Nostalgische films: nog kaarten beschikbaar voor middag

Al meer dan 1200 personen, hebben zich verzekerd van een plaatsbewijs voor het zevende Nostalgisch Filmfestival, dat dinsdag 4 september plaatsvindt in de feesttent op het Praamplein. Dat zijn er ruim 100 meer dan vorig jaar om deze tijd. Het jaarlijkse ‘feest der herkenning’, tijdens Feestweek Aalsmeer, mag dan ook nu reeds rekenen op een recordaantal bezoekers.
 
Alleen voor de middagvoorstelling (van 14:00 tot 16:30 uur) zijn nog kaarten te koop, à 7,50 euro (inclusief koffie/thee en garderobe) in het Boekhuis in de Zijdstraat. Voor de avondvoorstelling is geen kaart meer te krijgen, die was al na een uur uitverkocht. 
 
Extra filmdoek
Dankzij de nieuwe, modernere tent, zijn dit jaar op de nostalgische filmmiddag en -avond meer plaatsen beschikbaar. Door de bredere vormgeving, kunnen er meer stoelen in en daarom meer kaarten verkocht worden, dan voorgaande jaren. 
 
Bezoekers hoeven echter niet bang te zijn, dat ze hierdoor minder zicht op de films hebben. Want behalve het grote filmdoek bij het podium, met links en rechts een kleiner scherm, komt halverwege de zaal een extra doek te hangen. De films zijn dus vanuit alle hoeken van de zaal goed te zien. 
 
Ook worden de bezoekers dit jaar een comfortabelere zit geboden. In plaats van klapstoelen, komen er kuipstoelen.
 
Zeer gevarieerd
Het middag- en avondprogramma, dat Dick Piet heeft samengesteld en presenteert, is hetzelfde. Veel korte en enkele langere 20 tot 90 jaar oude films, brengen Aalsmeer van weleer tot leven. De onderwerpen zijn zeer gevarieerd, zoals afzwemmen in een stormachtige VIBA in 1971; kolenvervoer over het ijs naar kwekers rond 1940; stockcarraces met sloopauto’s aan de Zwarteweg in 1968 en de ‘bloemenvak’ in de CAV in 1970.
 
Voorts het door ‘Aalsmeer’ behalen van het eerste Nederlandse kampioenschap zaalhandbal in 1952; het mega-aquarium in De Hoge Wilgen in 1974; paardenvoetbal aan de Hornweg in 1929 en atlete Tilly van der Zwaard tijdens een wedstrijd en in de winkel van haar ouders in de Zijdstraat in 1962.
 
De Machineweg (met kapper Van der Sluis en slager Kroes) en Pontweg in de jaren ’50 en ’60 komen voorbij. En de bouw van winkels, braderie en luilak in de Ophelialaan eind jaren ’60. Voorts het bezoek van Chamberlain aan de CAV in 1928.
 
Een film waar de nostalgie van afdruipt, is die van werkzaamheden op de kwekerijen van Geert en Maarten Maarse in Oost, tussen 1972 en 1996. Hierin ook beelden van schaatsen op het Modderpoeltje en het 60 jarig jubileumfeest van Het Oosterbad. 
 
Drankenhandel Van Es aan de Aalsmeerderdijk maakt in een film promotie voor het nieuwe Pepsi Cola in 1949. Uiteraard staat ook het bloemencorso (van 1932, 1964 en 1968) op het programma’. En het begin en einde van Maarse & Kroon (en Centraal Nederland).
 
Foto’s: Corso 1932 in de Dorpsstraat, hoek Schoolstraat, kolenvervoer over het ijs in 1941
(advertentie)
 
 
 
 
 
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel