Aalsmeer/Aalsminder: Daniëlle Jonker

Er zijn mensen die tijdens een crisis als deze niet in een hoekje gaan zitten treuren maar juist inspiratie opdoen en nieuwe ideeën ontwikkelen. In dat rijtje past ook Daniëlle Jonker, bekend van Soep Aalsmeer. Zij sloot aanvankelijk de deuren van haar winkel annex keuken aan de Machineweg maar draait inmiddels weer op volle toeren tot vreugde van veel soepfans. Ook bedacht zij een podcast over ondernemen, gezondheid, sport en voeding. “Ik praat in de podcast met ondernemers die mij inspireren. Superleuk om te doen,” aldus Daniëlle. De podcast is te beluisteren op Spotify onder: ‘Gezond ondernemen met Soep Aalsmeer.’ Ook Daniëlle legden we de inmiddels bekende vragenlijst voor.

Mooiste gebouw
Er zijn veel mooie gebouwen in Aalsmeer, maar Bloemenlust geeft mij altijd een bijzonder gevoel als ik The Beach binnen stap. Dat gebouw ademt historie.

Mooiste straat
Voor mij de Mr. Jac. Takkade. Een stukje natuur dat (helaas) wel steeds drukker wordt.  Wij hebben daar een recreatietuin aan het water.

Mooiste kunstwerk
Dan roep ik het huiskamermuseum! Dat hangt vol prachtige schilderijen met een mooi verhaal. En Janna kan daar fantastisch en vol passie over vertellen.

Dit kan beter
De aanpak van snelheidsduivels op doorgaande wegen, zoals de Oosteinderweg.

Met pek en veren het dorp uit
Niemand, in onze maatschappij is er plek voor iedereen, we zouden elkaar meer moeten toleren en waarderen in plaats van bekritiseren, dan ziet de wereld er een stuk mooier uit.

Hier wil ik niet dood gevonden worden
Cliché, maar uiteraard  nergens. Ik ben trouwens voorlopig ook nog niet klaar met het leven.

Ergste horeca-ervaring
Moet dat er één zijn?

Mijn restaurant
In Aalsmeer heb ik niet speciaal één favoriet restaurant. Moet ik er toch een noemen? Dan noem ik Oh! Ik kom er helaas te weinig, maar als ik daar de deur uit loop, ben ik toch altijd wel meer dan blij hoor. Hoewel, ik moet de dag daarna wel een extra rondje trainen. Buiten Aalsmeer kom ik heel graag in een restaurant in Antwerpen, tussen de antiekwinkels in, Chez Fred. Een geweldige bistro met een fantastische kaart. Je komt er gewoon niet weg. Alles is daar top, de mensen, het eten de wijnkaart, de sfeer, de locatie.

Mijn café
Ik ga niet zo vaak naar het café, maar bij Ruud in The Beach is het altijd gezellig, gastvrij en je hebt er een lekker thuisgevoel. Dus áls ik de kroeg in ga kom ik er meestal rollend uit. Als sporter ben ik er gewoon niet meer aan gewend om aan de bar te hangen.

Mijn winkel
Uiteraard mijn eigen winkel Soep Aalsmeer aan de Machineweg in het voormalig pingebouwtje van de Rabobank.  Een kleine, maar reuzegezellige en drukke take-away lunchshop met dagverse soepen, salades, sandwiches, wraps, smoothies en nog veel meer. Ik noem het altijd de leukste keuken van Aalsmeer.

Mijn kapper
Mijn buren aan de Machineweg, de dames van Estilo Hairfashion. Wij hebben samen een ‘achterommetje’. Ik heb eens een zeer onbetrouwbaar persoon in de winkel gehad, zeg maar. Ik trapte niet in de wisseltruc, waarna ze naar de buren liepen. Ik kan de meiden hiernaast dan supersnel inlichten, reuze handig!

Mijn buurt
Dat is dan toch wel Oost hoor. Mijn winkel staat er, onze recreatietuin en boot liggen er én ik heb ruim dertien jaar aan de Oosteinderweg gewoond.

Ik zou wel eens een soepje willen eten met…
Ik heb echt géén idee! Ik ken al zoveel mensen, dat ik echt niemand kan bedenken. Erg hè?! Maar misschien is er wel een Aalsmeerder die met mij een soepje wil eten? Haha!

Mooiste herinnering
In Aalsmeer? Dat is met stip op nummer 1 Down Town Ophelia, het jaar dat ik met Soep Aalsmeer een stand had. Ik nam de dochter van mijn broertje mee. Elise heeft het Syndroom van Down en had werkelijk de dag van haar leven. Echt geweldig om mee te maken, een dag om nooit meer te vergeten.

Hier sport ik graag
Buiten! Maakt niet uit waar, als ik maar buiten ben. Momenteel train ik voor een ultramarathon van 80km dus ben ik eigenlijk alleen maar buiten te vinden. Als ik een dag niet naar buiten kan vlieg ik echt tegen de muur op.

Hier kom ik tot rust
Thuis, met een goed boek en kop thee op de bank, de poes op schoot en de hond aan m’n voeten. O! En een pak speculaasjes om in de thee te soppen.

Ik voel me Aalsmeerder omdat
Mijn leven in Aalsmeer ligt. Ik werk er, mijn sociale leven speelt zich er af in en ik doe vrijwilligerswerk op ondernemend- en maatschappelijk gebied. Alles in Aalsmeer. Ik slaap er alleen niet meer sinds maart van dit jaar, te druk en teveel herrie.

Lees ook de ‘Aalsmeer/Aalsminder’ van:
-Frans Sparnaaij
-Karin Eveleens
-René en Saskia Waning
-Arjan Hoogendoorn
-Frank Spring in ‘t Veld
-Patrick Spaander 
-Frank de Vries
-Mandy van der Zwaard
-Roy en Justin Huiskens

Foto’s Arjen Vos en archief AV

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel