Bloemsierkunstenaar Nicky Markslag gelauwerd

(bevat filmpje) Op de vlot afgewerkte jaarvergadering van de KMTP Groei & Bloei afdeling Aalsmeer mocht een verraste bloembindster Nicky Markslag zaterdag de eervolle D. Jongkind Mzn.prijs in ontvangst nemen. De 70 aanwezigen kregen voorafgaand aan deze huldiging een heerlijk meeslepend college bloemschikken- en binden van de enthousiaste Aalsmeerse bloemsierkunstenaar. Tevens werd het een adieu voor bestuurslid Berend Vollmuller.

Nederland vergrijst en dat is met name zichtbaar in diverse Aalsmeerse verenigingen. Het ledental loopt bij diverse vereniging terug en jongeren treden nauwelijks toe. Voorzitter Wim van Vliet was terecht wel verheugd over de goede opkomst van deze morgen bij het bedrijf Scholte Orchideeën in Kudelstaart waar het gezelschap een hartelijke ontvangst wachtte. Hij heette speciaal welkom ir. Jan van Doesburg, erelid van de landelijke  vereniging KMTP alsmede Marijke Bakker, erelid van Groei&Bloei afdeling Aalsmeer.

Ook bij Groei&Bloei loopt het ledental de laatste jaren terug maar positieve feiten wist voorzitter Van Vliet gelukkig nog wel te noemen. Hij gaf een opsomming van de vele activiteiten van de vereniging. Er is nog steeds een ruime keuze uit cursussen en workshops. Na vele jaren is er om praktische redenen een eind gekomen aan de Consumententoets. Voor de filmavonden en tuinreizen bestaat nog steeds een levendige belangstelling.

Gouden insigne 
Er werd deze ochtend afscheid genomen van penningmeester Berend Vollmuller. Terecht sprak voorzitter Van Vliet hem lovende woorden toe, noemde hem nauwgezet en kritisch en prees zijn positieve instelling. Een verrassing was het toen de namens het hoofdbestuur van de landelijke KMTP aanwezige mevrouw Caroline Keunig het eervolle gouden insigne aan Vollmuller mocht uitreiken als blijk van waardering voor de buitengewone verdiensten van Vollmuller. Als opvolger van Vollmuller werd Claudia Kooijman benoemd.

En toen was het woord aan Nicky Markslag, de sprankelende bloembindster en nationaal en ook internationaal al vele jaren zeer gewaardeerde vakvrouw. Zo is ze regelmatig aan het werk op internationale beurzen in onder meer Engeland en Amerika en is ze nauw betrokken bij de Keukenhof.

Oogverblindende creaties
Het werd een bijzondere demonstratie waarin Nicky inging op de trends en op het feit dat jongeren een andere benadering hebben als de ouderen bij het wekelijks in huis halen van ‘een bloemetje’. Welbespraakt en deskundig wees ze de aanwezigen op de vele mogelijkheden die er met slechts enkele bloemen en wat simpel bijmateriaal is te bereiken. Uit haar handen kwamen in enkele minuten oogverblindende creaties tevoorschijn.

Voor Nicky Markslag zelf kwam daarna de grote verrassing toen ze uit handen van voorzitter Van Vliet de D.Jongkind Mzn.prijs in ontvangst mocht nemen. Iedere twee jaar wordt de prijs uitgereikt aan een persoon die zich in de loop der jaren heeft ingezet voor het bloemenvak in met name Aalsmeer. Terecht schetste Van Vliet de grote verdiensten van de Aalsmeerse bloemenbindster die naast haar werkzaamheden in binnen- en buitenland zich met haar goed bezochte cursussen zich al vele jaren inzet voor de KMTP.

En toen was er een rondleiding door de kassen door vader en zoon Scholte waarbij de aanwezigen een kijkje werd gegund in het kweken van Cymbidium, een van de circa 30.000 soorten en variëteiten van de grote orchideeënfamilie. De bezoekers gingen niet met lege handen naar huis.

Tekst Leni Paul, foto’s en filmpje Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Hoekwater.

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin