Uitdagingen voor beoogde wethouders

Sven Spaargaren (Foto VVD)

Door: Arjen Vos. Met de voordracht van wethouders Greta Holtrop en Sven Spaargaren kan de coalitie bestaande uit Absoluut Aalsmeer, CDA, VVD en D66 weer op volle kracht verder. In een persbericht schrijven de partijen dat ze de afgelopen periode de tijd hebben genomen om op enkele belangrijke dossiers aanvullende afspraken met elkaar te maken. Over de verdeling van de portefeuilles waren de coalitiepartijen het snel eens: die bleven waar ze waren.

In gesprekken die na het onverwachte vertrek van wethouders Van Rijn en Kuin zijn gehouden is volgens de coalitie vast komen te staan dat er onderling vertrouwen is en de gezamenlijke wil om veel te doen voor de gemeente. Vanuit deze basis hebben de vier partijen afspraken gemaakt over het verbeteren van de verkeersveiligheid op de Kasteleinweg, de renovatie van de Uiterweg, de woningbouw bij Hoofdweg Zuid en Oosteindedriehoek, de uitvoering van de centrumvisie Aalsmeer en het opstellen van een centrumvisie voor Kudelstaart, vergroening, duurzaamheid en biodiversiteit en over begrotingsdiscipline.

Over Fort Kudelstaart en Greenpark Aalsmeer is, ‘met respect voor elkaars standpunten’, afgesproken dat het nieuwe college de plannen wel voortzet, maar dat deze niet kunnen rekenen op draagvlak van Absoluut Aalsmeer.

Greta Holtrop nog samen met Dick Kuin (Foto archief AV/Arjen Vos)

Erfenis
Dat Absoluut Aalsmeer een wethouder uit eigen geledingen voor zou dragen lag voor de hand. Wie het zou worden was voor de buitenwacht de grote vraag. Diegenen die na het kwartet mannen hoopten op in ieder geval één vrouw, kunnen tevreden zijn. Greta Holtrop zal haar baan als Team manager Sportparken in Amsterdam voor de nieuwe functie op moeten geven. De erfenis van Kuin bevat met name met Schiphol niet de eenvoudigste portefeuille. Holtrop wordt tevens verantwoordelijk voor Openbare Ruimte, Verkeer en Vervoer, Parkeren en Maatschappelijk Vastgoed en Schiphol.

‘Iemand van buitenaf’
De VVD had al eerder aangegeven dat de kans groot was dat hun nieuwe wethouder ‘iemand van buitenaf’ zou worden. Nou was de in Rijsenhout woonachtige Robert van Rijn dat in theorie ook maar met de voordracht van Sven Spaargaren haalt de VVD iemand binnen die in de kern als Aalsmeerder kan worden beschouwd. Hij groeide immers op aan de Oosteinderweg en kreeg de politiek dankzij vader Wim, die 20 jaar VVD-raadslid was, met de paplepel ingegoten.

Eenmansfractie
Sven was aardig op weg om zijn vader te evenaren als lang zittend raadslid want sinds 2010 maakt hij al deel uit van de gemeenteraad van Oegstgeest. Tot en met de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 was hij onder meer fractievoorzitter voor de VVD. Toen de fractie vlak na de verkiezingen vanwege een meningsverschil besloot zonder Spaargaren verder te gaan, ging hij door als eenmansfractie.

Sven en Wim Spaargaren in 2018 (Foto Archief AV/Arjen Vos)

Als wethouder krijgt Spaargaren de portefeuilles Economie, Werkgelegenheid, Greenport, Ruimtelijke ordening bedrijventerreinen en recreatiegebieden en Financiën. Met deze laatste zou het wel goed moeten zitten. Spaargaren is sinds vorig jaar lid van de VVD partijcommissie Financiën in de Tweede Kamer, werkte als vermogensadviseur bij de Rabobank en is mede-eigenaar van Spaargaren & Sommer Vermogensadvies.

In 2018 maakte AalsmeerVandaag een dubbelportret van vader en zoon Spaargaren. Bij de verkiezingen destijds was vader Wim lijstduwer en zoon lijsttrekker van de VVD.

Beide wethouders worden op 29 juni in de gemeenteraad voorgedragen.

5 reacties

  1. Gefeliciteerd, veel succes met het vele werk dat er is.

  2. In het begin van deze college periode heeft wethouder Kuin drie participatie avonden gehouden waar inwoners alle verkeer onveilige plekken konden benoemen

  3. Allereerst voor beide nieuwe wethouders:

    Gefeliciteerd!

    En inhalende op de afspraken mbt de verkeersveiligheid op de Burgemeester Kasteleinweg….

    Vergeet dan ook niet om naar de verkeers(on)veiligheid in de Hortensialaan en Ophelialaan te kijken en daar wat aan te veranderen. Want dat is doffe ellende en tot een soort circuit verworden sinds de vernieuwde Burg. Kasteleinweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin