Aalsmeer/Aalsminder: Karin Eveleens

Vorige week ging AalsmeerVandaag van start met bovengenoemde rubriek. Er kwamen veel verrassende en stimulerende reacties op. Deze week geeft Karin Eveleens die als kind al zeker wist dat ze makelaar wilde worden, haar visie op ons dorp. Ruim 25 jaar geleden vestigde ze zich als makelaar was op dat moment de jongste makelaar in Nederland. In een interview uit 1995 gaf ze aan: ”Als vrouw moet je je in deze branche meer bewijzen.” Ze slaagde daarin glansrijk, bouwde een bloeiende praktijk op en maakt deel uit van het bestuur van de landelijke Vereniging van Woningmarktconsultants. Een gesprek met een vrouw met pit.

Mooiste gebouw
“Ik houd van heel veel gebouwen. Dat is mijn vak en gebouwen houden me jaarrond bezig. Ook als ik buiten Aalsmeer en Kudelstaart ben. Ik kan bewonderend genieten van bijvoorbeeld het clubhuis van de Nieuwe Meer of ‘De Populier’ aan de Stommeerkade, maar ook van een modern ontwerp in Nieuw Oosteinde aan de Boomgaard of een oude schuilhut op de Westeinder.”

Herenweg Kudelstaart

Mooiste straat
“Ik erger me meer en meer aan al het verkeer in ons dorp. Het lijkt nergens meer rustig en nergens fiets of op loop je veilig, Ik was altijd erg gecharmeerd van de Lijnbaan met aan weerszijden de middeleeuwse brede sloten, kassen en seringenakkers. Maar dat rustieke is niet meer en ook de Lijnbaan wordt als racebaan gebruikt. Ik denk dat ik op dit moment de Herenweg het meest aantrekkelijk vind. Met een grote variatie aan bebouwing en verrassend leuke doorkijkjes naar enerzijds het water en anderzijds het boerenland.”

Dit mag gesloopt worden
“Kijk uit met slopen in Aalsmeer want het herbouwen neemt altijd nogal tijd in beslag. Neem de situatie een paar jaar geleden in de Markt-en Seringenstraat of meer recent langs de Machineweg. We hebben veel lelijke plekken in Aalsmeer maar ik concentreer me liever op de mooie locaties. En die zijn er gelukkig ook.”

Dit kan beter
“De inrichting van 30 kilometer-wegen op zo’n manier dat men ook niet harder dan 30 kán rijden. En het openbaar groen, het is alsof alles moet wijken voor asfalt en huizen of elke boom gekapt moet worden. Ik begrijp niet dat we er als gemeente niet alles aan doen om de groenste gemeente van het land te worden.”

Wil hier niet dood gevonden worden
“Sowieso niet natuurlijk. Hier kan ik eigenlijk ook geen goed antwoord op bedenken. Wie heeft deze vraag bedacht?”

Mijn favoriete Aalsmeerder/Kudelstaarter
“Mijn vader.”

Mijn restaurant
“Het aanbod van restaurants is geweldig in Aalsmeer en Kudelstaart en de kwaliteit over het algemeen goed. Met goed gezelschap zit ik overal leuk.”

Mijn winkel
“Mijn eigen winkel aan de Punterstraat/hoek Praamplein. Ik kom er graag en hoop dat iedereen dat gevoel heeft als íe binnenstapt.”

Mijn kapper
“Zit helaas niet in Aalsmeer. Ik ga naar een speciale krullenkapper ergens in De Pijp in Amsterdam.”

Een van de drie bronzen beelden in de Vlinderwijk gemaakt door Sylvie Zijlmans en Hewald Jongenelis.

Mooiste kunstwerk
“In Nieuw Oosteinde, die beelden die de grond uitkomen, maar er is meer. De collectie huizenfoto’s van Reint Baarda die in het trappenhuis van De Oude Veiling hangt vind ik natuurlijk ook prachtig.”

Mooiste herinnering
“Dat zijn er zo veel! Om er een te noemen. Na de Pramenrace ontstond er op de Kleine Poel spontaan een after-party. Die namiddag was er een om nooit te vergeten.”

Hier sport ik graag
“Ook niet in Aalsmeer. Ik wandel graag en veel maar wijk uit naar rustiger oorden. Ik kan het in Aalsmeer niet meer vinden. Hoewel ik van mensen hoor dat de Hornmeer tegenwoordig een wandelparadijs is.”

Hier kom ik tot rust
“In mijn eigen tuin met een goed boek en de kat op schoot of met mijn vader in onze boot op de Westeinder.”

Ik voel me Aalsmeerder/Kudelstaarter
“Omdat ik er geboren ben.”

Tofste evenement
“Aalsmeer en Kudelstaart hangen aan elkaar van evenementen. Helaas is dat nu een tijdje anders, maar normaal gesproken is er geen weekend niets te doen.  Dat is soms wel vermoeiend maar geeft wel een enorm saamhorigheidsgevoel en daar houd ik van.”

Tekst Leni Paul, foto’s Arjen Vos

3 reacties

  1. Ik ben geboren in Aalsmeer Oosteinderweg 183. Naast de fietsen zaak van Lodder. Vroeger maakte meneer Lodder ringen voor ons van plastieken ruiten van door Duitsers neergeschoten vliegtuigen.Wij spaarden ook granaten van de zelfde. Van ons dak keken wij naar Schiphol toen vliegtuigen voedsel naar beneden storten in 1945. In 1948 verhuisden wij naar Stommeerweg 56, naast de Keesens. Jan Keesen en do jongens van de Schilder hebben my leren zeilen. Vrienden waren Gert Wentzel, Kees Havinga en Kees en Wim Eveleens. Ik ben het jongetje met wit haar die in de bevrijding film bij dr Oej zijn huis Ik was zeven jaar oud. De film is genomen door mijn vader Jo Millenaar.
    Wij zijn verhuist naar California in 1955. Ik woon nu dichtbij San Diego. Toch voel ik me nog altijd een Aalsmeerder!

  2. Karin wil je van mij te groeten toen an je Vader wim.heel lang niet meer gezien.Zou je mij het tel.nr mogen geven.
    Groetjes Sepp

  3. Gelukkig dat Karin vind dat fietsen en wandelen in deze gemeente onmogelijk en zeer gevaarlijk is! Zo heb ik al een medestander! Dan de Herenweg, natuurlijk een leuk wandel weggetje met autoverkeer wat zich niet aan de maximumsnelheid houdt! Ze rijden je liever het ziekenhuis in dan je voorrang te geven bij de wegversmallingen!, zowel als fietser en voetganger heb ik dit ondervonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel