Eet smakelijk met De Oude Veiling

Moniek en Tom Takes

Sinds enkele weken leven we vanwege het coronavirus in een volkomen veranderde wereld. AalsmeerVandaag probeert u elke dag zo breed mogelijk te informeren over wat er allemaal speelt in ons dorp. Dat doen we ook met deze tijdelijke nieuwe rubriek: ‘Eet smakelijk!’ Een crisis brengt vaak de nodige creativiteit in mensen naar boven. We zien dat veel plaatselijke restaurants nu ze geen gasten meer kunnen ontvangen, niet bij de pakken neer zitten maar een bezorg- en/of afhaalservice zijn gestart. De komende tijd gaan we proefondervindelijk vaststellen wat je als consument kunt verwachten als je eten bestelt. Vandaag een ‘Eet smakelijk’ met De Oude Veiling. Leni Paul is proefpersoon.

Sinds 1 september 2018 zwaaien Tom(35) en Moniek(34) Takes de scepter in het restaurant c.q. de keuken. Vaste kracht en hoofd van de bezorgdienst is Chiara, schoonzus van Moniek.

Derde weekend
“Toen het restaurant moest sluiten zijn we drie weken geleden begonnen met de bezorgdienst. Van donderdag tot en met zondag bezorgen we maaltijden. Eerst moesten we wat bekend worden met deze service, maar dit is ons derde weekend en het is steeds beter gegaan. Het loopt goed. De meeste maaltijden worden gehaald, maar als iemand thuis erg druk is met een aantal kinderen en ook bij oudere mensen, brengen we de maaltijd thuis. Extra kosten zijn daar niet aan verbonden.”

Chiara is klaar om te bezorgen

Geen gekke poespas
De op internet te raadplegen menukaart is verrassend, zowel door de ruime keuze van de gerechten als ook door de vriendelijke prijsstelling. Moniek: ”We houden van goede materialen, verder geen gekke poespas. We gebruiken ook producten van plaatselijke middenstand. Kaas van de kaashandel in het dorp, we hebben                                     huisgebakken brownies en als er port in een bepaald dessert wordt gebruikt komt dat ook van de plaatselijke slijter.”

Voor de afhaalservice is een bepaald menu samengesteld. Niet alles wat in normale tijden is te bestellen maakt deel uit van de afhaalservice. De keuze is echter ruim genoeg en gevarieerd. Wij kiezen voor de maaltijd met de gebakken zalm en zitten vrijdagavond om half zeven met spanning te wachten. Een vrolijke opgewekte jonge vrouw die Chiara blijkt te zijn levert precies op de afgesproken tijd , keurig gehandschoend, een flinke witte zak af en wenst me een smakelijke maaltijd toe.

Opgewonden
Het heeft iets spannends. Op de smetteloos witte papieren zak staat een kleurige afbeelding van Tom en Moniek die in duidelijke tekst ge aangeven ons ‘onwijs te bedanken voor onze support’. Op het kaartje wordt ons na een in betere tijden te nuttigen maaltijd in het restaurant gratis een kopje koffie of thee aangeboden. Een sympathiek gebaar.

Een smakelijke, complete en gezonde maaltijd

Dan inspecteren we enigszins opgewonden de zak met inhoud. Er is een flinke beker met heerlijke tomatensoep met balletjes, ruim voldoende voor één persoon. Dat bedoelt Moniek waarschijnlijk met haar opmerking met ‘geen gekke poespas.’ Gewoon heel smakelijke tomatensoep zoals tomatensoep hoort te zijn. We kunnen direct aan het maal beginnen, want alles is op prima temperatuur.

Holle bolle Gijs
Een roodwit geruite papieren zak nodigt in duidelijke letters uit: lekker snacken. Het blijken frietjes. De hoeveelheid voorzien van een plastic doosje met mayonaise  zou voldoende kunnen zijn voor een holle bolle Gijs… De frites zijn perfect gebakken. Dan volgt de gebakken zalm. De moot is zeer smakelijk en is begeleid door een worteltje, pastinaak, broccoli, puree en een Sauce Hollandaise.

Wij zagen af van een dessert. Daarin zou bij het afhaalmenu keuze zijn geweest uit de door Tom en Moniek huisgemaakte brownies met witte chocolade of het kaasplankje, dat uit ‘de stal’ van De Osdorper zou zijn gekomen. De prijs van het gekozen menu bedraagt 22 euro en dat was wat ons betreft beslist niet teveel.

We hopen van harte dat weer spoedig bij Tom en Moniek zal kunnen worden geluncht en gedineerd. In ieder geval wensen we de ondernemers goede zaken met de afhaalservice. Het smaakte naar meer!

De Oude Veiling heeft alleen afhaalservice van donderdag tot en met zondag.

Meer informatie op deoudeveiling.nl  Bestellen kan via 06 40765662

Tekst Leni Paul, foto’s De Oude Veiling

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel