Aalsmeer/Aalsminder: Frank de Vries

Vandaag laten we in deze rubriek Frank de Vries aan het woord. Frank is een tevreden inwoner van Kudelstaart die graag vertelt over ons dorp. Als directeur/eigenaar van schoonmaakbedrijf LJ De Vries is hij veel op en onderweg en ziet dus van alles wat mooi is en wat wellicht beter zou kunnen. Hij begint met het mooiste gebouw en eindigt met wat hij gezien zijn professie het liefst schoon zou willen maken.

Mooiste gebouw
Het oude politiebureau, of nog verder terug het voormalige stationsgebouw. Waar nu Mantel Makelaars is gevestigd. Ik vind het nog steeds een markant en indrukwekkend gebouw.

Mooiste straat
Het Berkenlaantje en de Kastanjelaan. Daar heb ik in mijn jeugd veel tijd doorgebracht en gespeeld en heel goede herinneringen aan.

Mooiste kunstwerk
De propeller in Kudelstaart. Is het een kunstwerk of monument? In elk geval vind ik het mooi en herinnert het mij aan de oorlog en de vrijheid die we nu hebben. Helemaal in deze tijd als we straks weer de dodenherdenking hebben en stil staan bij 75 jaar bevrijding.

Dit mag gesloopt worden
Het oude kerkje op de hoek van de Hortensialaan en de Mensinglaan. Deze staat er al zo lang vervallen bij met al die ramen die ingegooid zijn. Ik ben blij dat ze er eindelijk een andere bestemming aan geven en nu opknappen als woonbestemming.

Favoriete Kudelstaarter
Mijn gezin. Mijn vrouw en drie kinderen steunen mij altijd door dik en dun. Voor mijn werk ben ik altijd veel onderweg en onregelmatig thuis, maar zij zorgen ervoor dat het altijd fijn is om thuis te komen. Zij maken het mogelijk dat ik mijn werk kan doen zoals ik doe. We hebben een aantal jaren geleden in onze achtertuin een foto laten maken door Ingrid van Heteren. Helemaal in jaren 60 stijl. Met de oude kas als achtergrond en ik op een oude motor die nu nog bij ons in de woonkamer staat.

Mijn restaurant
Ik heb er twee. Restaurant Oh, die wordt geleid door Robbie Ojevaar. Hij voelt mij altijd perfect aan. Zo komt hij altijd standaard met mijn favo wijntje! Ik voel mij daar thuis en op mijn gemak. Dichter bij huis is er Oevers, van Rob Amelsbeek. Gewoon lekker ongedwongen een hapje eten. Dit is bijna bij ons om de hoek, dus loop er lekker makkelijk heen. Beide zijn zeer gezellig.

Mijn café
Café Vleghaar. Het is er altijd gezellig en je bent er altijd welkom. Ik ben niet echt een kroegtijger, en ga niet zo vaak meer maar bij Vleghaar kom ik wel graag.

Mijn kapper
Kapper Sander in Kudelstaart. Als ik daar in de stoel heb gezeten heb ik een relaxmomentje gehad. En weer even lekker slap kunnen ouwehoeren met Sander.

Mijn winkel
Gall & Gall van Vincent van Lammeren. Juist in deze tijd als er wat minder te genieten valt is dat een fijne winkel. Vincent heeft iets te bieden wat het leven leuker maakt.

Hier sport ik graag
De golfclub Amsteldijk in Amstelveen. Daar ga ik vaak op zondagochtend een balletje slaan. Gezellige businessclub, fijne mensen en een mooie baan.

Hier kom ik tot rust
Op de boot en het eiland op de Westeinderplas. Even fijn een hengeltje uitgooien met een biertje of wijntje. Dan aan het eind van de dag de BBQ aan en lekker met mijn gezin en/of vrienden wat eten.

Ik voel mij Aalsmeerder of Kudelstaarter omdat
Als je naar het lied ‘Aalsmeer’ van Jan Leliveld luistert, zegt dat wat mij betreft al genoeg!

Tofste evenement
Pramenrace natuurlijk. We varen al jaren met een vaste groep mee op de praam ‘De Barreltjes’ puur voor de gezelligheid.

Dit zou ik dolgraag schoon willen maken
Ik zou graag het gemeentehuis schoon willen maken, maar daar hebben ze helaas gekozen voor een partij buiten Aalsmeer. Eigenlijk zouden ze een partij uit de eigen gemeente moeten kiezen.

Lees ook de ‘Aalsmeer/Aalsminder’ van:
-Frans Sparnaaij
-Karin Eveleens
-René en Saskia Waning
-Arjan Hoogendoorn
-Frank Spring in ‘t Veld
-Patrick Spaander

 

Foto’s Arjen Vos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel