Hulp ingeroepen van externe procesbegeleider

Door: redactie. De onderhandelaars van de zes partijen die in overleg zijn voor een raadsbreed programma hebben de wens uitgesproken dit op 25 mei af te ronden. De externe professional Herman Rijksen is daartoe aangesteld als procesbegeleider. De bedoeling is dat daarna de gesprekken worden gestart voor de vorming van een college. Dit maakte de raad vandaag bekend in een persbericht.  

Sinds de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen half maart heeft fractievoorzitter Dick Kuin van de grootste partij (in aantal stemmen) Absoluut Aalsmeer al verkennende gesprekken gevoerd en gaf begin april aan te opteren voor een raadsbreed akkoord. Tot op heden heeft Kuin niets willen loslaten of een toelichting gegeven over de voortgang van de onderhandelingen, behalve dat de gesprekken in ‘uitstekende sfeer’ verliepen.

Thema’s
Voor het Paasweekend zijn de onderhandelaars bijeen gekomen onder leiding van Herman Rijksen. Toen is besproken welke thema’s in het raadsprogramma komen. Dit zijn inhoudelijke thema’s zoals Volkshuisvesting en Mobiliteit maar ook thema’s over de onderlinge samenwerking, de samenwerking tussen raad en college en het betrekken van bewoners.

Concept
Op 10 mei 2022 bespreken de onderhandelaars de uitgewerkte teksten en verwerken deze tot een concept raadsprogramma. Daarna leggen de onderhandelaars het concept raadsprogramma ter goedkeuring voor aan hun fracties. Wanneer alle fracties akkoord zijn met het concept raadsprogramma, wordt het gepubliceerd en vervolgens besproken en vastgesteld in een vergadering van de gemeenteraad.

Macht en politiek
Op de website van Facilitationprofs wordt Herman Rijksen gekenschetst als iemand die gefascineerd is door macht en politiek. ‘Gedreven als hij is richt Herman zich graag op complexe vraagstukken. Des te lastiger de puzzel des te fanatieker hij wordt. Hij past net zo lang verschillende perspectieven toe totdat hij een oplossing heeft gevonden.’ En op zijn Linkedin pagina: ‘Scherp het politieke spel doorzien, weten welke machts- en organisatiestructuren zichtbaar en onzichtbaar zijn. Ik maak gevoelige zaken bespreekbaar.’

Zowel verkenner Dick Kuin als Herman Rijksen waren vandaag niet bereikbaar voor een toelichting.

(Foto Facilitationprofs)

3 reacties

  1. Ik zou het persoonlijk prettig vinden, als de berichtgever zijn hele naam bekend maakt.
    Dit voorkomt onnodige ‘verwarring’
    Om positief af te sluiten.
    Het derde thema: -De bewoners meer betrekken bij….- lijkt me een uitstekende start voor de nieuwe gemeente Raad en het College van Aalsmeer.

    (Reactie redactie: inmiddels is de achternaam erbij gezet)

  2. Ik kan nog niet begrijpen dat Kuin de meeste stemmen heeft gekregen. Die heeft van die absurde ideën. Flats bouwen waar de shoarma winklel en de garage Kost gevestigd zijn van 5 hoog en dakteras. Er komt helaas weer een nieuw kabinet in Aalsmeer. Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin