Diamanten bruidspaar zag alle hoeken van het dorp

Met een kleurige gloriosa als corsage op de revers gespeld, is wel duidelijk wie op maandagmiddag het bruidspaar precies is. Er is koffie en gebak op een kamer in ’t Kloosterhof waarbij ook twee dochters van de partij zijn. Deze dag, exact 60 jaar geleden, stapten Margaretha Elisabeth de Man (Gré) en David Mans de trappen op van het raadhuis in de Dorpsstraat. Het bewijs daarvan, een kopie van de trouwakte, komt deze middag binnen in gezelschap van de burgemeester. De akte en de bos bloemen worden met belangstelling en dankbaarheid in ontvangst genomen.

David (87) en Gré (88) leerden elkaar kennen op de oranjefeesten na de oorlog in de Haarlemmermeer waar Gré vandaan komt. Op de vraag of het liefde op het eerste gezicht was, moet de bruid even nadenken. “Nou nee, ik vond hem een wat lange neus hebben,” zegt ze, waarna zowel bruid als bruidegom in de lach schieten. Wie de eerste stap zette, weten ze geen van beiden. “Het is er in geslopen,” aldus de bruid. In elk geval bleek die ‘ingeslopen’ liefde goed voor 60 jaar trouw.
 
Gescheiden maar verbonden
Het echtpaar kwam in Aalsmeer wonen en heeft zo’n beetje alle hoeken van het dorp gezien. Eerst aan de Kerkweg, toen aan de Oosteinderweg en via de A.H. Blaauwstraat naar de Locatellihof. Inmiddels woont mevrouw vanwege lichamelijke klachten in ’t Kloosterhof en meneer in het Kudelstaartse Nobelhof. Fysiek gescheiden maar geestelijk zeer aan elkaar verbonden.
 
EHBO
David Mans heeft zich naast zijn werk op het belastingkantoor vele jaren ingezet voor de plaatselijke EHBO-afdeling, waar hij ook voorzitter van was. De medische wereld trok hem van jongs af aan, maar het gedroomde beroep van huisarts zat er helaas niet voor hem in. Gré was als gezinshulp een steunpilaar voor veel mensen in het dorp.
 
Nageslacht
Het huwelijk bracht drie kinderen voort. Drie meiden, waaronder een tweeling. Inmiddels staat de nageslachtsteller op zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Een derde is onderweg.
 
Met familie en vrienden is zondag uitgebreid stilgestaan bij het diamanten huwelijksfeest. In de grote zaal van ’t Kloosterhof was het erg gezellig.
 
Foto’s Arjen Vos (AV)

Lees vorig bericht

Inbreken voor sigaretten

Lees volgend bericht

140297: simpel, maar met drempel


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *