Aalsmeer/Aalsminder: Patrick Spaander

Vandaag laat lokale ondernemer Patrick Spaander zijn licht schijnen op ons dorp. Patrick is al vele jaren actief als fotograaf en lijstenmaker en hèt gezicht van Foto De Boer in de Zijdstraat. Hij trad in de voetsporen van zijn in januari 2011 overleden vader Jaap die niet alleen een veel gevraagd en kundig fotograaf was maar ook altijd zeer begaan met het dorp. Net als zijn vader heeft Patrick een uitgesproken mening over wat hij mooi vindt en wat beter kan.

Mooiste gebouw
Het huis van de familie Hilverda, Mooie ligging en geweldige architectuur daar vaar ik elke boottocht even een keer langs.

Mooiste straat
De mooiste straat is voor mij de Berkenlaan. Daar ligt ook de oorsprong van de familie Spaander. Mijn opa had in deze laan een kleine kwekerij en mijn vader is daar geboren en opgegroeid. Samen met zijn broer Piet en zus Annelies. Een idyllisch stukje Aalsmeer. Het huis in de Berkenlaan is nog steeds in onze familie. Na mijn opa woonde tante Annelies daar en nu mijn broer Brian met zijn gezin.

Fijnste buurt
De fijnste buurt in Aalsmeer vind ik toch wel ‘De Buurt’, oftewel de Uiterweg. Ik heb hier 20 jaar gewoond op een woonark. Elke keer als we na een dag hard werken in onze winkel in de Bijlmer naar Aalsmeer terug kwamen en dan avonds om half acht de Uiterweg opreden, gaf dat echt een vakantiegevoel.

Mooiste kunstwerk
Dat vind ik een moeilijke… Maar dan kies ik toch voor het beeld op het Raadhuisplein van Flora. Zoals ze van grote hoogte uitkijkt over ons mooie Aalsmeer.

Dit kan beter
De indeling van ons mooie dorp. Meer leuke horeca en leuke terrassen en een echte passantenhaven die makkelijker te bereiken is en meerdere ligplaatsen heeft. En natuurlijk de bereikbaarheid van ons mooie centrum. Het blijft een crime om het dorp in te komen en weer te verlaten, de komst van de Lidl heeft hier zeker niet positief aan bijgedragen.

Met pek en veren het dorp uit
Hahaha, daar laat ik mij niet over uit, al heb ik er wel een paar… Leven en laten leven zeg ik maar.

Dit mag gesloopt worden
Het pand van de ABN/AMRO tegenover mijn winkel. Onbegrijpelijk hoe ze zo een zwarte doodskist op zo een belangrijk punt in de Zijdstraat hebben kunnen bouwen.

Hier wil ik niet dood gevonden worden
Daar heb ik nog nooit bij stilgestaan. Voorlopig nog niet dood, ik heb nog genoeg te doen en sta vol in het leven.

Ergste horeca-ervaring
De sluiting van Café Het Geluk op de Uiterweg. Daar kwamen wij elke woensdag met onze pramen van De Bikkels en De Diepe Kelen een biertje doen na het wekelijkse proefvaren. Helaas is het café door de buurman weggepest. Heel jammer.

Mijn favoriete Aalsmeerder
Mag ik er ook twee noemen? Dat zijn mijn dochter Mikki van achttien en mijn zoon Indy van zestien. Twee fantastische kinderen en echte Aalsmeerders die gelukkig ook vol in het leven staan. Harde werkers in de horeca, Mikki in het Westeinder Paviljoen en Indy in de keuken bij restaurant De Praam.

Mijn restaurant
De Jonge Heertjes van Danny en Stef. Ik heb bewondering voor die twee mannen die als vrienden begonnen zijn en met veel inzet en positiviteit zo’n mooi bedrijf hebben neergezet. Goed eten, een leuk team en altijd gezellig.

Mijn café
Vleghaar, echt een ouderwets gezellige dorpskroeg waar je altijd welkom bent. Vaak delen ze lekkere hapjes uit. Ik kwam er altijd op vrijdag, de laatste tijd wel wat minder maar als ik er kom, voelt het als thuis komen.

Mijn winkel
Gentlemen’s Place. Na het vertrek van Smalltalk nooit meer mijn winkel kunnen vinden. Gentlemen’s Place is een fijne zaak met topmensen. Echt plezierige bediening.

Mijn kapper
Hahaha, dat doe ik elke dag lekker zelf.

(Foto Patrick Spaander)

Mijn mooiste foto
De foto die ik van mijn hond Donna heb gemaakt.

Mooiste herinnering
De geboorte van mijn twee kinderen.

Hier sport ik graag
Bij Sportcentrum The Big Lab in Amsterdam Noord waar ik twee keer in de week ga boksen met mijn zoon.

Hier kom ik tot rust
Op de boot.

Ik voel me Aalsmeerder/Kudelstaarter omdat…
…ik hier geboren en getogen ben en mij hier super op mijn gemak voel.

Tofste evenement
Dat is dan toch wel de laatste werkdag.

Verder nog iets..?
Hoe kunnen wij van de Zijdstraat weer een bruisend iets maken waar wij als Aalsmeerders met zijn allen van kunnen genieten..

Lees ook de ‘Aalsmeer/Aalsminder’ van:
-Frans Sparnaaij
-Karin Eveleens
-René en Saskia Waning
-Arjan Hoogendoorn
-Frank Spring in ’t Veld

Foto’s Arjen Vos

 

 

Lees vorig bericht

Brand legt botenloods in de as

Lees volgend bericht

Ook ING kantoor gaat dicht


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *