Trots overheerst na druk bezocht festival

Het buitenbad was het domein van Zeilschool Aalsmeer en SUPventure

Door: Arjen Vos. Al tijdens de dag zelf liep ESA-directeur Jules Broex met een lach van oor tot oor over het Waterlelieterrein en een dag later is zijn enthousiasme over het Sport- en Cultuurfestival nog geenszins afgekoeld. “Het was een prachtige dag, ik heb genoten van alle blije gezichten en ben trots op het team dat we dit met zijn allen voor elkaar hebben gekregen.”

Het moet in de aanloop naar het festival voor het organiserende ESA, Cultuurpunt, Participe, Team Sportservice en de Gemeente billen knijpen zijn geweest. Zoveel instabiele dagen met regenbuien en windvlagen beloofden niet veel goeds maar uiteindelijk kon het niet beter uitpakken en werd het een zonovergoten dag. Perfecte omstandigheden voor de sfeer en de vele activiteiten op het buitenterrein. Wel duidelijk was dat veel bezoekers nog niet waren ingesteld op deze plotselinge weersverandering. De wintergarderobe was nog niet ingewisseld voor luchtiger kledij. Voor rokjesdag was het misschien te vroeg maar het gevoel dat dit jaar de lente begon met het festival in de Waterlelie overheerste.

Beleving centraal
Tussen tien uur ’s morgens en half vijf ’s middags was het een voortdurend komen en gaan van mensen waarbij de verblijfsduur dankzij de aanwezigheid van allerhande foodtrucks en zitgelegenheden flink opgerekt werd. Niemand heeft met een telraam bij de ingang gestaan maar naar schatting waren er een paar duizend mensen op de been. En als de term ‘ogen en oren tekort komen’ ergens van toepassing was, dan wel op dit evenement. Waar je als bezoeker ook ging of stond, er was overal wat te zien, te horen, te proeven, ruiken en te beleven. En dat was ook precies de opzet. Met zo’n 40 deelnemende verenigingen en organisaties op het gebied van sport en cultuur stond de beleving centraal en was er volop en voortdurend leven in de brouwerij.

Demonstratie trampolinespringen door Melvin Dokter van Omnia

Adrenalinereacties
Gevraagd naar de doelstelling van het evenement, geeft Jules Broex aan dat het vooral te doen was om de inwoners te laten zien wat een divers aanbod Aalsmeer en Kudelstaart hebben op het gebied van sport en cultuur. “Dat is gelukt,” aldus Broex, “veel mensen waren verbaasd over wat er allemaal mogelijk is in het dorp. Daarnaast wilden we iedereen de mogelijkheid geven om dingen uit te proberen en zo te ervaren of ze daar in de toekomst meer mee willen doen. Wanneer heb je nou de kans om op één dag aan danstheater mee te doen, onder water te zwemmen, met pijl en boog te schieten of een karikatuur te laten tekenen?  Natuurlijk moeten we het na alle adrenalinereacties goed evalueren en daarbij ook horen hoe de deelnemende partijen erop terugkijken en wat het ze opgeleverd heeft.”

Bloemschikken met Nikki Markslag bij KMTP Groei en Bloei

Nieuwbouw binnenbad
De bedoeling na deze succesvolle editie is dat dit festival eens in de twee jaar op de agenda komt. Elk jaar zou volgens Broex een te grote opgave zijn waarbij het gevaar bestaat dat er dan teveel op de automatische piloot wordt gewerkt. Of het festival in 2026 op dezelfde plek kan plaatsvinden is nog maar de vraag gezien de nieuwbouwplannen van de Waterlelie. Zoals het er nu naar uitziet wordt het nieuwe binnenzwembad op het buitenterrein gerealiseerd waarna bij oplevering het huidige binnenbad wordt afgebroken. Details over dit op stapel staande project zijn nog niet bekend.

(Foto’s Arjen Vos, zie ook de galerij onder de advertentie van de Kudelstaartse veiling) 

 

3 reacties

  1. Inderdaad heel knap. Scherpstellen op het vliegtuig en dan toch de springer in beeld krijgen.

  2. Wat een topfoto van die trampolinespringer en dat vliegtuig! Hulde Arjen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel