Aalsmeer/Aalsminder: René en Saskia Waning

“Wat kunnen wij nou vertellen over Aalsmeer? Wij rijden alleen maar op en neer tussen onze woonplaats Kudelstaart en onze winkel in de Zijdstraat. Bovendien komen we allebei uit heel andere plaatsen.” René en Saskia Waning van de gelijknamige fietsenwinkel gingen er desondanks eens goed voor zitten en kwamen met de volgende antwoorden.

Het mooiste gebouw
“De watertoren, een prachtig markant gebouw en zichtbaar vanuit de mooiste plaatsen in de omgeving. Zodra de watertoren in zicht komt, voelt het als thuis.”

De mooiste straat:
“Voor ons de Zijdstraat, want daar verdienen wij ons brood.”

Foto Saskia Waning

Het mooiste kunstwerk:
Saskia: “Geen idee. Zoveel kunstwerken kennen we eigenlijk niet. Of mag het ook een kunstwerk zijn wat bij ons thuis staat? Dan zijn het de Baltsende Futen van Arie. We weten helaas zijn achternaam niet. Het is gemaakt in 2010. Deze amateurkunstenaar heeft een paar jaar geleden meegedaan aan de Week van de Amateurkunst of Ik Toon en stelde diverse stukken in onze etalage ten toon. Arie kwam binnen met dit beeld en wij waren direct verkocht. In de eerste instantie wilde Arie dit beeld niet verkopen, maar omdat ik er zo verliefd op was gunde hij mij dit beeld. Wij hebben de futen Bep en Arie genoemd en die staan nu in onze woonkamer.”

Dit kan beter:
“Er zal ongetwijfeld genoeg te verbeteren zijn, maar op dit moment zijn wij vooral bezig met de Coronacrisis waar iedereen mee te maken heeft. Zoveel bedrijven en personen die hierdoor geraakt zijn of nog gaan worden. Laten we naar elkaar omkijken en goed voor elkaar zorgen, samen zijn we sterk!”

Met pek en veren het dorp uit:
“Daar laten wij ons niet over uit en houden ons vooral bezig met de positieve dingen in het leven.”

Hier wil ik niet dood gevonden worden:
“Uiteraard willen wij nergens dood gevonden worden, maar in deze onzekere en spannende tijden hopen we vooral dat iedereen in onze omgeving gezond blijft.”

Ergste horeca-ervaring:
“Heel wat jaren geleden zijn wij een keer naar het Farregat geweest en dat was niet voor herhaling vatbaar. Waarschijnlijk waren wij er net op het verkeerde moment, want er waren maar weinig pluspunten te vinden. De ruimte stond vol rook door de barbecues, de wijn was slecht, de saladebar leeg en het vlees van erbarmelijke kwaliteit.”

Mijn favoriete Aalsmeerder/Kudelstaarter:
“Onze buurman Piet, hij staat altijd voor ons klaar en maakt een oase met de mooiste bloemen en planten van de in de bermen in onze straat. Wij wonen nu al bijna 11 jaar in Kudelstaart en hebben enorm fijne buren!”

Mijn restaurant:
“Er zijn veel restaurants in Aalsmeer en Kudelstaart en we hebben er al veel bezocht. Wat ons betreft is het overal gezellig en heerlijk vertoeven, maar we komen wel iets vaker bij Oh!, De Praam en Oevers.”

Mijn café:
“Wij gaan eigenlijk nooit naar een café, behalve als wij op vakantie zijn. Dan vinden wij het leuk om naar de plaatselijke kroeg te gaan om met de locals in contact te komen.”

Mijn winkel:
“Natuurlijk onze eigen fietsenwinkel in de Zijdstraat! Sinds wij in 2001 in Aalsmeer zijn begonnen, werken we er keihard voor om iedereen te voorzien van fietsplezier. Door de winkel leren wij ook veel mensen kennen en dat maakt het nog leuker. Sommige klanten voelen zelfs als familie en van andere klanten maak je al jaren het wel en wee mee, dat maakt het zo bijzonder.”

Mijn kapper:
“René gaat altijd naar Edwin van Hoofdzaak Kappers in de Zijdstraat en ik ga al meer dan 25 jaar naar dezelfde kapper in Den Haag.”

Hier sport ik graag:
“Laat het graag er maar af, maar sinds drie jaar sporten wij bij Fitness Aalsmeer. Hierbij worden wij deskundig begeleid door Vincent, onze gymjuf, hij is onze stok achter de deur en zorgt ervoor dat het twee keer per week afwisselend en leuk is. Fitness Aalsmeer is een fijne sportschool, goed uitgerust met de mooiste materialen, zonder de anabooltjes en met heerlijke koffie.”

Hier kom ik tot rust:
“Op de motor! Helaas hebben wij er niet heel veel tijd voor, maar proberen wel regelmatig een ritje te maken. Tijdens het motorrijden ben je met niets anders bezig dan motorrijden en van de omgeving te genieten, echt het hoofd leegmaken.”

Ik voel me Aalsmeerder/Kudelstaarter omdat:
“René komt oorspronkelijk uit een klein dorpje in Drenthe en ik uit Den Haag en hebben al op veel plaatsen in Nederland gewoond. Wij zijn wel naar volle tevredenheid gesetteld in deze omgeving, maar voelen ons geen echte Aalsmeerder of Kudelstaarter.”

Tofste evenement:
“De zonsondergang op de Westeinder, deze is elke dag anders en regelmatig adembenemend. In andere landen is het een toeristische attractie zoals Sunset dinner en Sunset boattrip, bij ons hoort het gewoon bij het dagelijks leven.”

Foto’s Arjen Vos

Lees ook de ‘Aalsmeer/Aalsminder’ van:
-Frans Sparnaaij
-Karin Eveleens

Lees vorig bericht

Foto 287: verzin en win

Lees volgend bericht

Aalsmeerbaan wordt parkeerplaats


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *