(Advertorial) Eind 2021 heeft P. Hoekwater B.V. ook bekend als ‘De Elektroloog’ bij haar bedrijf een Power Station PRO (ED/3C) geplaatst waarmee het de eerste in de regio is die over een dergelijk energie-opslagsysteem beschikt. Groot voordeel is dat de zelf opgewekte energie vanuit de zonnepanelen wordt opgeslagen in een batterij en dat die energie op een later moment gebruikt kan worden.
Op het dak van het bedrijfspand zijn ruim tien jaar geleden twintig zonnepanelen geplaatst. Dit Power Station is hieraan gekoppeld en ook is er gezorgd voor de koppeling met een laadpaal, zodat elektrische auto’s geladen kunnen worden en het energieverbruik in balans is. Daarnaast fungeert het Power Station als noodstroom bij eventuele stroomuitval.
Uniek en toekomstgericht
Directeur Frans Sparnaaij is enthousiast over de opstelling die op de begane grond een plek heeft gekregen: “Het systeem is uniek, slim en zo ontwikkeld dat je als gebruiker je eigen schone energie kan gebruiken wanneer je dat wenst en waarvoor je dit wenst. Niet alleen voor het gebruik van huishoudelijke apparaten, maar ook verwarming of de laadpaal kan eraan gekoppeld worden. Hiermee zijn we minder afhankelijk van het lichtnet en voorzien we onszelf door middel van de zonnepanelen van gratis energie, ook als de zon niet schijnt.”
Het Power Station is geschikt voor woningen, vooral in het hogere segment, en voor het mkb. Als het systeem via een B.V. wordt aangeschaft heeft men aanspraak op de Energie Investerings Aftrek.
Noodstroom bij stroomuitval
In Nederland komt langdurige stroomuitval zelden voor, maar als het gebeurt, is het altijd op een moment dat het niet goed uitkomt. Doordat de Power Station ook als noodstroomvoorziening fungeert krijg je zekerheid dat apparatuur aanblijft en dat het opladen van de elektrische auto gewoon doorgaat.
Salderingsregeling zonnepanelen stopt
Hoekwater B.V. plaatst en installeert in samenwerking regelmatig zonnepanelen. Op dit moment kan nog gebruik worden gemaakt van de salderingsregeling. Zonnestroom die je zelf niet gebruikt, lever je aan het elektriciteitsnet. Door de salderingsregeling krijg je daar net zoveel voor als je betaalt voor de stroom die je afneemt van het energiebedrijf. Vanaf 2023 wordt deze regeling afgebouwd en wordt opslaan van opgewekte energie steeds aantrekkelijker. Wie in 2022 zonnepanelen koopt, profiteert nog tot het einde van het jaar van 100 procent salderen. Daarna wordt het elk jaar wat minder, het is volgens Sparnaaij dus verstandig om nu al te kijken naar de mogelijkheden van energieopslag.
Gecertificeerd partner
Hoekwater B.V. is opgeleid tot een gecertificeerd partner van de Hager E3/DC Power Station. Voor uitleg en meer informatie kunt u contact opnemen en desgewenst langskomen om de werking en toepassing te bekijken. Er is een Power Station PRO geplaatst van 26kWh. Hiermee wordt ook geprofiteerd van een zonnig weekend als er zelf weinig verbruikt wordt. Door dit grotere vermogen is er een extra kast met de benodigde accupacks geplaatst.
P. Hoekwater B.V.
F.A. Wentstraat 2A Aalsmeer
0297-324260
verkoop@hoekwater.nl
hoekwater.nl
Foto’s Arjen Vos
9 reacties
Misschien nog niet aantrekkelijk voor iedereen maar belangrijker is dat de techniek ontwikkeld is en nu verder ontwikkeld gaat worden. Zodra grotere opslag capaciteit en massaproductie mogelijk is zal het voor veel meer huishoudens wel aantrekkelijk worden.
Ik heb 9 maandan aan data van mijn eigen panelen gebruikt, uitgaande van 12 kWh opslag voor 9000 euro en 17 cent besparing omdat je stroom niet terug hoeft te kopen, bespaar ik per jaar ongeveer 280 euro.dus na 30 jaar terugverdiend en dan nog niet in de buurt van zelfstandig draaien komen omdat er 3 tot 4 maanded niet genoeg zon is.
Het wordt echt interessant wanneer je met een groep (knarrenhof) mensen slechts een aansluiting hebt een de inkomende elektra zelf distributeerd en de opgewekte samen opslaat en gebruikt.
De vaste lasten, de energie heffing en btw maken meer dan 50% van de kosten uit !!
Het is nog helemaal niet defintiief dat de salderingsregeling wordt afgeschaft en het nieuwe regeerakkoord zegt daar niets over volgens de ver. Eigen Huis.
Ben heel erg benieuwd naar de prijs. Jammer dat er niets over gezegd wordt.
Een tesla powerwall 3 van 13.5 kWh kost maar liefst 8.250,- euro excl. installatie en excl. BTW. Totaalprijs incl. BTW dus circa 12.500,- euro. Dat is een vreselijk duur grapje alleen maar om in de zomer als het donker is je eigen stroom te kunnen gebruiken. Stel je gebruikt 5000kWh per jaar (dat is fors), In de 8 zomermaanden als je panelen vermogen over hebben gebruik je daarvan 3.333 kWh.Gedurende de wintermaanden heb je niets aan zo’n accu want dan wekken de panelen niks op. Van die 3.333 gebruik je ongeveer 40% als het donker of bewolkt is. Dat is 1.333 kWh per jaar. Die stroom kost je zonder salderingsregeling 293,- euro per jaar. (met salderingsregeling kost hij je niets). Het duurt dus 42 jaar voordat je een Tesla Powerwall terugverdiend hebt. Kansloos.
Tja in de VVD overheersing kun je moeilijk verwachten dat de gewone man zoiets kan betalen.
Dus weer aan de centen gedacht dan aan het milieu.
Onbetaalbaar dan afschaffen
Een mooie uitvinding, maar wat heeft de gewone man er aan.? Prijs staat niets over vermeld. Waarschijnlijk niet interessant wat prijs betreft.
Mvg Gerrit
Dj biesheuvel nog even wachten dan komen de zoutwater batterijen eraan!!!!
Zoals wordt vermeld; voor het hogere segment en het MKB, die worden er beter van.
Maar wat moet het “gewone huis” ermee?
Gaat dus wel wat kosten.