Aalsmeer/Aalsminder: Michael Kamsteeg

Deze keer een sporter in Aalsmeer/Aalsminder. Of eigenlijk ex-sporter want Michael Kamsteeg gaf enkele weken geleden te kennen dat hij stopt met handbal. Zo’n zeven jaar lang maakte de linkshandige hoekspeler deel uit van de selectie van Green Park Aalsmeer. Elke week acht keer trainen, een langdurige blessure; Michael had het wel gehad met het bedrijven van topsport. “Het is goed geweest zo,” zegt de 25 jarige Kamsteeg, “ik heb twee keer een landskampioenschap meegemaakt, mooier kan het niet worden.”

Hij ziet zichzelf ook niet terug in een lager team of bij de recreanten: “Daar ben ik dan weer veel te fanatiek voor.” In conditie blijft hij wel. Hij fietst veel, doet aan hardlopen en mogelijk dat hij zich op tennissen gaat richten. Vereerd was hij met het verzoek mee te doen in deze rubriek.

Ik voel mij Aalsmeerder omdat
Ik ben geboren en getogen in Aalsmeer en zoals het liedje van Jan Leliveld zo mooi zegt: “ik zou echt niet weten waar mijn huis moest staan, als ik ooit weg zou gaan uit Aalsmeer”.

Mooiste gebouw
Een van de mooiste gebouwen in Aalsmeer vind ik het oude stationsgebouw aan de Stommeerweg. Het stationsgebouw straalt een mooie authentieke sfeer uit.

Dit kan beter
Er kunnen wel wat meer openbare prullenbakken komen in Aalsmeer. Voornamelijk bij het Surfeiland. Dat is een mooi plekje maar ligt vaak vol met allemaal afval. Extra of grotere prullenbakken kunnen zeker geen kwaad.

Mijn restaurant
Met stip op één komt Restaurant Oh! Ik ken de eigenaar Rob Ojevaar en hij en zijn team maken lekker eten en er hangt altijd een fijne sfeer. Tijdens mijn handbalcarrière zorgde Oh! het laatste jaar ook voor de catering voor de trainingen en wedstrijden. Dit was altijd genieten.

Hier sport ik graag
Tot voor kort was dat dus bij Handbalvereniging Green Park Aalsmeer, maar nu ik gestopt ben met handballen en door corona heb ik nog geen nieuw favoriet plekje om te sporten gevonden. Voor alsnog sport ik lekker in onze tuin of ga ik hardlopen.

Mijn kapper
Sinds kort ga ik niet meer naar de kapper, maar laat ik mij thuis knippen door mijn vriendin.

Mooiste straat
Wanneer de feestdagen weer beginnen vind ik de Zijdstraat erg leuk om te komen. Vanaf het moment dat Sinterklaas aan komt tot na oud en nieuw ziet het er altijd lekker feestelijk uit.

Mijn buurt
Ik heb niet echt een favoriete buurt. Ik ben opgegroeid in Oost en daar heb ik ook altijd gesport. Daar heb ik fijne herinneringen aan. Zuid en het centrum van Aalsmeer vind ik ook leuk om te komen.

Het team van kaaswinkel De Osdorper

Mijn winkel
Mijn favoriete winkel is de Osdorper in de Zijdstraat. Ik haal hier graag een lekker broodje. Een pistoletje met kaasgrillworst en honingmosterd saus is dan wel mijn favoriet.

Tofste evenement
Het tofste evenement in Aalsmeer is zonder meer de feestweek. Het begint natuurlijk met de verlichte botenshow en het vuurwerk. Dan een week feest in de tent op het Praamplein. En als afsluiter dan de pramenrace. Dit blijft een evenement om naar uit te kijken ondanks dat er wel meer mensen van buitenaf op afkomen, maar je komt ook altijd weer mensen tegen die je een tijd niet hebt gezien. Dat maakt de feesttent ook gezellig.

Dit mag gesloopt worden
Het oude gebouw van basisschool De Brug, waar nu Solidoe zit. Dat is mijn oude basisschool. Al heb ik er veel herinneringen toch mag hier van mij wel een nieuw gebouw voor in de plaats komen. Dat is wel over zijn beste tijd heen.

Mijn café
Ik ben nu niet meer zo’n kroegentijger, maar heb altijd leuke momenten beleefd in De Praam. Daar kwam ik een paar jaar geleden wel iedere week.

Mooiste herinnering
Mijn mooiste herinnering is zonder twijfel het landskampioenschap met Aalsmeer twee jaar op rij. Er waren al een aantal jaren geen prijzen meer gepakt en iedereen hunkerde weer naar een prijs. We belandden in de finale en moesten eerst een uitwedstrijd tegen Lions. Uiteindelijk werd die wedstrijd met één punt verschil gewonnen nadat we negen doelpunten achter stonden. Hierna hebben we thuis in een afgeladen (bloedhete) Bloemhof met twee punten verschil het tiende landskampioenschap binnengesleept. Het jaar daarop werden we weer kampioen. Door de uitbraak van het coronavirus is het huidige seizoen niet afgemaakt waardoor Aalsmeer nog steeds regerend landskampioen is.

Favoriete Aalsmeerder
Het klinkt misschien heel afgezaagd, maar dit is toch mijn vriendin.

Hier kom ik tot rust
Het lekkerste vind ik om op een mooie dag langs de Poel te fietsen en te genieten van het uitzicht. Gelukkig fiets ik iedere ochtend lang de Poel als ik naar werk fiets. Dit is een lekker begin van de dag.

Hier wil ik niet dood gevonden worden
Het liefst nog even nergens!

Leukste uitje
Ik vind het altijd leuk om met vrienden te gaan beachvolleyballen in de Beach. Lekker even rennen en springen in het zand en daarna gezellig een biertje doen.

Lees ook de ‘Aalsmeer/Aalsminder’ van:
-Frans Sparnaaij
-Karin Eveleens
-René en Saskia Waning
-Arjan Hoogendoorn
-Frank Spring in ‘t Veld
-Patrick Spaander 
-Frank de Vries
-Mandy van der Zwaard
-Roy en Justin Huiskens
-Daniëlle Jonker
-René Vreken
-Afke Borgman

Foto’s Arjen Vos en archief AV

Lees vorig bericht

Wat deed bus op Hornweg?

Lees volgend bericht

Oud Nuus presenteert 200e editie


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *