‘Door de Mangel’ bestaat één jaar. Een heugelijk feit voor presentatoren Mylène en Elbert Huijts. Vanavond hebben ze weer een uitzending om 19.00 uur en luisteraars kunnen altijd een felicitatieberichtje achterlaten op de mail of via de twitter.
Vanavond komt personal trainer Danny de Hartog naar de studio. Hij neemt achter de microfoon plaats op uitnodiging van Kudelstaarter Anton van Son, die vorige week ‘gemangeld’ werd. Van Son is geïnteresseerd in voeding en bewegen en is benieuwd hoe zijn beeld is van de problemen met een steeds meer verdikkende mensheid en wat we er aan kunnen doen.
Open voor verandering, sport, jeugd
De freelancer op organisatieadvies en jeugdvoorzitter van RKDES vertelde over zijn jeugd, zijn werk en meer. Hij omschreef zichzelf in drie bewoordingen: open voor verandering, sport en jeugd. Dat openstaan voor verandering is min of meer de rode draad in zijn leven. “Ik heb spanning nodig en wil het liefste onder tijdsdruk staan.” Van Son werkt als zelfstandige en wil organisatieadvies geven bij bedrijven “van servet tot tafellaken.” “Op een logische en analytische manier het management inrichten.”
Jeugd is voor hem erg belangrijk. “Ik ga graag met jeugd om, maar het zegt ook iets over mezelf. Ergens ben ik nog een kind. Ik kan soms wat drammerig zijn als een verongelijkte puber.” Van Son heeft in zijn algemeenheid veel affiniteit met kinderen. “Het is het mooiste wat er is. Daar moet je letterlijk met je handen vanaf blijven.”
Leuk voor de verhuiskaart
Anton van Son is geboren in Dordrecht en heeft in Rotterdam economie gestudeerd. Hij is een ras-Feyenoorder. Ondanks dat kwam hij toch in Amsterdam terecht, waar hij met zijn vrouw Maaike heeft gewoond. Omdat ze weg moesten als onderhuurders gingen ze rondrijden tussen Schiphol waar hij voor Martinair werkte en Utrecht waar zijn vrouw werkte. “We zagen het bord Kudelstaart en moesten er erg om lachen. Dat staat mooi op onze verhuiskaart.” Toch zijn ze er beland en zien ze geen reden meer om te vertrekken.
Van Son heeft in veel plaatsen in Nederland gewoond en zag het als een plek waar je alleen sliep. “Door de kinderen wordt je onderdeel van het dorp en verandert dat.” Als voorwerp nam hij een fiets mee naar de studio. Althans, die stond buiten tegen de gevel geparkeerd. “Dit staat symbolisch voor mijn leven. Ik ging steeds meer fietsen naar mijn werk en besefte dat bewegen belangrijk is.” Zijn vriend Marcel Verburg, die fietsenmaker is, heeft voor hem een fiets op maat gemaakt.
Maatschappelijk bezig zijn
Sporten en bewegen vindt Van Son belangrijk. Hetzelfde geldt voor het maatschappelijk bezig zijn. “Kinderen besteden veel tijd op school en bij het sporten. Ik vind het belangrijk om daar betrokken bij te zijn.” Zo zat hij een tijd in de MR op de basisschool en was hij leider en assistent trainer bij RKDES. Momenteel is hij jeugdvoorzitter en vanuit die functie is hij afgevaardigd in het hoofdbestuur. “RKDES is bijzonder voor mij, omdat ze het maatschappelijke hoog in het vaandel hebben staan. Het is een echte dorpsclub.”
Gemist?
Door de Mangel wordt iedere maandag op Radio Aalsmeer uitgezonden van 19.00 tot 20.00 uur. Luisteraars mogen ook vragen stellen aan de gast in de studio door te mailen of te twitteren.
En heb je de uitzending gemist, dan kun je via de website van Radio Aalsmeer terugluisteren.