Meepraten over nieuwe woonvisie

Geïnteresseerden kijken naar de vandaag gestarte bouw in de Roerdomplaan (Foto Arjen Vos)

Door: redactie. Op maandag 6 mei 2024 kan door jong en oud worden meegepraat over de nieuwe woonvisie van Aalsmeer en Kudelstaart. De bijeenkomst in zalencentrum ’t Baken begint om 19 uur. Elke inwoner van de gemeente is van harte welkom maar de gemeente roept met name jongeren op zich hiervoor aan te melden.

De gemeente Aalsmeer heeft net als veel andere gemeenten beperkte ruimte om extra woningen te realiseren. In het streven om ondanks de groeiende behoefte aan woningen een gebalanceerde gemeente te blijven, wordt een woonvisie 2024 -2030 opgesteld. Een eerste voorlopige versie van de visie wordt nu ter consultatie aangeboden aan de inwoners, de gemeenteraad en andere belangrijke partijen.

Groei naar 40.000 inwoners
Aalsmeer en Kudelstaart zijn volgens de gemeente prettig om in te leven en te wonen met een mix van bedrijvigheid, verschillende dorpse kernen en lintbebouwing. Goed verbonden met de stad en met de rest van de wereld, zonder het eigen karakter te verliezen. Tot en met 2030 worden naar verwachting ongeveer 2.000 woningen toegevoegd wat betekent dat Aalsmeer richting de 40.000 inwoners groeit.

Huisvesting is puzzelstuk
De vraag binnen veel woonsegmenten is ondertussen hoog. Inwoners wachten steeds langer op een sociale huurwoning en jongeren en starters hebben veel moeite om een huur- of koopwoning te vinden die bij hun inkomen past. Overigens vormt huisvesting bij bredere, maatschappelijke uitdagingen een belangrijk puzzelstuk tot de oplossing. Te denken valt hierbij aan toenemende vergrijzing; een passende woonruimte is een belangrijke voorwaarde om tot een hoge leeftijd comfortabel thuis te blijven wonen.

Denk en praat mee
Meedenken en -praten over deze en andere onderwerpen kan op de bewonersavond op 6 mei van 19 – 21 uur in wijkcentrum ’t Baken in de Sportlaan. De gemeente geeft een korte presentatie over de conceptversie van de woonvisie, waarna er in kleine groepjes verder wordt gepraat.

Aanmelden verplicht
Juist omdat wonen voor starters een belangrijke onderwerp is, roept de gemeente met name jongeren op om over dit onderwerp mee te denken. Aanmelden is verplicht voor wie wil komen. Dat kan via wonen@amstelveen.nl.

 

Eén reactie

  1. Alleen al het mailadres om te reageren om jezelf aan te melden werpt al een muur op!!!! Is er nu niemand in dat kasteel in aalsmeer die even een mailadres met wonen@aalsmeer.nl kan regelen komt een stuk prettiger over……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel