Aalsmeer/Aalsminder: René Vreken

Beweegt u voldoende tijdens deze periode waarin sportfaciliteiten gesloten zijn of waren? De fysiotherapeuten van PACA konden vanwege corona wekenlang geen groepssessies geven en dus kwamen ze op het idee om online te gaan met een zelfgemaakte variatie op ‘Nederland in Beweging’. Op de website van PACA verschijnen met regelmaat oefeningen die vooral gericht zijn op hartrevalidatie en Parkinsonpatiënten maar feitelijk goed zijn voor iedereen. René Vreken is als een van de vaste therapeuten nauw betrokken bij de productie van de filmpjes die op verschillende aansprekende plaatsen in Aalsmeer en Kudelstaart zijn opgenomen. Reden om de inwoner van Kudelstaart te vragen voor deze rubriek.

Behalve de bewegingsvideo’s heeft PACA volgens René veel behandelingen omgezet in videoconsulten waardoor vragen en problemen van mensen op die manier toch face-to-face opgelost kunnen worden. “Gelukkig zijn we nu weer aan het opstarten en kunnen mensen bij klachten weer bij ons terecht in de praktijk.”

Mooiste gebouw
Misschien niet het mooiste gebouw maar wel een gebouw wat met zijn tijd is meegegaan is De Oude Veiling. Als je bedenkt wat voor functies het allemaal heeft gehad in de afgelopen jaren en veel plezier voor menig Aalsmeerder heeft gegeven. Welke functie heeft het niet gehad? Veilinggebouw, oefenruimte voor diverse verenigingen, concertzaal waar veel bekende Nederlandse bands en zangers hebben opgetreden, dansschool, restaurant, bibiotheeek etcetera.  Het heeft de tijd doorstaan en staat met zijn markante uitstraling al jaren trots in de Marktstraat.

Mooiste straat
Voor mij de Uiterweg. Als geboren en getogen Aalsmeerder zal het voor mij altijd de mooiste straat blijven. Ik rij er graag overheen (als de bouw activiteiten het toelaten) en het blijft toch een mooie weg met jachthavens en kwekerijen. Hoewel het authentieke van de Uiterweg wel langzaam verdwijnt door de vele nieuwbouw aan woningen en het verdwijnen van kwekers.

Mooiste kunstwerk
Ik ben niet zo van de kunst maar wat ik wel een mooi kunstwerk vind, is de kring met beelden bij het Surfeiland. Ga mij niet vragen wat de diepere betekenis van de beelden is want dan haak ik af.

Dit mag gesloopt worden
Misschien moet er juist eens wat minder gesloopt worden.

Ergste horeca-ervaring
Heb ik niet echt in Aalsmeer. Ik denk dat er voor ieder wat wils is in culinair Aalsmeer. Het kan wel eens zijn dat je een keer een mindere ervaring hebt in een restaurant maar ik heb zeker geen horrorervaringen gehad.

Mooiste herinnering
Aan Aalsmeer gerelateerd zijn dat de Wielerronde van Aalsmeer in de Bloemenveiling. Een prachtig evenement waar het dorp voor uitliep met als hoogtepunt de race van de profwielrenners die in de veiling hun rondjes reden. De sfeer en het ‘wij gevoel’ waren uniek. Met handbal, turnen, basketbalwedstrijden die dag in de bloemenveiling en de diverse optredens de hele dag door. Het leek wel een grote reünie.

Profronde oktober 1995

 

Mijn café
Ik kom niet zo veel in cafe’s tegenwoordig. Eerder gezellig met vrienden een hapje eten onder het genot van een lekker wijntje heeft de voorkeur. Vroeger (dat gaat oud klinken…) De Oude Veiling en de Pannenbar als vaste stekjes op de zaterdagavond. Heerlijk!

Mijn restaurant
Is voor mij Oevers in Kudelstaart. Ik vindt het een restaurant wat een prettige sfeer ademt met prachtig uitzicht op de Westeinder en een mooi buitenterras. De mensen zijn er hartelijk en de bediening voelt de sfeer goed aan waardoor het voor mij een van mijn favoriete Aalsmeerse restaurants is.

Mijn winkel
Slijterij Wittebol. Heerlijke winkel om te komen met goed advies en achtergrond informatie bij de wijnen en dranken die je er kunt vinden. Dit naast de proeverijen die georganiseerd worden waardoor je laagdrempelig kennis kunt maken met diverse wijnhuizen en merken.

Mijn kapper
Veelal thuis door mijn vrouw met een tondeuse.

Mijn buurt
Geerland in Kudelstaart. Mooie groene wijk met weinig verloop in bewoners waardoor  je echt een buurtje met elkaar bent. De gezinnen en kinderen zijn hier met elkaar ouder geworden maar zoeken elkaar toch nog op. Bijvoorbeeld bij de jaarlijkse barbecue en andere activiteiten, want als er wat te vieren is zullen we dat zeker niet voorbij laten gaan.Hier sport ik graag
Tennisvereniging Kudelstaart. Gezellige club om de hoek. Een actieve vereniging  met leuke evenementen en toernooien en een prachtig park zeker nu de banen en verlichting zijn vernieuwd en alles er weer spic en span uitziet. Daarnaast wielrennen in de omgeving. Prachtig als je binnen vijftien minuten het Groene Hart in rijdt en dan je kilometers in alle rust kan fietsen. En als je je ogen goed de kost geeft zie je prachtige dingen onderweg.

(Foto Desiree Vreken)

Hier kom ik tot rust
Thuis in mijn tuin en op de Westeinderplassen varen met de boot. Lekker wijntje en een picknickmand met wat lekkers mee en dan tussen de eilanden doorvaren. Wat wil een mens dan nog meer?

Ik voel me Aalsmeerder/Kudelstaarter omdat
Ik mijn hele leven hier woon en werk. Daarnaast merk ik dat als ik terug kom van vakantie ik het heerlijk vind om de watertoren en de plassen weer te zien. We moeten ons realiseren dat we in een prachtig dorp wonen waar veel bedrijvigheid is , maar waar je ook binnen 30 minuten op het water kan zitten en je rust kan vinden.

Tofste evenement
Op dit moment met stip de feestweek. Echt wereldberoemd in Aalsmeer en een week waarin er voor iedereen wat leuks georganiseerd wordt. Met als persoonlijk hoogtepunt van die week de pramenrace. Gekkigheid op het water waarin iedereen zijn eigen creativiteit kan laten zien en even lekker los kan gaan.

Lees ook de ‘Aalsmeer/Aalsminder’ van:
-Frans Sparnaaij
-Karin Eveleens
-René en Saskia Waning
-Arjan Hoogendoorn
-Frank Spring in ‘t Veld
-Patrick Spaander 
-Frank de Vries
-Mandy van der Zwaard
-Roy en Justin Huiskens
-Daniëlle Jonker

Foto’s Arjen Vos en archief AV

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel