Aalsmeer/Aalsminder: Rutger Brussen

Vandaag zetten we de schijnwerper in deze rubriek op Rutger Brussen. Deze 22-jarige Aalsmeerder heeft deelgenomen aan het coachingstraject van ZAAI en is momenteel druk in de weer met zijn eigen contentbureau Bruche om de website ‘Aalsmeer Lokaal’ vorm te geven. Samen met een jong team van enthousiaste mediavormgevers werkt hij aan dit nieuwe online platform waarmee lokale ondernemers zich beter kunnen profileren.

Mooiste gebouw
Studio’s Aalsmeer. Naast de geschiedenis die er is geschreven en de waarde die het Aalsmeer als dorp heeft gegeven, ben ik daar vanaf mijn vijftiende begonnen met werken bij de bioscoop. Momenteel zit ik daar met mijn eigen foto- en videoreclamebureau gevestigd waarbij ik vanuit mijn kantoorraam een 360 graden uitzicht heb over Aalsmeer. Kortom een unieke locatie.

Mooiste straat
De Linnaeuslaan. De straat waarin ik geboren en getogen ben. Waar ik uren lang heb gevoetbald en waar mijn gehele jeugd zich afgespeeld heeft.

Mooiste kunstwerk
Het ‘kunst’gras van FC Aalsmeer. Waar ik jarenlang met veel plezier heb gevoetbald en waar ik me nog altijd thuis voel. Daarnaast zijn veel van mijn vrienden daar wekelijks te vinden. 

Dit mag gesloopt worden
Mooi of lelijk. Alles in Aalsmeer heeft waarde. Als je het mij vraagt is Aalsmeer mooi hoe het is. Alles mag blijven staan.

Dit kan beter
Aalsmeerse ondernemers zouden elkaar beter en makkelijker moeten kunnen vinden zodat daar potentiële samenwerkingen uit kunnen ontstaan. Dat is de reden waarom we in opdracht van de gemeente ‘Aalsmeer Lokaal’ aan het maken zijn.

Mijn favoriete Aalsmeerder
Heb je even? Thomas (mijn broertje), vrienden, ouders. Genoeg om op te noemen. Iedere Aalsmeerder in mijn leven heeft een plek. Een keuze maken is daarom nagenoeg onmogelijk. 

Danny en Stef alias ‘De Jonge Heertjes’

Mijn restaurant
De Jonge Heertjes. Ik ben daar veel te vinden tussen de middag met collega’s of zakenpartners. Het eten is super en de service is altijd heel goed! Echt een toplocatie in Aalsmeer. 

Mijn kapper
Mijn moeder is kapper, scheelt weer. Om de drie weken mag ik plaatsnemen in de stoel waarna moeders weer een ‘strakke en frisse coupe’ realiseert. En dat alles thuis in Aalsmeer.

Mijn winkel
King Lao, ook al is het een snackbar. Wij hebben elke vrijdag een heuze ‘King Lao Friday’. Waarin we altijd wat bij King Lao halen. Heerlijk eten, leuke mensen en garant voor een goede afsluiting van de week.

Mooiste herinnering
Mijn mooiste herinneringen komen voort uit het samenzijn met vrienden en evenementen zoals de Feestweek. Veel te veel om op te noemen. Ik denk dat de feestjes op het water mij het meest dierbaar zijn. Wat soms wel een telefoon of portemonnee heeft gekost, maar dat was het zeker waard. Gezellige Aalsmeerders, boten, muziek en een paar drankjes, dat zijn de beste herinneringen. 

Hier sport ik graag
Ik ben elke ochtend te vinden in Basic-fit. Maar mijn hele jeugd was ik te vinden op de velden van FC Aalsmeer. Een fijne club die gedragen wordt door een aantal vaste vrijwilligers. Heel bijzonder wat dit groepje mensen voor elkaar krijgt. Een fijne voetbalclub met een thuisgevoel waar ieder kind of volwassene kan sporten met topfaciliteiten. Ik vind dat deze mensen meer waardering moet ontvangen voor wat zij mogelijk maken voor ons als jeugd in Aalsmeer.

Hier kom ik tot rust
Dat is toch tussen de eilandjes op de Westeinderplas. Heerlijk om tussen door te varen met prachtig weer. 

Ik voel me Aalsmeerder omdat
Omdat Aalsmeerders proactieve mensen zijn die het beste met elkaar en Aalsmeer voor hebben. Een voorbeeld is het ZAAI traject waar ik aan mee heb gedaan. Een kosteloos ondernemers traject waar je je als beginnende ondernemer voor kan aanmelden. Tijdens het traject krijg je zoveel waardevolle kennis en vaardigheden aangeboden. Mensen uit het bedrijfsleven helpen je oprecht verder zonder daar maar iets voor te verwachten. Onwijs bijzonder.

Favoriet evenement
De Pramenrace en alles wat er in die Feestweek plaatsvindt. Bijzonder dat wij als Aalsmeer zo’n evenement hebben.

Foto’s Arjen Vos/archief AV

Lees ook de ‘Aalsmeer/Aalsminder’ van:
-Frans Sparnaaij
-Karin Eveleens
-René en Saskia Waning
-Arjan Hoogendoorn
-Frank Spring in ‘t Veld
-Patrick Spaander 
-Frank de Vries
-Mandy van der Zwaard
-Roy en Justin Huiskens
-Daniëlle Jonker
-René Vreken
-Afke Borgman
-Michael Kamsteeg
-Debby Albers
-Maaike Tenhagen
-Julius van Wilgenburgh
-Nikki van der Meer

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel