Ondergrondse container eindelijk geplaatst

Door: Arjen Vos. Voor bewoners van het Laurierhof lijkt het lange wachten op een oplossing voor oud papier nabij. Er zit eindelijk schot in de realisatie van een ondergrondse papiercontainer. Afgelopen zaterdag is de betonnen bak ingegraven. De vraag is nu wanneer de uiteindelijke container daar een plekje in krijgt.

Bewoner René Martijn denkt dat zijn brief in ‘Lezerspost’ van 24 mei de gemeente tot actie heeft gemaand: “Ik kan ook niet verklaren waarom dat bedrijf het anders op zaterdagmorgen komt doen.” Het lijkt volgens hem een beetje op een spoedklus, ook gezien het ontbreken van communicatie over het werk, “als ze het hadden aangekondigd hadden de bewoners hun auto’s tijdig weg kunnen halen. Zo moeilijk kan het toch niet zijn om even een briefje te maken en dat bij de 44 bewoners door de bus te doen?”

Ook voor wat betreft de exacte locatie van de papierbak was  overleg volgens Martijn wel fijn geweest. “Dat hij dichtbij de ingang staat is fijn. Zo hoeven we minder ver te lopen dan naar de tijdelijke containers om de hoek. Maar we hadden wel een betere plek in gedachte dan deze.”

Netjes bestraat
Martijn zegt wel tevreden te zijn met de uitvoering van het werk tot dusver. “Ze hebben het netjes bestraat en als er straks nog wat groen bij wordt aangelegd is het prima. Het wachten is nog wel op het moment dat de metalen bak erin geplaatst wordt en de container daadwerkelijk in gebruik kan worden genomen. Of we daar net als de gft- en restafvalbak een pasje voor krijgen weet ik niet. Daar heeft de gemeente ons niet over geïnformeerd.”

(Foto’s Arjen Vos)

2 reacties

  1. Boeit niemand dit behalve meneer martijn die enkel klaagt.

  2. Vanmorgen is ook de ondergrondse papiercontainer in de betonnen bak geplaatst.
    Alles is dichterbij het appartementencomplex geplaatst. Ouderen hoeven niet meer zo ver te lopen en kunnen nu op de goede manier hun papierafval kwijt. De hele gang van zaken om zover te komen verdient niet de schoonheidsprijs maar ik hoop dat er van geleerd wordt voor komende nieuwbouwprojecten. Dat er op tijd wordt nagedacht, gepland en uitgevoerd. Wat hier tot de laatste dag verkeerd ging is communicatie met bewoners en/of omwonenden. Met een goede communicatie los je al veel problemen op. De burger centraal stellen. En rekening houden met de menselijke maat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel