Aalsmeer/Aalsminder: Roy en Justin Huiskens

Ook voor de Nederlandse kampioenen Illusionisme ligt het werk tijdens de coronacrisis nagenoeg stil. Toch zitten Roy en Justin Huiskens niet bij de pakken neer. De broers gingen aan de slag en presenteerden vorige week zaterdag een livestream goochelshow op Youtube om zo de fans en liefhebbers enig vermaak voor te schotelen. “Het is heel goed bekeken. Tijdens de uitzending zagen we de teller steeds verder oplopen. Ook naderhand zijn er veel mensen die de show hebben teruggezien.” Hun initiatief was voor AalsmeerVandaag reden om Roy en Justin de inmiddels bekende vragenlijst voor te leggen.

Mooiste gebouw
Justin: “Dat is voor ons toch wel de Watertoren. Het is namelijk echt een kenmerk van Aalsmeer.” Toevallig hebben wij hier laatst een video opgenomen voor onze Street Magic Top 5 serie. Deze serie hadden wij gemaakt voor het programma Let’s Go and Stay Home van Radio Aalsmeer en is echt leuk geworden. Voor de mensen die het terug willen zien, het is te zien op ons YouTube kanaal!

Mooiste straat
De route langs het water vanaf de Stommeerweg richting de Kudelstaartseweg. Op een zonnige dag is het uitzicht over de Westeinderplassen echt fantastisch. Met alle boten op het water, dat is echt Aalsmeers. “Misschien kunnen we hier ooit nog eens een truc doen en over het water lopen!” vult Roy aan.

Mooiste kunstwerk
Het Florabeeld op het Raadhuisplein vinden wij het mooiste kunstwerk van Aalsmeer. Wij hebben hier namelijk een mooie herinnering aan, want toen wij in 2014 startende ondernemer van het jaar werden, ontvingen wij hierbij het Florabeeld in het klein als trofee.

Dit mag gesloopt worden
Haha, wij hebben niet echt iets dat gesloopt mag worden in Aalsmeer. Maar we zouden wel eens de Watertoren willen laten verdwijnen en daarna uiteraard ook weer terug proberen te toveren, dat zou toch gaaf zijn!

Dit kan beter
Ja, dat is de zigzag op de Aalsmeerderweg ter hoogte van de Kerkweg. Dit vinden wij een hele rare zigzag en nu wij sinds vorig jaar onze vrachtwagen hebben, is dit toch wel even extra opletten voor onze truckers :p.

Met pek en veren het dorp uit (persoon, voorwerp, instantie…)
Justin: “Nou, er is een architect die wij wel zouden willen laten verdwijnen. In 2015 hebben wij deze meneer gevraagd ons plan voor de uitbreiding van ons theater uit te werken en een vergunning aan te vragen. Het is nu 2020 en er is vrij weinig veranderd en wij hebben nooit meer wat van meneer gehoord. Of mocht ik dit niet zeggen Roy?” 

Hier wil ik niet dood (in tweeën gezaagd) gevonden worden
Roy: “Op het podium natuurlijk. Daarentegen lukt het wel om Justin door tweeën te zagen. Maar hij komt meestal wel weer heel terug hoor!”

Ergste horeca-ervaring
In Aalsmeer hebben we veel restaurants en daar mogen we trots op zijn. Er zit gelukkig niet één restaurant tussen waarmee wij een erge horeca-ervaring hebben gehad. Daarentegen komen wij voor optredens soms wel eens op locaties waar dat geheel anders is.

Mijn (favoriete) Aalsmeerder/Kudelstaarter
Wij hebben niet echt één favoriete Aalsmeerder/Kudelstaarter. Wij waarderen meer onze fans/publiek, ons team en iedereen die zijn droom achterna gaat en zich inzet voor Aalsmeer.

Hier zouden we graag een show geven of: onze droomshow ziet er zo uit
Als wij later door Nederland toeren komen wij zeker terug naar Aalsmeer. We zullen dan waarschijnlijk een eigen show geven in een sporthal of de Studio’s van Aalsmeer. Een show met grote trucs, vuurwerk, confetti, fantastisch licht en geluid en veel publiek, dat zou wel echt een droom zijn!

Mijn winkel
Dat is Bouwcenter Blauwhoff, althans die van onze illusiebouwers. Hier halen wij al onze materialen voor het bouwen van illusies.

Mijn restaurant
Ons favoriete restaurant staat eigenlijk in het zuiden van Frankrijk aan het strand van de Côte d’Azur. Maar normaalgesproken eten wij overal en nergens als wij iets leuks tegenkomen, dat vinden wij heerlijk!

Mijn café
We zijn niet echt cafégangers omdat wij vaak optredens hebben in het weekend. Maar wij hebben wel een favoriete bar in het hartje van Amsterdam waar we af en toe wat drinken.

Mijn kapper
Dat zijn de meiden van Estilo Hairfashion. Zij zijn namelijk al jaren partner en staan altijd voor ons klaar. Justin voegt met een knipoog toe: “Als je er zeker van wilt zijn dat je haar goed zit, zou ik kiezen voor Estilo Hairfashion!”

Onze buurt
Dat is Aalsmeer Oost. Hier zijn wij opgegroeid. Ook kunnen wij met trots zeggen dat daar ons eigen magische theatertje, Roy’s Magic Theater, staat. Dit is begonnen als een oefenruimte en in 2013 opgericht en omgetoverd naar een waar theater waar wij nu kinderpartijtjes, high tea’s en dinnershows geven.

Mooiste herinnering
Vorig jaar zijn toen wij Nederlands Kampioen werden en Aalsmeer weer kwamen inrijden met onze vrachtwagen. Dat was wel heel bijzonder en een geweldig gevoel!

Hier sporten wij graag
Voor ons als illusionist is het belangrijk om een goede conditie te hebben. We kunnen er namelijk niet onverzorgd uitzien op het podium en daarnaast zijn optredens ook erg intensief. Om onze conditie dus op peil te houden, lopen wij vaak een rondje hard langs de Westeinderplassen. En ja, ook in slecht weer.

Hier kom ik tot rust
Justin: “In mijn bed, nee grapje.” Lastig om te zeggen, meestal als we een lange dag hebben gehad dan drinken we met het hele team iets en praten we gezellig met z’n allen na. Dan komen we echt tot rust.

Wij voelen ons Aalsmeerder omdat
Wij zijn opgegroeid in Aalsmeer en onze carrière hier begonnen is. Onze eerste optredens waren bijvoorbeeld in de Studio’s van Aalsmeer, bij Vuur en Licht op het water en in het dorp. Aalsmeer is daarom echt een dorp waar we trots op kunnen zijn.

Tofste evenement
Wij hebben er eigenlijk meerdere. De evenementen van de gehele feestweek in Aalsmeer. Met het prachtige vuurwerk van Vuur en Licht op het water, de leuke artiesten in de feesttent en de vele mooie pramen tijdens de pramenrace. Dat zijn echt evenementen waar heel Aalsmeer naar uit kijkt. Daarnaast natuurlijk ook het carnaval in Kudelstaart. In het begin hebben wij hier eens een keer op de kindermiddag opgetreden en dit jaar werden wij hier weer voor gevraagd. Het is altijd erg leuk en mooi om terug te keren en het publiek te verbazen!

Foto’s Arjen Vos en archief AV

 

Lees vorig bericht

Film ‘The Wooden Horse’ begon in Aalsmeer

Lees volgend bericht

Brandewijnslootconcert door Joling en Bloemen


1 Reactie

  • Ik vond het een mooi stukje .
    Ik ben trots op jullie en volg jullie droom.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *