Vernieuwde Oude Veiling volgend jaar klaar

Dinsdag 27 juni heeft het College van B&W het definitieve ontwerp voor de verbouwing van De Oude Veiling vastgesteld. Als alles volgens planning verloopt is de Oude Veiling zomer 2018 verbouwd tot 'De huiskamer van Aalsmeer'.

Het Definitief Ontwerp is in nauw overleg met de kernpartners tot stand gekomen. Ons Tweede Thuis, Bibliotheek Amstelland, Cultuurpunt Aalsmeer, AM match en ESA zijn de partijen die hiertoe behoren. De verbouwing is volgens de gemeente Aalsmeer nodig om het verouderde gebouw goed te kunnen exploiteren.

Volledig verbonden
Het pand wordt duurzamer gemaakt en er komt een bakkerij van Ons Tweede Thuis op de begane grond. Verder krijgt het genouw een nieuwe lift zodat alle ruimtes  toegankelijk zijn voor minder-validen. De verschillende delen van het pand zoals de bibliotheek, het grand café, het podium en het cultuurpunt zijn na de verbouwing volledig met elkaar verbonden.  De noodzakelijke verbouwing gaat circa 1,2 miljoen kosten, waaraan de Stichting Leefomgeving Schiphol 762.000 euro bijdraagt.

Vele doelgroepen
In 'De huiskamer van Aalsmeer' staan de thema’s meedoen, ontplooien, ontmoeten en inspireren centraal. “In deze proeftuin kunnen vele doelgroepen terecht. Jong en oud gaan elkaar hier ontmoeten. Maar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, laaggeletterden die een taalcursus doen, mensen met een verstandelijke beperking en vroegtijdige schoolverlaters die werkervaring opdoen, vinden er een plek,” aldus het gemeentelijke persbericht. Op Marktstraat 19 komen educatie, cultuur, welzijn, sociale werkvoorziening en sociaal-maatschappelijke betrokkenheid samen.

Horeca
De horecavoorziening in het pand wordt op commerciële wijze verpacht. Een belangrijk criterium bij de gunning is dat de beoogde ondernemer een hart voor de doelgroep moet hebben. Het is immers de bedoeling dat cliënten van Ons Tweede Thuis in deze horeca-omgeving gaan werken. 

ESA wordt verantwoordelijk voor exploitatie, beheer en onderhoud van het pand en regelt ook de verhuur van de zalen. De bibliotheek en het cultuurpunt verzorgen straks samen met bewoners en bezoekers een breed cultureel en maatschappelijk programma voor vele Aalsmeerders.

Afbeelding: artist impression van de entree (beeld gemeente Aalsmeer)

(advertentie)

 

Lees vorig bericht

Boek afasiepatiënten snel uitverkocht

Lees volgend bericht

‘Heijstek niet in staat gezicht van raad te zijn’


1 Reactie

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *