Aalsmeerse aardbeien, ze waren er weer (even)

Ze zijn er nog steeds, de aardbeienkwekers in Aalsmeer. Althans, eentje dan. In Kudelstaart. Een heer op leeftijd die heel zijn leven rozenkweker is geweest en als uitprobeersel en hobby met aardbeien is begonnen.

Toen Sven Müller dat hoorde is hij op bezoek geweest. Hij zag en proefde de Aalsmeerse aardbeien en was meteen enthousiast. “We hebben ze meteen allemaal opgekocht en maken er aardbeiensloffen van,” vertelt hij. “Echte Aalsmeerse èrebeiesloffen die alleen aanstaande woensdag 28 mei bij ons te koop zijn.”

Zoektocht
Sven Müller van Banketbakkerij Ab Müller begon twee jaar geleden zijn zoektocht naar de Aalsmeerse aardbei. Teleurgesteld moest hij concluderen dat deze nergens meer in Aalsmeer geteeld werden. “Totdat Henk van Leeuwen me belde dat hij iemand gesproken had die met het telen van aardbeien wilde beginnen. Er werd contact gelegd en onlangs werd ik gebeld dat ik kon komen proeven.”

Vandaag worden de laatste bakjes opgehaald en woensdag worden er vijftig aardbeiensloffen van gemaakt. Van diverse kanten heeft de banketbakkerij en tearoom al gehoord dat er een paar sloffen gereserveerd moeten worden, dus het zal mogelijk snel gaan.

Maar volgens insiders gaat de aardbeienkweker in het najaar weer een paar regels aardbeien kweken, dus wie weet kunnen we dan weer genieten van de zoete zomerkoninkjes. Maar tot die tijd gaat de hobbykweker uitproberen om nog meer en nog betere aardbeien te telen. Wordt hopelijk vervolgd…

Lees vorig bericht

Onderzoek mishandeling buschauffeur

Lees volgend bericht

VVD grote winnaar, PVV gekelderd


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *