Eet smakelijk met De Jonge Heertjes

Stef en Danny toen het restaurant nog open was

“Joop, ik weet niet of je het gezien hebt, maar we zijn op AV met een tijdelijke nieuwe rubriek: ‘Eet smakelijk!’ gestart. Ben je een beetje culinair geschoold? We willen je namelijk een maaltijd laten bezorgen en onze vraag is of je daar commentaar op wilt geven. Het moet wel positief zijn, de Aalsmeerse restaurants worden tot in het uiterste van hun creativiteit getart om te overleven en dat wil AalsmeerVandaag alleen maar ondersteunen…”

Mamma mia, ik hou van koken, probeer mijn achternaam eer aan te doen, wil mijn bijdrage leveren aan AalsmeerVandaag maar wat als ik het eten niks vind? Maar zou zich dat voor kunnen doen? Mijn ervaringen met de Aalsmeerse horeca waren, wat eten betreft, positief. Wat betreft persoonlijke benadering ambivalent. De eigenaar van de ‘Stoute Schoen’, sprak me ooit aan op de lengte van mijn haar. Het was dat het een familietreffen was en ik geen spelbreker wilde zijn, maar anders was ik direct opgestapt.

‘De Jonge Heertjes’ nemen de bestellingen op

Als het eten bij je thuis wordt bezorgd heb je, wat uiterlijke vooroordelen betreft, geen problemen, ook niet of net op die avond dat jij daar met je geliefde(n) wil gaan eten het restaurant tot de laatste tafel bezet is. Afgelopen woensdag rond half zeven belde Danny aan: “Ik heb een maaltijd voor u. Als voorgerecht een gerookte rib-eye met walnoot-truffelmayonaise, als hoofdgerecht een varkenshaas met champignonroomsaus en als nagerecht een brownie. Een verrassingsmenu van De Jonge Heertjes…”

Overleg met moeders
Een naam waar Steffen Mur (34) en Danny van Duinen (36) achter schuil gaan. Oorspronkelijk werd gedacht aan de naam ‘de Heertjes’, maar die bestond al, na overleg met moeders Van Duinen werd het ‘De Jonge Heertjes’. Een restaurant dat sinds 1 mei 2011 bestaat en dat op 1 januari 2017 werd uitgebreid met het daarboven gelegen hotelgedeelte ‘t Schouwse Hof’ en vanaf die datum de naam ‘Hotel Restaurant de Jonge Heertjes’ kreeg.

Goede klik
Als ik een dag later terugbel en vraag hoe ze hun menu’s zouden willen omschrijven, krijg ik als antwoord: “Een goede lekkere maaltijd voor niet al te veel geld. Groente en fruit wordt dagelijks aangeleverd door Kreike, het brood door Bertram en het vlees door een grote horecaslager waar we een goede klik mee hebben. Bewust staat op het afhaal/bezorgmenu geen biefstuk. De kwaliteit daarvan is niet te garanderen wanneer de tijd tussen bakken en opdienen onbestemd is, biefstuk gaart namelijk door.”

Hoteldrama
Het hotelgedeelte is nog steeds in functie maar heeft te kampen met reserveringen die zijn gecanceld. Polen en Engelsen werkzaam op Schiphol en in de bloemen laten het in verband met de coronacrisis afweten, net als de toeristen die juist in April de Keukenhof wilden bezoeken.

Contact niet verliezen
Toch proberen de twee jonge heertjes dat te doen wat men leuk vindt, het mensen naar de zin maken met een lekkere maaltijd. Men wil het contact met de trouwe gasten niet verliezen. Ook niet met degenen die aan het varen zijn. Ze bezorgen op het Praamplein, Nieuwe Meer en de Brandweersteiger.

Fris, vers, krokant en smeuïg
Het is even schrikken als ik alles uitgepakt heb en de hoeveelheid lekkers voor me zie. Hoe krijg ik dat in godsnaam naar binnen, vraag ik me af. Maar ja zoals zo vaak bij het aangaan van een opdracht, het is een kwestie van beginnen en maar kijken hoe het eindigt. Ook in dit geval. Het voorgerecht smaakt fris en als liefhebber van zongedroogde tomaatjes en dungesneden rib-eye wordt mijn maag in de juiste stemming gemasseerd voor het hoofdgerecht: de varkenshaas. Subtiel gezouten en gepeperd en van binnen nog enigszins rosé. Precies zoals ik het lekker vind, net als de frieten, krokant van buiten en zacht van binnen, heerlijk voor de smaakpapillen. Het groen met de frisse dressing en de fluwelen saus is een heerlijke opmaat voor het nagerecht: de brownie. Hij glimt en fonkelt van de verse chocola, wat een heerlijke smeuïgheid, je zit vol, maar kan het toch niet laten om door te gaan. Voldaan sluit ik af met een espresso, helaas geen cognac, die gun ik mezelf als De Jonge Heertjes straks weer open is.

Tekst Joop Kok, foto’s De Jonge Heertjes

Lees ook de ‘Eet smakelijk’ van De Oude Veiling.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel