Eet smakelijk met On the Rock

Gemis aan inventiviteit en creativiteit kun je de meeste restaurants van Aalsmeer en Kudelstaart niet verwijten. Toen het coronavirus om zich heen greep en alle restaurants verplicht werden hun deuren te sluiten stelden vele van hen een afhaal-en bezorgservice in. In de afgelopen weken presenteerde AalsmeerVandaag al enkele smakelijke impressies van plaatselijke eetgelegenheden. Deze week aandacht voor het riant gelegen restaurant op het Surfeiland dat tot voor kort bekendheid genoot onder de naam ‘Westeinder Paviljoen’ maar nu door het leven gaat als ‘On the Rock’.

Bezorgsters Isa en Saskia met een doos vol lekkers

Op een zonnige avond bezorgen twee vrolijke dames ons prompt op tijd twee fraai verpakte voorgerechten voorzien van de mededeling dat ze over drie kwartier nogmaals langs komen voor hoofdmaaltijd en dessert. Het geeft ons direct een gerieflijk verwengevoel: we worden in de watten gelegd, niks geen gedoe met opwarmen en zo. Uit in eigen huis dus en daar het weer dit seizoen meewerkt schikken we met een luxe gevoel aan op eigen terras. De tafel is gedekt en met wat fantasie wanen we ons onder de bomen met daarin feestelijk fluitende vogeltjes in een zuid-Franse badplaats en verandert in gedachten de brede sloot naast ons in een mediterrane beek….

Zalm van topkwaliteit
Ik heb gekozen voor de aspergesoep en hierbij past het woord: perfect. Fluwelig, met bescheiden stukjes asperges, beenham en ei-kruim en daarbij worden twee geroosterde reepjes toast gevoegd. Mijn tafelgenoot is gevallen voor de Bawykov zalmtartaar. Wie mocht menen dat de naam Bawykov stamt uit een schimmig plaatsje aan de Wolga, heeft het mis. Hij is afkomstig uit het brein van een Hollandse ondernemer die al meer dan 25 jaar zijn gerookte zalm onder die fantasienaam op de markt brengt.

De boterzachte zalm is vergezeld van asperges, enkele radijsjes en wat bieslook en dille. Laatstgenoemde met mate toegevoegde kruiden vormen een smaakvollle toets.

Mijn disgenoot houdt het deze avond bij de vis en zet de maaltijd voort met heilbot. Een allesbehalve kinderachtige moot vis met kekke grillstrepen vergezeld van Hollandse garnaaltjes. Een riant bord vol waarbij drie asperges, wilde spinazie, zeekraal, cherrytomaatjes en een geroosterde wortel en een bakje rosevalaardappelen het royale geheel afmaken.

Zelf koos ik voor de aubergine met de ravioli, een voor mij ongekende combinatie. Een culinaire stap ‘in den vreemde’ die ik vanaf de eerste hap niet betreur en zeker weer eens wil herhalen, nu On the Rock inmiddels ook zijn deuren weer heeft geopend en het interieur voor de gasten  heeft vernieuwd.

Als dessert gaat mijn tafelpartner voor de cheesecake, waarop volgens hem het woord perfect past. Ik houd het op aardbeien Romanoff. Om een reclameterm te gebruiken: de zomerkoninkjes op zijn best, aangevuld met tongstrelende meringue en wat mint.

Nog opgemerkt dat zowel het bijgevoegde servies als het bestek een chique uitstraling had en in het geheel niet te vergelijken is met het doorgaans goedkoop ogende grauwe wegwerp plastic eetgerei.

Rigoureus aangepakt
Samenvattend zijn eetpartner en ik het erover eens: On the Rock, gelegen aan een van de mooiste plekken van Aalsmeer, gaat een goede toekomst tegemoet! Zoals al aangegeven kwam het riant gelegen restaurant dat tien jaar geleden van start ging onder de naam Westeinder Paviljoen sinds een klein jaar in handen van het Aalsmeerse zakenduo Heemskerk/Ter Horst. “Het restaurant werd ons aangeboden,” legt de 53-jarige Bart Heemskerk uit, “als rasechte Aalsmeerders trok ons het bedrijf dat in de loop der jaren bedrijfsmatig niet altijd goed was gegaan, wel aan. We wilden net van start gaan, toen de coronacrisis aanbrak. We hebben die gelegenheid benut om de zaken rigoureus aan te pakken.”

Wat is er veranderd?
“Na tien jaar is alles nu binnen vernieuwd zoals het meubilair, de bar, alles werd opnieuw geschilderd, de toiletten zijn vernieuwd en een groot deel van het terras is overdekt en kan later in het jaar worden verwarmd.”

Waarin onderscheiden jullie je van andere restaurants in de omgeving?
“Behalve dat alle ingrediënten van de beste kwaliteit zijn onderscheiden we ons door net even een andere invulling te geven aan de kaart.”

Naast bezoekers uit Aalsmeer mikt On the Rock op gasten uit de regio. Het afgelopen weekend stemt Heemskerk inmiddels al tevreden. “We hadden die eerste dag direct een groot aantal gasten en dat is een veelbelovend begin.”

Tekst Leni Paul Foto’s Arjen Vos

Dit was de laatste ‘eet smakelijk’ van de serie die we maakten om de plaatselijke horeca te promoten. Nu de restaurants weer open zijn, kunt u zelf uw keuze bepalen waar u het smakelijkst eet. Mocht u inspiratie nodig hebben, bladert u dan nog eens terug in onze reeks:

Het Tuinhuis
Centennial
Restaurant Oh!
De Zwarte Ruiter
In de Zotte Wilg
De Jonge Heertjes
De Oude Veiling

Lees vorig bericht

Meedenken over natuur in Amsterdamse Bos

Lees volgend bericht

Bus vergeet af te slaan


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *