#LoveFloriade rijdt door Nederland

De Floriade promotiewagen (Foto: Jaap Maars)

Door: redactie. Bij tropische temperaturen werd gisteren 11 augustus in het Van der Valk Hotel Schiphol A4 fr officiële aftrap gegeven voor de #LoveFloriade-roadtour. Doel: aandacht voor de Floriade 2022 en voor de bloemen-en plantensector in het algemeen. Voor deze gelegenheid kwam op initiatief van de Aalsmeerse ‘bloemenman’ Jan de Boer een gelegenheidscoalitie van Bloemenbureau Holland, FloraHolland en GroenteFruitHuis tot stand.

Floriade 2022 en de groene sector in de breedste zin toont tijdens de tour wat ze “in huis” heeft en moet het publiek onder meer aanzetten tot een bezoek aan Floriade. Een bont gezelschap was gisteren aanwezig, onder meer Jan Willem Griep, voormalig financieel directeur van Floriade 2002 en de huidige Floriadedirecteur Hans Bakker.

Leus werd gescandeerd
Bestuurslid Schouten van BBH verwelkomde samen met initiatiefnemer van #LoveFloriade Jan de Boer de gasten. Laatstgenoemde wist, ondanks de loom makende tropische temperaturen, de zaal herhaaldelijk mee te krijgen in de luidkeels gescandeerde leus #LoveFloriade waarna enkele sprekers hun licht lieten schijnen op de groene sector en uiteindelijk op de Floriade.

Sprekers waren onder meer Marco van Zijverden, voorzitter van de adviesraad van Floriade 2022. Hij noemde van het evenement met name de duurzaamheid die volgens hem op een leuke en interessante manier wordt getoond, alsmede de vele voorbeelden die er zijn te zien, voor zowel steden als voor de eigen omgeving. Een andere spreker was onder andere Niek Roozen, bekende ‘groenman’ die vele jaren als leidinggevend tuinarchitect aan vroegere Floriades ook al zijn steentje bijdroeg.

Vanmorgen is de fraaie wagen vanuit Aalsmeer de weg opgegaan door ons land. Aanstaande zondag wordt de stoet feesterlijk onthaald op de Floriade in Almere. Jan de Boer hoopt en rekent op veel belangstelling van onder meer van fietsende vakgenoten. Voor meer informatie zie interview met Jan de Boer eerder deze week in AV.

Zie voor meer foto’s van Jaap Maars de gallery onder de advertentie.

Eén reactie

  1. De wagen gaat hier net voorbij ons huis op de Machineweg (Prinsessenpad )
    Prachtig gezicht . Heel veel succes !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin