Diamanten huwelijk voor Panc en Jenny

Door: Arjen Vos. Ze behoren tot de ‘harde kern’ van de Hornmeer. Al vanaf de oplevering in 1968 wonen Panc (83) en Jenny (80) Eikelenboom-Pik in het huis aan de Hellendaalstraat. Hun drie kinderen groeiden daar op en vanuit die knusse tussenwoning werden de afgelopen 55 jaar heel wat sociale en maatschappelijke plannen zowel gesmeed als uitgevoerd. Maandagochtend, precies op hun 60e trouwdag werden de twee verblijd met een bezoek van de burgemeester die, traditiegetrouw, een kopie van de trouwakte meenam en uiteraard een royale bos bloemen.

Panc en Jenny staan bekend als warme en sociaal betrokken mensen. In de Open Hof Kerk dragen ze beiden al sinds jaar en dag hun steentje bij waar het kan. Het was ook deze kerkelijke gemeenschap waar ze elkaar ooit leerden kennen, verliefd raakten, trouwden en nog steeds onderdeel van uitmaken. De kerkelijke inzegening vond in 1963 plaats in de Dorpsstraat waar destijds het kerkgebouw van de Gereformeerde kerk stond. Dat ze getrouwd werden door dominee Van Houten, vader van wijlen schrijver/historicus Theodoor en opa van actrice Carice van Houten, vindt vooral Panc nog altijd een aardige bijkomstigheid.

Kruidenier
Tijdens het uurtje dat de burgemeester bij bruidsparen op bezoek is, passeren altijd diverse onderwerpen de revue. Zo ging het gesprek dit keer bijvoorbeeld over de oorsprong van hun woning waar in het begin slechts één (gas)kachel inzat. Maar ook over de beginjaren van het huwelijk toen Panc en Jenny een kruidenierswinkel runden in de Haarlemse Ursulastraat. Door de opkomst van de supermarkten moest er uitgekeken worden naar ander emplooi en zo kwam Panc na een baan als broodbezorger bij onder meer Vooges terecht bij busdienst Centraal Nederland en belandde Jenny in de zorg.

Tsjernobyl
Een groot deel van beider leven bestond uit de betrokkenheid bij de stichting Kinderhulp Tsjernobyl die zich inzette om kinderen uit Wit-Rusland in Nederland te laten ‘bijtanken’ na de stralingsramp met de kerncentrale in 1986. Panc zegt als buschauffeur wel zo’n 50 keer een bus met kinderen te hebben opgehaald en weggebracht. Ook maakte hij een reis naar Jamaica om te bouwen aan een school voor dove kinderen. (klik hier voor een interview dat we in 2019 met Panc hadden)

Het echtpaar is nog behoorlijk bij de tijd en actief op divers gebied. Een poster aan de deur kondigt een concert aan van Con Amore dat op 19 november samen met dameskoor Vivace optreedt in de Open Hof Kerk. Ook op dat gebied is Panc betrokken. Al tientallen jaren zingt hij zijn partijtje mee bij het welbekende mannenkoor.

(Foto’s Arjen Vos)

 

4 reacties

  1. Lieve allebei 60 jaar getrouwd waarmee hartelijk gefeliciteerd. Toch een mijlpaal ! Veel goeds gedaan in Aalsmeer en ver weg. Wij wensen jullie nog heel wat jaartjes samen toe. Lieve groetjes 🌹

  2. Diamanten paar, gefeliciteerd met jullie huwelijks dag.
    Groetjes Jan en Margot Uithol

  3. Panc en Jenny van harte gefeliciteerd met jullie 60 jarig huwelijk
    Nog vele gezonde jaren gewenst.groetjes van Piet en Maria

    Mooi stukje in de krant

  4. Panc en Jenny heb ik leren kennen tijdens de reizen van de Tsjernobyl kinderen naar Aalsmeer. Wat zijn jullie twee lieve kanjers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin