Cees Jan Keessen blij met Gouden Gniffel

Door: Arjen Vos. Hij behoort tot een van de kampioenen van Verzin en Win. En ook zijn echtgenote Hetty en dochter Mieke kunnen er wat van. Regelmatig rijden ze richting ‘Broodje van de Zaak’ aan de Witteweg om weer eens een gewonnen prijs te verzilveren. Afgelopen vrijdag ging het om goud. De lezers van AalsmeerVandaag verkozen de reactie van Cees Jan Keessen als leukste van het afgelopen jaar. Hij kreeg daarom De Gouden Gniffel uitgereikt en werd de opvolger van Bart Gersen die de prijs vorig jaar in de wacht sleepte.

Niks zo leuk om op huisbezoek te gaan bij fans van de site en ze te verblijden met de door Cad2Reality geprinte trofee. Woonachtig in een pracht van een appartement met uitzicht op de Stommeerkade, het oude stationsgebouw en de Kolenhaven, kan het voor Cees Jan en Hetty niet Aalsmeerser. Ze hoeven maar een beetje dromerig naar buiten te staren en de inspiratie voor een rake reactie op de wekelijkse rubriek borrelt vanzelf omhoog. “Je moet er ook weer niet te lang over na hoeven denken, dan werkt het niet. Een spontane ingeving is vaak het beste,” aldus de op de Uiterweg geboren en getogen Keessen.

Cees Jan Keessen krijgt De Gouden Gniffel overhandigd door Arjen Vos

Eervol
Zijn opmerking bij de foto van de man in de Covid teststraat is daar een voorbeeld van: “Nee, u krijgt hier geen Bloemenzegels,” bedacht Cees Jan. Goed voor goud bleek na het tellen van de stemmen. Van de 50 prijsfoto’s die in 2020 elke zaterdag op AalsmeerVandaag verschenen en uit de meer dan 600 reacties erop, als leukste uit de bus komen, is toch een eervolle prestatie. En dat dochter Mieke, leerkracht op de Antoniusschool, tweede werd, maakt het feest voor de familie Keessen compleet. Vorig jaar eindigde Hetty op de derde plaats. Taalgevoel en spitsvondigheid zitten duidelijk in de familie.

Mooi plekje
Na de gezellige kennismaking waarbij we horen dat het echtpaar Keessen negentien jaar lang in Schoorl woonde en vorig jaar mei toch weer terugkeerde naar het gewaardeerde Aalsmeer, is het tijd voor de officiële overhandiging van het kleinood. “Ik ben er zeer blij mee en zal zorgen dat hij een mooi plekje krijgt. Misschien wel op de kast naast onze originele Aalsmeerse aardbeienpot,” aldus de trotse winnaar die belooft zeker mee te blijven doen met Verzin en Win.

Foto’s Jaap Maars

Lees vorig bericht

Op verkeerde been door ‘plantsoen’

Lees volgend bericht

FC Aalsmeer haalt trainer van formaat in huis


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *