Aalsmeer/Aalsminder: Julius van Wilgenburgh

Julius tijdens de installatie als kinderburgemeester (Foto archief AV/Arjen Vos)

Vandaag laat de jongste kandidaat tot nog toe zijn licht schijnen in deze rubriek over Aalsmeer. Kersverse kinderburgemeester Julius van Wilgenburgh heeft een uitgesproken mening over tal van zaken en ook duidelijk een brede interesse. Eigenschappen die hem dit jaar goed van pas zullen komen als vertegenwoordiger van de Aalsmeerse en Kudelstaartse kinderen.

De watertoten die Julius in Minecraft-stijl heeft nagebouwd

Mooiste gebouw
Zonder twijfel de Watertoren. Mooi van buiten, mooi van binnen en je hebt als je bovenin bent een heel ver uitzicht. Spannend om daar op te klimmen al zijn het best wel veel treden. Ik ben begonnen met het nabouwen van Aalsmeer in Minecraft en heb daarbij als eerste de Watertoren na gebouwd. Eerst opgezocht op internet wat de afmetingen zijn en dan op schaal nagebouwd. Veel mensen vinden de Watertoren natuurlijk heel bijzonder, maar dat is die voor mij dus nu ook al.

Mooiste kunstwerk
De schilderingen op de elektrakasten door Aalsmeer zijn allemaal gaaf met mooie kleuren. Ik wilde dat ik zo kon schilderen. Wij hebben zelf in de tuin ook zo’n kast voor de gasmeter…

Avondvierdaagse door de Linnaueslaan

Mooiste straat
Met de avondvierdaagse komen we altijd door Linnaeuslaan, vlakbij de molen. Dat vind ik altijd een leuke straat met het grasveld tegenover de huizen. Meestal staat onze school daar met een kraampje met fruit en water en kunnen we high-fiven met de juffen.

Een oude verlaten kwekerij aan de Aalsmeerderweg

Dit mag gesloopt worden
Er staan heel veel kassen in Aalsmeer, maar sommigen zijn echt super oud en roestig met heel veel onkruid erin. Dat ziet er soms beetje raar uit.

Dit kan beter
De Oosteinderweg is zo smal met zoveel vrachtverkeer. Daar mag ik nooit fietsen. En bij ons voor de deur bij de kruising Aalsmeerderweg/ Machineweg is het vaak heel druk en staat iedereen lang voor het stoplicht te wachten. Als ik naar school fiets moet ik altijd heel goed opletten bij de Catharina Amalialaan; ondanks de borden krijg je daar eigenlijk nooit voorrang terwijl ik dan van rechts kom. Stom vind ik dat.

Wat ik als kinderburgemeester het liefste zou aanpakken
Bekijken hoe we zo goed mogelijk de Sinterklaasintocht in het najaar georganiseerd krijgen zodat zoveel mogelijk kinderen én volwassenen daar weer bij kunnen zijn. Live als het al kan en mogelijk via online. En natuurlijk het verder na bouwen van Aalsmeer samen met heel veel andere basisschool leerlingen.

Met pek en veren het dorp uit
Met pek en veren? Wat betekent dat?? Maar als er bedoeld wordt wat mag er helemaal verdwijnen dan: alle basisscholen ha, ha.

Mijn favoriete Aalsmeerder
De meneer van de muziekwinkel in de Marktstraat; o, heet hij Leen Mulder? Dat is zo’n coole gast. Hij weet alles van alle instrumenten en kan zelf volgens mij ook heel goed muziek maken. Zo ziet hij er in ieder geval wel uit. We komen daar wel eens voor mijn gitaar of de viool van mijn zus.

(We hadden natuurlijk geprobeerd Leen te verleiden op de foto te gaan maar bescheiden als hij is, zag hij dat toch niet zitten, red.)

Mijn restaurant
Eetze; lekker veel en verschillend eten en drinken en een leuke speelkamer. Ik ben er geweest met mijn ouders en zussen en ook mijn oma was een keer mee. De toetjes zijn het lekkerst.

Mijn winkel
Ja, de muziekwinkel dus aan de Marktstraat. De winkel staat helemaal vol met allemaal instrumenten en benodigdheden. En andere leuke dingetjes die allemaal met muziek te maken hebben. Ik kreeg hele mooie plectrums voor mijn gitaar die daar uit de winkel kwamen. En de Action is ook altijd een feest om naartoe te gaan. Je gaat er nooit met lege handen weg. Vorig jaar hebben we daar een hele roeiboot gekocht. Daarmee kunnen we op de Westeinder peddelen. Helaas waren de peddels uitverkocht, maar daar hebben we al iets op verzonnen.

Mijn kapper
Ik ga met mijn vader altijd naar een herenkapper in Amsterdam. Daar komt mijn vader al heel veel jaren. Maar vroeger ging ik naar Estilo bij ons om de hoek. Met een kinderspeelhoek waar ik dan speelde als mijn zussen aan de beurt waren.

Mijn buurt
In Nieuw Oosteinde wonen veel van mijn vrienden en daar kun je lekker buiten spelen op de velden of Pokémon door de wijk. Ik neem ook vaak vrienden mee naar huis om bij mij in de tuin te spelen. We hebben een slootje naast het huis waar we wel eens een vlot gebouwd hebben dat ook echt bleef drijven. Met lege plastic vaten van de Loogman. Achter het huis is een parkeerplaats waar we met mijn skelter kunnen spelen.

Mooiste herinnering
Vorig jaar had de zeilschool Aalsmeer open dag op de Westeinder plas. Het was daar die middag niet zo heel druk waardoor ik met een vriend heel lang in een optimist kon varen en in een kano mocht. De hele middag daar op het water was echt vet.

Hier sport ik graag
Bij de atletiekvereniging in Aalsmeer sport ik al sinds groep 3. Dat is altijd lekker buiten. Soms was dat wel heel koud in de winter toen ik nog kleiner was. We zijn toen het winterseizoen naar binnen gegaan in een sporthal. Dat is ook leuk, maar buiten op de baan is het lekkerst. Ik houd van hard rennen. Elke najaar doe ik een paar keer mee aan een regiocross. Dan moet je op spikes lopen omdat we altijd wel een stuk de modder door moeten. Soms was het weer heel slecht en heb ik in de sneeuw gelopen.

Hier kom ik tot rust
Op mijn eigen kamer achter mijn computer, lekker gamen.

Ik voel me Aalsmeerder omdat
Ik weet niet beter; er zijn altijd leuke dingen te doen in Aalsmeer, juist voor kinderen.

Favoriet evenement
De Pramenrace is het leukste feest dat er is, ook vanaf de wal. We kijken elk jaar bij de start op de Pontweg en gaan dan naar het Praamplein. En ‘bouw een bootje’ voor alle groepen 7 op het strandje. Daar had ik mij op verheugd dit jaar, maar helaas moest ik het dit jaar missen vanwege de covid.

Dit heeft indruk gemaakt
Scheepsbouw De Vries is zo gaaf om te mogen bezoeken met school. We kregen daar een rondleiding door mensen die daar werken. Moesten we veiligheidsschoenen aan en konden we kijken bij de bouw van de boten en de hoe de meubels gemaakt worden. Iedereen is daar heel aardig. Die boten zijn zooooo groot. Ik ben ook een keer gaan kijken toen een boot klaar was en daar de werf af kwam. Dat zie je toch bijna nergens. Dat was echt heel knap van die kapitein.

Foto’s Arjen Vos en archief AV

Lees ook de ‘Aalsmeer/Aalsminder’ van:
-Frans Sparnaaij
-Karin Eveleens
-René en Saskia Waning
-Arjan Hoogendoorn
-Frank Spring in ‘t Veld
-Patrick Spaander 
-Frank de Vries
-Mandy van der Zwaard
-Roy en Justin Huiskens
-Daniëlle Jonker
-René Vreken
-Afke Borgman
-Michael Kamsteeg
-Debby Albers
-Maaike Tenhagen

ALS_kadernota_partijen_v8

 

Lees vorig bericht

Kadernota: alles op een rijtje

Lees volgend bericht

Drive-inn diploma uitreiking


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *