Aalsmeer/Aalsminder: Nikki van der Meer

Gisteren verklapten we het al: we gaan de komende tijd op zondag variëren met drie gewaardeerde rubrieken. Vandaag daarom weer een Aalsmeer/Aalsminder, volgende week pakken we de draad van de huizenserie weer op. De eer om haar visie over ons dorp te geven valt deze keer te beurt aan Nikki van der Meer. Onlangs in het nieuws vanwege de nieuwe schuilhut die ze als vrijwilliger van stichting De Bovenlanden meehielp bouwen. In het dagelijks leven is de 30-jarige arkbewoonster wijkverpleegkundige maar weet ook daarnaast dus van aanpakken. Op het moment dat we de foto afspraak hebben, is ze juist bezig met het opknappen van haar eigen Verhoefbootje.

Mooiste gebouw
Het mooiste gebouw in Aalsmeer, er zijn er een hoop te noemen. Maar ben uitgekomen op het stationsgebouw in het dorp. Ik vind het een mooi gebouw net veel historie op een mooie plek in het centrum. De plek waar het centrum deels omheen gebouwd is.

Mooiste straat
De mooiste straat blijft voor mij de Uiterweg of de buurt. Er staan hier veel mooie huizen en kwekerijen met historie. Zoals het huis met de walviskaken bij Topsvoort, kwekerij Terra Nova en natuurlijk de Aardbeienbrug die zo mooi vernieuwd is. Voor mij een brug die na vakantie altijd het gevoel van thuiskomen geeft.

Mooiste kunstwerk
Ik denk dat dit het bankje aan het eind van de Kanaalstraat is. Dit omdat het veel gebruikt wordt en er met de Pramenrace altijd een grote groep mensen zwaait naar alle pramen.

Dit mag gesloopt worden
Het postkantoor, dat is niet mijn gebouw.

Dit kan beter
Er kan altijd wat beter. Maar wat ik zelf erg jammer vind is dat er in de nieuwbouw van de Twijnderslaan niet gekeken is naar afvalscheiding. Ik had verwacht en gehoopt dat hier met de nieuwbouw wel aan gedacht zou worden.

Mijn favoriete Aalsmeerder
Er zijn er een hoop, maar de DIPpers (waaronder mijn vader) behoren voor mij tot de favoriete Aalsmeerders. Dit omdat ze oprichters van de Pramenrace zijn, het Praamplein hebben benoemd, en nu al een aantal jaar Plaspop organiseren. Ook leuk dat ze af een toe een illegale peuravond organiseren.

Mijn restaurant
Dit is voor mij Oh, omdat alles hier altijd heerlijk smaakt en het er altijd gezellig is.

Mijn winkel
Ik ben niet een echte winkelaar, maar als ik dan toch een winkel uit moet kiezen, is het de Jij&Ik winkel in de Ophelialaan. Omdat ze hier altijd wel iets leuks hebben, de klantvriendelijkheid erg hoog is en er altijd heel leuk ingepakt wordt.

Mijn kapper
Eigenlijk ga ik maar heel weinig naar de kapper. Meestal draag ik vooral vanwege mijn werk mijn haar in een knot. Maar als ik naar de kapper ga is het meestal naar Qnipsels.

Mooiste herinnering
Dat ik met de laatste bloemencorso mee heb mogen lopen. ’s Nachts het opbouwen en steken van alle bloemen in de veiling en alle karren tot leven zien komen. En toen overdag verkleed mee naar het Olympisch Stadion in Amsterdam om daar de bloemen uit onze veiling te tonen. En verkleed met veel gezelligheid op een corso wagen mee geweest te zijn. Alle jaren terugkomen van Bindingkamp en dan zaterdagavond naborrelen bij Joppe is ook een favoriete herrinnering.

Hier sport ik graag
Sporten doe ik graag tijdens het waterpoloseizoen in de waterlelie. En daarnaast bij crossfitcity Aalsmeer.

Hier kom ik tot rust
Het meest tot rust kom ik op het water lekker een rondje varen. Of even in de hangmat op het eiland. Een rondje varen blijft altijd heerlijk en het blijft altijd leuk om vrienden van buiten aalsmeer mee te nemen het water op. En ze te laten zien hoe mooi de poel is.

Ik voel me Aalsmeerder omdat
Ik hier geboren en getogen ben, bijna mijn gehele familie in aalsmeer woont. Ik mijn werk en sport hier heb. En hier een Pramenrace word gevaren er Bindingkampen zijn, een Westeinderwaterweek, Aalsmeer Roest Niet en ga zo maar door. En omdat hier iedereen het aalsmeers kwartiertje snapt.

Favoriet evenement
Dit zal toch echt de pramenrace zijn. Omdat er dan lekker gek gedaan kan worden en er met een Penta gevaren mag worden. Alhoewel het altijd maar de vraag is of ik die Penta de hele dag aan de praat kan houden. En omdat er heel veel bekijks is langs de kant.

Mijn wens voor Aalsmeer
Dat we een groen dorp mogen blijven en worden. Buiten alle bloemen en planten groen dat vanuit flora holland wordt verscheept. Hoop ik dat we als dorp steeds duurzamer kunnen worden en steeds meer energie op een groene wijze kunnen opwekken. Er zijn volgens mij voldoende daken van kassen, loodsen en huizen waar zonnepanelen op zouden kunnen worden geplaatst. Ik zou het erg gaaf vinden als we als dorp ooit zelfvoorzienend zouden kunnen zijn in onze stroom.

Foto’s Arjen Vos en archief AV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel