Oprichter Hoekwater overleden

‘Een prachtig leven voorbij’. Zo begint de rouwbrief van Pieter Hoekwater, grondlegger van Elektrotechnisch Installatiebedrijf P. Hoekwater BV. Hij overleed 4 februari op 97-jarige leeftijd in Kootwijkerbroek en wordt vandaag begraven in Voorthuizen.

Pieter Hoekwater werd geboren tijdens de Eerste Wereldoorlog in de Haarlemmermeer op 19 december 1916. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende hij zijn vaderland. Hij was drager van het Mobilisatie-Oorlogskruis en drager van de Eremedaille aan de Orde van Oranje Nassau in zilver.

In januari 1945 richtte hij het installatiebedrijf P. Hoekwater op als eenmanszaak, beginnend in een schuurtje aan de Sportlaan. In november 1959 verhuisde hij naar de Ophelialaan waar hij zijn werkzaamheden verder uitbreidde. Hij begon er ook een winkel in wit- en bruingoed en gasflessen. Huidige directeur Frans Sparnaaij heeft het bedrijf van Piet, zoals hij hem noemde, overgenomen toen hij op 74-jarige leeftijd aangaf te willen stoppen.

'Mijn toegewijde maatje'
Pieter Hoekwater was 32 jaar getrouwd met Atie Hoekwater-van der Vaart. Dit zijn haar woorden uit de rouwbrief: “Een indrukwekkend leven is afgesloten! Inderdaad… weliswaar op een zeer respectabele leeftijd, maar vaststaand feit is… deze man was méér dan zijn leeftijd.

Het is het einde van een tijdperk en vooral van een prachtige, humorvolle, ongecompliceerde, altijd ‘jonge’ en intens liefhebbende man. Wat leefde hij vol overgave en wat was hij graag 100 jaar geworden. Toen eenmaal duidelijk werd dat hij dit niet ging redden, heeft hij dat aanvaard en het einde moedig onder ogen gezien. Hij schikte zich in het onvermijdelijke, zijn geest bleef sterk, zijn lichaam moest het uiteindelijk opgeven.

Na 40 jaar samen heb ik mijn allerliefste man, mijn toegewijde ‘maatje’ moeten loslaten. Samen kregen we de kans hier naar toe te leven in een kostbare laatste tijd. Dankbaarheid was het sleutelwoord in deze periode. Zijn enige grote verdriet was dat hij mij moest achterlaten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin