D. Jongkind Mzn-prijs voor Marco Braam

Marco Braam (r) krijgt de prijs van wethouder Sven Spaargaren

Door: redactie. Tijdens de jaarvergadering van de KMTP Groei&Bloei afdeling Aalsmeer werd afgelopen zaterdag de D. Jongkind Mzn-prijs uitgereikt aan Marco Braam, algemeen directeur van Bosman van Zaal.

Deze waarderingsprijs, waaraan naast een oorkonde ook een geldbedrag gekoppeld is, werd overhandigd door wethouder Sven Spaargaren. Anders dan voorgaande uitreikingen was het verrassingseffect tijdens de vergadering een stuk minder groot. Vanwege de drukke agenda van de algemeen directeur was hem al in een eerder stadium verteld dat de eer hem te beurt zou vallen zodat het plechtige moment in overleg gepland kon worden.

KMTP-leden worden rondgeleid door het bedrijf

Parel van Aalsmeer
Volgens de KMTP ging de prijs hiermee naar een persoon die een bijzondere bijdrage levert aan de vernieuwing van de zogenaamde ‘bedekte tuinbouw’. Het bestuur van de KMTP Groei&Bloei meent dat de vernieuwing steeds meer komt van de techniek en AI. Bosman van Zaal is voorop lopend in deze tak en wereldwijd actief. Met meer dan 300 medewerkers, waarvan 180 in de Aalsmeerse vestiging aan de Braziliëlaan, wordt het tuinbouwtechniekbedrijf door KMTP bestempeld als een van de pareltjes van Aalsmeer. De aanwezigen kregen na de uitreiking en de vergadering een presentatie over het werk van het bedrijf en een rondgang door de enorme hal.

De D. Jongkind Mzn-prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan iemand die zich een waar ambassadeur toont voor de groene sector. Voorgaande edities viel deze eer te beurt aan Jan-Willem de Vries (2022), Nikki Markslag (2020) en Leni Paul (2018), Dick Maarsen (2016), Henk Kanters (2014) en André Mulder (2012).

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de galerij onder de advertentie van Imanse)

 

2 reacties

  1. Wij zijn heel trots en dankbaar voor deze prachtige onderscheiding van onze directeur en uiteraard ook het hele team! Bedankt aan de organisatie en alle bezoekers voor een leuke dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel