Klassieke brommertoertocht, feest van herkenning

Aalsmeer is weer een nieuw evenement rijker. Afgelopen zondag werd de eerste Toertocht voor klassieke bromfietsen gereden. Daarna was het ‘brommers kieken’ bij Café Joppe met toepasselijke muziek van Kees Markman. Een echt jongensuitje, hoewel er ook vijf vrouwen een brommer bestuurden. Het werd een feest van herkenning. 

De Zundapps, Puchs, Honda’s, Kreidlers, Batavussen en meer moesten minimaal 25 jaar oud zijn om mee te mogen rijden. Maar dat was geen probleem, want binnen no time hadden zich het maximaal aantal van 75 deelnemers aangemeld. Sommige nog helemaal origineel, compleet met geel plaatje en fietsbel en andere mooi gerestaureerd en gepoetst.

Oude brommer van opa
De toertocht van 65 kilometer lang ging door het Groene Hart en eindigde in de Weteringstraat waar de brommers opgesteld werden. Zo kon iedereen langs komen om herinneringen aan hun jeugd op te halen of hun passie voor oude bromfietsen met elkaar te delen. “Er waren zelfs deelnemers bij die hun oude brommer nog hadden van toen ze zestien jaar oud waren,” vertelt één van de organisatoren Joost de Vries. “Helemaal zelf bij elkaar gespaard vroeger. En dat terwijl de meeste deelnemers toch wel boven de vijftig zijn.

Een leuke reden om de oude brommer weer uit de schuur te halen. “Er was ook iemand bij die de oude bromfiets van zijn opa mee had. Die stond bij oma nog in de schuur en wat moesten ze er eigenlijk mee?  Nu had iedereen een goede reden om op 'hun trots' een ritje te maken. En wat is er nou gezelliger dan met 75 brommers achter elkaar een rondje te rijden door een mooi stukje Nederland?”

Volgend jaar weer
De organisatie zat goed in elkaar. Onderweg waren er twee stops om te lunchen, te drinken en te plassen. Er reed EHBO, een materialenwagen en een bezemwagen mee. “We hebben slechts één pechgeval gehad. Gelukkig geen brokken en botsingen.”

De organisatie van het Aalsmeers Bromfiets Genootschap ligt in handen van Joost de Vries, Jan van Schuppen en Dirk van Leeuwen. “De animo en het enthousiasme was groot. We willen het volgend jaar zeker weer gaan herhalen. Misschien zelfs een keer in het voorjaar en in het najaar, maar we moeten nog evalueren.” 

Foto's: Veel animo en enthousiasme bij de toertocht en 'het brommers kieken' (foto's Het Aalsmeers Bromfiets Genootschap)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel