Pakjesavond voor iedereen speciaal

Nog maar net een week geleden bedacht Carla Bakelaar uit Kudelstaart een Sinterklaasactie voor gezinnen die het financieel niet makkelijk hebben. Samen met Lucy Claessen en veel andere vrijwilligers verzamelt ze speelgoed, snoepgoed, mandarijntjes en meer om er pakketjes van te maken die kinderen op pakjesavond mogen uitpakken. Ze hebben er de naam ‘Speelgoedparade-actie’ aan gegeven.

“Het is lastig uit te leggen hoe ik hierbij gekomen ben,” vertelt Carla. “Voor ik het wist deed ik een oproepje op Facebook voor hulp en spullen en toen ging het erg hard lopen.” De Kudelstaartse wil zich met name richten op gezinnen die net niet in aanmerking komen voor hulp van de Voedselbank. “Dit is een grote groep gezinnen die net boven alle criteria vallen voor extra hulp en dus ook buiten de ‘pakjesboot’ vallen. Maar ook zij kunnen iets extra’s zeer goed gebruiken.”

Mooie verhalen
De afgelopen dagen reden alle vrijwilligers het hele dorp af om spullen op te halen bij mensen die hen willen helpen en Carla's huis staat inmiddels vol met spulletjes. “Ik hoor zoveel mooie verhalen die me raken. Vaak zit ik emotioneel in de auto en besef dan waarvoor we het allemaal doen.” Ze zijn ook druk met het vinden van sponsors, want naast tweedehandsspeelgoed willen ze ook graag nieuwe spullen en bijvoorbeeld banketletters, taaitaai, mandarijntjes, chocola, snoepjes en chocomelk. “Kortom, alles wat bij een gezellige pakjesavond hoort. Maar ook inpakpapier kunnen we heel goed gebruiken, want het gaat hard.”

“We zorgen ervoor dat alles bij de kinderen terecht komt en voor wat we niet kunnen gebruiken gaan we een andere bestemming zoeken. Niets wordt weggegooid, tenzij het kapot is.” Het eerste wat Carla kreeg was een poppetje, dat ze zelf zal houden. “Dit heeft betekenis voor me en is een soort mascotte van de actie.”

De Wegwijzer
Op de Facebook-oproep hebben veel mensen gereageerd die spullen willen leveren, maar ook willen helpen met het inpakken van alle speelgoed. “Dat is nog een behoorlijke klus en daarvoor kunnen we nog hulp gebruiken. Het zou ook mooi zijn als we bijvoorbeeld een kinderkapper kunnen krijgen die een aantal kinderen een keer wil knippen. Chimpie Champ hebben we al bereid gekregen tot het geven van gratis toegangskaarten, waar we erg blij mee zijn.”

De organisatie is ontzettend dankbaar dat er zoveel mensen zijn die willen helpen of spullen geven. Fantastisch vinden ze het dat basisschool De Wegwijzer de actie ook steunt. “Dit doen ze door middel van het beschikbaar stellen van een lokaal voor opslag. Daar kunnen we alles inpakken.”
Iedereen kan speelgoed en Sinterklaas-lekkernijen afgeven bij De Wegwijzer aan de Meervalstraat 25. Dit kan iedere dag tussen 15.15 en 16.00 uur en tot uiterlijk aanstaande vrijdag 28 november.

Gezinnen
Het team van de Speelgoedparade-actie roept ook mensen op om zichzelf kenbaar te maken als ze in aanmerking willen komen voor een Sinterklaasverrassing. “We werken wel samen met Humanitas, scholen en de maatschappelijke dienstverlening, maar we kennen niet alle persoonlijke verhalen. Namen willen we overigens niet weten, alleen het adres en de gezinssamenstelling en leeftijden van de kinderen.”

Mocht u een gezin kennen dat wat extra’s kan gebruiken op pakjesavond of mocht u zelf in aanmerking hiervoor komen, stuur dan voor donderdag 27 november een mail of bel met Carla Bakelaar (06 43739344), Lucy Claessen (06 52786130) of Petra de Haas (06 10173933). Of stuur een privébericht via Facebook.
 

Foto's: initiatiefneemster Carla Bakelaar temidden van de vele dozen in haar woonkamer (foto Ilse Zethof) en het allereerst gekregen stukje speelgoed dat nu als mascotte voor de Speelgoedparade-actie dient. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin