Visje uitgooien bij Hengelsport Aalsmeer

(Advertorial) Hengelsport Aalsmeer, de winkel van Ron Noorlander, aan de Ophelialaan, is in visserskringen een begrip. Vrijwel alles op het gebied van deze liefhebberij is hier verkrijgbaar. Terwijl Noorlander met vaardige hand een rolletje vislijn op een molen spoelt, vertelt hij vol trots over zijn hobby en zijn winkel.

Van voor tot achter en van laag tot hoog staat de winkel vol met visgerei en alles wat er bij de hobbyvisserij komt kijken. Noorlander, die de sport/hobby zelf ook al jaren beoefent (witvis, karper en roofvis) en hengelsportwinkelier sinds 2006, is sinds 2015 in de Aalsmeerse Ophelialaan gevestigd. Noorlander: “Mijn zaak beschikt over een grote vaste klantenkring en deze klanten komen uit diverse windstreken. Hengelsportspeciaalzaken zijn dun bezaaid, dus de klanten weten mij wel te vinden”.

Noorlander beschikt dan ook over een zeer ruim assortiment, voor elk budget. Voor een bedrag van tien euro stap je bijvoorbeeld de winkel al uit met een kant en klare instaphengel. En in de koelkast achterin de zaak krioelt het van de maden en wormen, het ideale aas voor bijna iedere vissoort. Heeft hij iets niet in de schappen liggen, maar is het in principe wel leverbaar? Geen probleem, dan wordt het voor de klant besteld. Je kunt dus echt voor alles terecht bij Hengelsport Aalsmeer, tot aan de visvergunning (via vereniging Hengelsport Vislust Aalsmeer) aan toe.

Jeugdvissen
Na deze eerste kennismaking komt naar voren wat Noorlander momenteel echt een ‘drive’ geeft: de jeugd aan het hengelen zien te krijgen. Samen met visvrienden Peter van der Wal en Henk Zweers wil hij het jeugdvissen op de Aalsmeerse kaart zetten. “Een eerste stap in die richting is het organiseren van een visevenement voor de jeugd tussen 10 en 12 jaar, op 23 en 25 oktober. Deze donderdag is het de bedoeling dat de flyers in de Aalsmeerse basisscholen hangen. Wanneer dit evenement blijkt aan te slaan bij de jeugd, willen we volgend jaar doorpakken met een maandelijke visdag”.

Dat samen gaan vissen met jeugdigen is op professioneel vlak overigens ook niet zonder slag of stoot geregeld. Er moet een cursus Viscoach worden gevolgd, die positief moet worden afgesloten met een examen, voor de verdieping is er volgens nog sprake van een tweede document, namelijk die van Vismeester. Maar voordat je überhaupt met de jeugd aan de slag kan gaan, dien je ook te beschikken over een recente Verklaring Omtrent Gedrag.

Visevenement
Voor wie alvast meer informatie wil over het jeugdvissen op 23 en 25 oktober (herfstvakantie): de doelgroep is jongens en meisjes van 10 tot 12 jaar. Er wordt gevist van 10:00 tot 14:00 uur, verzamelen bij Fort Kudelstaart. De kosten bedragen €4,00 per kind. Dat is inclusief: voer/aas, visgerei (vaste hengel van 4 meter), drinken en fruit. Het evenement wordt onder toezicht gehouden door een Viscoach en een Vismeester van Sportvisserij Midwest Nederland. Voor aanmelden of meer informatie kunt u terecht bij Ron Noorlander, Hengelsport Aalsmeer, Ophelialaan 103, via email: hengelsportaalsmeer@outlook.com of telefonisch: 06 29002311. Hengelsport Aalsmeer heeft ook een Facebookpagina.
 
Tekst Mariëlle Wegman, foto's Jaap Maars
 
(advertentie)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel