Oh!

Pennenstreek 267. ‘Net of je thuis niks krijgt!’ kreeg de jeugd zestig jaar geleden te horen als ze een ‘croquetje’ haalden bij Havelaar – of samendromden bij Tromp of Doeswijk voor een patatje-met-of-zonder. Je ‘hoort’ thuis warm te eten – als het even kan tussen-de-middag aardappelen-vlees-en-groente – en het woord ‘snacken’ was onbekend.

Intussen is het afhalen bij ‘de Chinees’ of bij een van de elf snackbars gewoon geworden – en heb je de keus uit dertig restaurants in Aalsmeer en Kudelstaart.

Met het stijgen van het inkomen (gemiddeld: €27.200 – landelijk: €24.100 per inwoner per jaar) is de Aalsmeerder kieskeuriger geworden – ook al omdat hij steeds vaker buitenslands buitenshuis heeft gegeten.

De ervaring met ‘lekkere eethuisjes’ in Frankrijk, Italië, Thailand of Vietnam heeft de vraag naar een soortgelijke ervaring in de buurt, aangewakkerd. Lekker eten en vriendschappelijke bediening door mensen-die-je-kent – dat willen we. 

En dat krijgen we. Bij Oh! bijvoorbeeld. Ik dacht eerst dat ‘Oh’ zoiets als ‘ouwehoer’ betekent. En gezellig ouwehoeren kunnen Rob en Arran zeker – maar het schijnt iets anders te betekenen dat ik vergeten ben.

Nu hun eethuisje vijf jaar bestaat (gefeliciteerd trouwens) zal ik het toch nog eens vragen.

Links:
 
Foto: vorige week dinsdag een feestje ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Oh! Foto Arjen Vos

Pierre Tuning is onder meer oud-NOS journalist, kunstminnaar, boekenschrijver, oud-raadslid en kritisch volger van alles wat er in Aalsmeer gebeurt.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin