Wij

AalsmeerVandaag is een lokale nieuwswebsite voor Aalsmeer en Kudelstaart. Opgericht als stichting op 11 december 2013 met als doel inwoners van de gemeente Aalsmeer met een onafhankelijk nieuwsmedium zoveel mogelijk plaatselijk nieuws aan te bieden. Dat willen we graag op een toegankelijke wijze doen: prettig ogend, goed leesbaar en voor de gebruiker makkelijk werkend. Op 6 januari 2014 ging AalsmeerVandaag voor het eerst online.

Onafhankelijk en betrouwbaar
Boven alles staat voor ons dat AalsmeerVandaag een onafhankelijke ‘internetkrant’ is – met  nieuws uit hoofdzakelijk Aalsmeer en Kudelstaart en soms een sprongetje zijwaarts naar Rijsenhout. Ander nieuws wordt geplaatst voor zover het relevant is voor genoemde plaatsen. Daarmee volgen we de lijn van Nieuws over Aalsmeer, die van oktober 2011 tot december 2013 in de lucht was en waarvan AalsmeerVandaag de directe opvolger is.

We zijn niet gebonden aan derden, of dat nu een economisch belang, bedrijf, politieke partij, lobbyclub, particulier of wat dan ook is. We kiezen principieel voor een journalistieke aanpak. Betrouwbaarheid, zorgvuldigheid en hoor en wederhoor staan bij ons hoog in het vaandel. Naast nieuws in woord en beeld – uit eigen bron en verzameld via andere kanalen – komt de website met achtergronden, ontwikkelingen, opinie, discussie en een activiteitenagenda.

Commercie
Net als bijvoorbeeld gemeentelijk, cultureel of verenigingsnieuws bieden we bezoekers ook commercieel nieuws. Maar ook onze zakelijke berichtgeving is per definitie onafhankelijk. We maken daarom onderscheid tussen redactionele en commerciële content. Waar sprake is van commerciële content en belangen, geven we dat aan. Voorbeelden zijn advertenties, bedrijfsreportages en gesponsorde rubrieken, waarvoor bedrijven en organisaties betalen.

Om de hoek
We geloven heilig in de kracht en energie van ‘het lokale’. Want lokaal, dáár is het te doen. Dicht bij huis. Bij jou om de hoek, in je straat en verderop in je dorp. Wat daar leeft en speelt, willen we oppikken en vertalen in nieuws. We zijn erop uit om Aalsmeerders goed en veelzijdig te informeren, in de hoop dat ze er iets van opsteken en er hun voordeel mee kunnen doen.

Lokaal communiceren is in onze ogen proberen mensen met elkaar te verbinden. Op AalsmeerVandaag doen we dat met nieuws en van alles eromheen. In zo’n breed lokaal palet passen ook advertenties en andere commerciële informatie en activiteiten. Daarbij zijn we ons er terdege van bewust dat we zonder onze adverteerders en sponsors niet kunnen bestaan!

Medewerkers
AalsmeerVandaag is een initiatief van Han Carpay, Ilse Zethof en Arjen Vos. Van dit drietal is alleen laatstgenoemde nog actief voor het medium. Ilse koos zelf voor een rol op de achtergrond, Han overleed plotseling op 3 februari 2016. Met een groeiend aantal free-lancers en vrijwillige medewerkers houden we AalsmeerVandaag in de lucht.

Arjen Vos (hoofdredacteur AV)