‘Verontruste Aalsmeerders’ horen niks meer

De groep 'verontruste Aalsmeerders' is er nog niet gerust op. Ze roerden zich begin oktober vanwege de treurige politieke situatie, die er heerst sinds de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Op de onlangs gestarte Facebook-pagina Aalsmeers Forum, waarop groepsleden zich laten horen, laten ze weten het te betreuren dat er na hun open brief van 8 oktober aan de raadsleden en B&W “op geen enkele wijze vanuit de politiek contact” met hen is geweest.

De enige keer dat de brief in het openbaar ter sprake is geweest, was op de laatste raadsvergadering, op 9 oktober. Toen verwees burgemeester Jobke Vonk naar het “appèl” van de Aalsmeerders. Die middag had ze een aantal van hen in een besloten setting gesproken. Daarna heeft de groep taal noch teken vernomen.

“Een gemiste kans,” schrijven ze. De groep wil “graag” een bijdrage leveren aan het politiek herstelproces. “We wachten een uitnodiging af.”

Verklaring verontruste Aalsmeerders
Hieronder integraal de tekst van de verklaring gisteren op het Aalsmeers Forum.

Na twee ingezonden stukken namens een groep verontruste bewoners is er aan het politieke front veel en tegelijkertijd ook weinig gebeurd. Veel omdat ons inmiddels duidelijk is geworden dat de politiek daadwerkelijk de hand in eigen boezem wil steken en de bereidheid heeft uitgesproken te willen gaan werken aan een verbetering van de verhoudingen. Uiteraard juichen wij dat van harte toe.

Inmiddels is een externe – mevrouw Geeske Wildeman – aangewezen om aan die verbetering te gaan werken samen met alle betrokken partijen. Wij wensen haar veel succes. Echter – en dat bedoelen we met weinig – er is behoudens een gesprek met de burgemeester op geen enkele wijze vanuit de politiek contact geweest met onze groep. Wij hadden dat wel verwacht, vooral omdat partijen tijdens campagnes aangegeven de verbinding met inwoners te willen maken en omdat partijen burgerparticipatie als een
belangrijk speerpunt benoemen. En dat is dus niet alleen in verkiezingstijd.

Jammer en wat ons betreft een gemiste kans, maar uiteraard is herstel mogelijk. Wij staan daar open voor en willen graag onze bijdrage leveren waar dat mogelijk is. Wij wachten een uitnodiging af.

● Klik hier voor artikel over brief 'verontruste Aalsmeerders' van 8 oktober

Illustratie: Facebook-pagina Aalsmeers Forum
 

5 reacties

  1. Wie zijn jullie van de groep ‘verontruste Aalsmeerders’? Zijn jullie bereidwillig om je voor te stellen? Werken jullie namens….? Of…..? Wat is jullie doel/target?

  2. Geef vertrouwen, doet vertrouwen. Ik vind dat u op uw wenken bent bediend, met zo’n snel gesprek bij en met de burgemeester, enkele weken geleden. U werd als groep terecht serieus genomen en uw stem werd gehoord. Geef de politiek ook de kans om opnieuw tot tien te tellen en met frisse moed weer op te starten. Wij moeten als burger ook vertrouwen blijven houden in onze bestuurders en ze de tijd geven tot herstel.

  3. @Wilma. The original phrase is “The proof of the pudding is in the eating!” Which means you have to eat the pudding to know what’s inside of it. The modern version of “The proof is in the pudding” implies that there is a LOT (!) of evidence that I will not go through at this moment and you should take my word for it, or you could go through all of the evidence yourself. Een mooie opdracht voor de komende wintermaanden. Onder verwijzing naar haar facebookpagina wil ik Wilma vragen de volgende som op te lossen: 12-11=?

  4. De verontruste Aalsmeerders hebben hun punt gemaakt, de politiek heeft het zich aangetrokken en er wordt hard aan gewerkt. Het gaat er niet om dat je gelijk krijgt maar gelijk hebt. The proof is in the pudding.

  5. Degene die niets zegt, hoeft niets te verantwoorden. Blijkbaar kun je ook virtueel je middelvinger opsteken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin