Honingslingeren op De Tuin

Terwijl alle evenementen, zachtjes uitgedrukt, op een laag pitje staan, was er afgelopen zondag gelukkig weer reuring op De Historische Tuin. Het tweejaarlijkse honingslingeren stond die dag op de agenda. Imker Eric van der Meer legde in de corridor de aanwezigen alles uit over bijen en hoe deze bedreigde diersoort honing produceert. Ondertussen werden de honingraten ontdaan van hun waslaagje waarna ze de honingslinger in gingen. Dan begon het daadwerkelijke oogsten van het gele goud: het honingslingeren.

Terwijl de ouderen zich vooral interesseerden in het educatieve deel, waren het de aanwezige kinderen die afkwamen op het afschrapen van het waslaagje en het slingeren zelf. Het is natuurlijk ook een prachtig gezicht: zes ‘plankjes’ gaan in de honingslinger en aan de onderkant komt de honing er zomaar uitlopen, beredenerend vanuit een kinderbrein. Ook de volwassenen waren geïnteresseerd in het honingslingeren. En omdat er niets gaat boven verse producten, vertrokken veel bezoekers met een potje vloeibaar goud onder de arm weer huiswaarts.

De Tuin zelf, die uiteraard ook bezocht kon worden, lag er weer prachtig bij. Het was wel een uitdaging om de anderhalvemeter-maatregelen in de praktijk te blijven brengen, maar goedlachs deed iedereen toch zijn best.

Tekst en foto’s Mariëlle Wegman, meer foto’s in de gallery onder de advertentie van de Historische Tuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin