Live on the Rock roept om traditie

Karin Bloemen en Gerard Joling in een duet

Door: Arjen Vos. Waar het Maastrichtse Vrijthof ’s zomers gekleurd wordt door de concertreeks van André Rieu, zo zou het Aalsmeerse Surfeiland wel eens door Gerard Joling op de nationale muziekkaart gespeld kunnen worden. Het begin was er in ieder geval. Op zaterdagavond en zondagmiddag was het een beachparty om niet snel te vergeten.

Helemaal uitverkocht was het tweeluik niet. Voor de zaterdagavond waren alle tafels en stoelen inclusief hapjes en drankjes in de voorverkoop vlot van de hand gegaan maar op zondagmiddag bleef zo’n 20 procent van de beschikbare plaatsen onbezet. Dat nam niet weg dat de stemming op beide dagen opperbest was. “Mensen zaten heerlijk met de voetjes in het zand of met de tenen in het water en zongen en dansten vrolijk mee,” zo vertelt de woordvoerder van organisatie stichting Friends on the Rock daags na het muzikale evenement.

Praam vol hortensia’s
Gerard Joling als hoofdact was natuurlijk een trekker van formaat. De aan de Uiterweg woonachtige artiest had verschillende vrienden bereid gevonden mee te doen aan beide shows. Daarbij vooral gekeken naar de band met de nabije omgeving. Bonnie St. Claire die haar opwachting maakte in een praam vol hortensia’s, is net als Joling woonachtig in Aalsmeer en ook voor Karin Bloemen is Aalsmeer geen onbekende omgeving. ‘La Bloemen’ bracht zelfs een speciaal lied over Aalsmeer op de planken. Voor de ‘opwarming’ van het publiek, hoewel dat natuurlijk niet echt meer nodig was, droegen Mike Petersen op zaterdag en Danilo Kuiters op zondag zorg. De instrumentale begeleiding en achtergrondzang was in handen van The Boston Tea Party.

Prachtig evenement
De organisatie kijkt enthousiast terug op het evenement: “We hadden natuurlijk ongelooflijk veel mazzel met het weer. Wanneer het zou regenen hadden we maatregelen genomen door tenten op te zetten of het tijdstip van het programma aan te passen maar dat bleek niet nodig. Ook de sfeer was op beide dagen uitstekend. Zaterdag was het meer een ‘ons-kent-ons’ Aalsmeerse aangelegenheid, op zondag kwamen vooral veel fans van de artiesten naar het strand,” aldus de woordvoerder die zegt de hele maandag nog met een ploeg vrijwilligers bezig te zijn geweest met het opruimen van alle spullen. Dat mensen het vervelend vonden dat het surfstrand vanaf donderdag niet helemaal open was, juist nu het zulk lekker weer was, vindt ze begrijpelijk maar ook hoopt ze op begrip voor de organisatie. “We hebben een prachtig evenement voor en door Aalsmeer neergezet waar heel veel mensen van hebben genoten.” De kritiek dat mensen de prijzen wat aan de hoge kant vonden, heeft ze opgevangen, “maar,” zegt ze, “we hebben vrijkaarten beschikbaar gesteld voor alle vrijwilligers van Zorgcentrum Aelsmeer en omwonenden konden terecht met 50 procent korting.”

In de gemeenteraad werden donderdag vragen gesteld over het evenement. Daarover later meer.

Glimp
Buiten de hekken langs de boulevard en in het gras probeerden tientallen mensen een glimp op te vangen van de artiesten. Dat viel nog niet mee gezien de afstand tot het podium en het feit dat het van de achter- en zijkant afgesloten was. Naar de muziek luisteren kon wel. Het aantal geproduceerde decibel leek beduidend minder dan tijdens eerdere muziekevenementen op deze locatie.

De strandstrook bij de windsurfvereniging was gedurende alle dagen wel open voor strandgasten en ook op het grasveld achter het speelschip konden mensen een handdoek neerleggen. De verwachting is dat vanaf dinsdag halverwege de ochtend het zand ‘getrommeld’ is en daarmee weer voor iedereen beschikbaar is.

De wil om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken is bij de organisatie duidelijk aanwezig. Niet voor niets is er een stichting voor dit doel opgericht. De verwachting daarbij is dat Gerard Joling de volgende keer een klein stapje terug doet en meer podiumruimte geeft aan andere artiesten.

(Foto’s Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van de Businessclub FC Aalsmeer)

 

10 reacties

 1. Stichting mag geen winst maken tenzij een ideeel doel (dat is dit niet) zal een hoop afgeroomd worden naar andere ondernemingen. Vreemde constructie.

 2. Mooi dat er iets georganiseerd wordt in Aalsmeer, als dit. Maar ik ben van mening. Dat er bepaalde zaken niet optimaal netjes zijn door lopen. Een openbare ruimte zo gebruiken met dit mooie weer is ook een beetje toeval of niet. Maar als ik de vragen heb gelezen van raadsvergadering van 8 juni jl. Mag er wel achter oren gekrabt worden. Wie, ja dat is nu de vraag.
  Het evement staat als stichting aan geduid in het artikel. Wat is de achterliggende bedoeling hiervan? “niets voor niets is er een stichting voor dit doel opgericht” . Welke stichting?

 3. Super dat mensen hun nek uitsteken . Maar kijk of er ook iets voor mensen met een iets andere portemonnee geregeld en georganiseerd kan worden. Maar vooral compliment aan de organisatie.

 4. Het was a perfect day voor de Joling liefhebbers, heb beide dagen op de dijk staan luisteren, jeugdsentiment Bony St Claire.
  Had meer Aalsmeerders verwacht, die even zouden komen kijken.
  Nu meestal Poolse mensen maar die genoten ook wel van Gerard!
  Maar die perfect day werd het niet voor de mensen met kinderen , heb het gezien kinderen die teleurgesteld het stukje strand in ogenschouw namen dat hen toebedeeld was.
  Dus wat mij betreft niet meer doen . Vraag Gerard op Plaspop en doe niet zo moeilijk met de vergunning hiervoor.
  Moet het CDA die zo voor gezinnen is. zich hier ook
  niet achter zetten om een openbaar strand openbaar te houden?

 5. @Janny

  Nee, het is geen verdienmodel (wordt beweerd) want het creatieve ondernemen is via een Stichting. Dat daarvoor andere regels gelden mbt vergunningen, leges die niet betaald hoeven worden voor het gebruik van gemeenschappelijk openbaar grondgebied is dan een detail 😬, zie evenementbeleid vd Gemeente Aalsmeer.

  Maar ach, het verbaast me geeneens meer dat het hier zo werkt.

  Het is vooral ook erg grappig om te zien hoe in de raadsvergadering van 8 juni de door Absoluut Aalsmeer en PvdA gestelde vragen worden beantwoord.

  Oftewel: hoe recht wordt geluld wat krom is.

 6. Niks azijnzeikerij. En geen kwaad woord over de organisatie, die was prima. Ik constateer alleen maar dat de openbare ruimte dus kennelijk als verdienmodel gebruikt kan worden door creatieve ondernemers. Maar mogelijk spekt dit evenement de gemeentekas?

 7. Wat een azijnzeikers reageren hier weer op! Het is nooit goed. Ga zelf eens wat organiseren als je het zo goed denkt te weten en proberen het iedereen naar zn zin te maken.

  Alle vergunningen, regels en afspraken met de gemeente zijn nagekomen voor- tijdens en na het event. Als je dan zo graag (gratis) gebruik wil maken van het surfeiland kun je ook naar een andere locatie (gratis) verkoeling zoeken op deze warme dagen.

  Dikke pluim voor de organisatie!

 8. Mooi dat de bezoekers genoten hebben. Maar het aan de gemeenschap behorende mooiste plekje van Aalsmeer wordt te gelde gemaakt door en voor de happy few. En dat ook nog in hoogzomer waardoor het niet gebruikt kon worden waar het met gemeenschapsgeld voor aangelegd is namelijk strandvermaak voor iedereen. Dus ook voor mensen (gezinnen) met een kleine beurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin