Ook Jaap en Hilda vierden feest

Gelukwensen van de burgemeester voor Jaap en Hilda van Veen

Door: Arjen Vos. Tussen de festiviteiten van lintjesregen en Koningsdag door was daar ook nog een 60-jarig bruidspaar waar burgemeester Oude Kotte op bezoek mocht. En hoewel Jaap en Hilda van Veen zondag 28 april officieel hun trouwdag zagen passeren, werd het bezoek namens de gemeente vrijdagmiddag afgelegd.

De burgemeester trof een huis vol vrolijkheid waarbij niet alleen het opgewekte en zeer kwieke bruidspaar maar ook dochters Astrid en Martine en schoonzoon Jasper behorende bij Astrid aanwezig waren. De zon verlichtte de huiskamer en scheen zijn licht op de slingers met de gouden cijfers 60. Alsof het feestelijke karakter van deze dag nog eens extra benadrukt moest worden. Een gebakje van bescheiden formaat ging er naast al het oranjegebak van deze tijd nog wel in bij het hoge bezoek.

Daalders plekje
Het echtpaar woont vanaf de oplevering begin jaren ’70 in het huis aan de Dreef met uitzicht op het zwembad en het nieuw aangelegde Hornmeerpark. Zeer naar hun zin en duidelijk nog niet van plan te verhuizen naar ‘iets met alles gelijkvloers’. Wie de met zorg aangelegde en onmiskenbaar liefdevol onderhouden achtertuin ziet, snapt dat het hier een ‘daalders plekje’ is waar je niet snel vandaan wilt.

De Hornmeer is dus al ruim 50 jaar hun thuishaven maar is dat niet altijd geweest. De twee begonnen op een ark aan de Oosteinderweg en woonden ook enige tijd in Aalsmeer-Oost. Totdat de mogelijkheid van de Dreef voorbijkwam.

Sigarenmagazijn
Gaan we nog verder terug in de tijd dan komen we te weten dat de vader van Jaap een sigarenzaak in de Hadleystraat bestierde. Onder de naam Sigarenmagazijn TH. Van Veen verkocht hij ‘Uitsluitend prima kwaliteit’ vanuit het pand op nummer 18. Jaap ging een andere kant op en werd boekhouder. Bij diverse bedrijven waarbij zijn laatste werkgever Klaas Visser was. Op kantoor leerde hij de Hoofddorpse Hilda van Tienderen kennen. Ook zij kwam uit een ondernemersgezin. Vader zat samen met zijn broers in het transportbedrijf Gebroeders van Tienderen. Wat de twee kenmerkt is hun kwieke uitstraling, hun opgewektheid, vrolijkheid en eigenschap om makkelijk en graag te vertellen. En niet te vergeten: hun bescheidenheid want in de krant hoeven ze niet. Maar daar denken hun dochters toch eensgezind anders over: “Doe maar wel, vinden ze stiekem toch wel leuk.”

Onvergetelijke rondreis
Jaap en Hilda hebben door de jaren heen veel plezier beleefd aan fietsen, wandelen, theater en musea, lezen en puzzelen en ze doen allebei aan gym. Nog altijd staan ze bekend als actief betrokken Aalsmeerders. Jaap was jarenlang koorzanger bij Con Amore en De Marconisten, Hilda is al meer dan twintig jaar vrijwilliger bij Dorcas. Ook hebben ze veel gereisd. Waar het toch wel schrikken was dat jongste dochter Martine vijftien jaar geleden besloot te emigreren naar Australië, leidde dat wel tot een onvergetelijke rondreis met dochter en camper in dat onmetelijk grote land. En dat Martine speciaal voor de trouwdag is overgekomen, maakte het jubileum wat zondag gevierd is nog feestelijker.

(Foto’s: Arjen Vos)

12 reacties

 1. We lezen net dit bericht en willen jullie van harte feliciteren met dit 60 jarig jubileum. Wat geweldig om dit te kunnen vieren. Wij wensen jullie nog vele gezonde en gelukkige jaren toe.

 2. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal! Met grote dankbaarheid en respect denk ik terug aan onze fantastische tijd bij Klaas Visser.
  Nog vele gelukkige jaren samen.
  Wim en Tini

 3. Hartelijk gefeliciteerd met jullie 60 jarig huwelijk, wat een voorecht om zo lang samen te zijn. Vergeet nooit onze reis naar Duitsland am Rijn, wat waren we nog jong en (onschuldig). Ik wens jullie nog heel veel gelukkige jaren, groet Nel Weij.

 4. 60 jaar! Wat een mijlpaal! Van harte gefeliciteerd
  Piet en Rietje Hulsbos

 5. Jaap en Hilda vanharte gefeliciteerd met jullie 60 jarig huwelijk! Jaap, jarenlang mijn buurman bij de baritons op Con Amore, en Hilda destijds ook een zangtalent bij Song of Joy.
  Zo zie je maar weer zingen houd jong!
  Nogmaals vanharte gefeliciteerd!

  Rob en Maartje

 6. Wat een voorrecht om 60 jaar getrouwd te mogen zijn! Van harte gefeliciteerd en nog vele mooie jaren met allen die jullie lief zijn!! Groet Rina en Dik

 7. Heel hartelijk gefeliciteerd jullie! En nog veel mooie jaren gewenst in gezondheid. Joop en Marja

 8. Hartelijk gefeliciteerd Jaap en Hilda en natuurlijk ook Astrid, Jasper en Martine.
  Hoop dat we nog heel lang mogen samenwerken als vrijwilliger bij Dorcas Hilda.

 9. 60 jaar getrouwd! Van harte gefeliciteerd met dit jubileum. We wensen jullie nog meer liefdevolle jaren in gezondheid toe.

 10. Van harte gefeliciteerd fam.van Veen , nog vele mooie en gezonde jaren samen toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel