Gemeente koopt historische praam

Symbolische overdracht van de praam door tuinchef Gerben de Vries en bestuurslid Anton Temme (Foto pr)

Door: redactie. De 80 jaar oude praam die de Historische Tuin onlangs in de verkoop zette, is aangekocht door de gemeente. Het vaartuig krijgt na een opknapbeurt een ‘representatieve functie’.

Omdat er momenteel een nieuwe aluminium praam in de maak is, doet De Tuin afstand van het oude houten exemplaar. Middels een open inschrijving konden liefhebbers een bod uitbrengen. Op de sluitingsdag nam burgemeester Gido Oude Kotte persoonlijk contact op met het bestuur. Met instemming van de gemeenteraad bracht hij namens de Gemeente Aalsmeer een bod uit van 3000 euro. Dit bod bleek het hoogste waarmee de gemeente zich de nieuwe eigenaar van de historische praam mag noemen.

Trots
De verkoop werd vrijdag 15 december bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst van de Stichting Historisch Aalsmeer. De burgemeester nam hier een foto van de praam in ontvangst, waarmee de koop symbolisch werd gesloten. De burgemeester gaf daarbij aan dat het zijn wens was om als gemeente weer een historische praam in eigendom te krijgen. Zowel om bij te dragen aan het conserveren van belangrijk cultuurhistorisch erfgoed als betrokkenheid te tonen bij de geschiedenis én toekomst van Aalsmeer want na een opknapbeurt wordt de praam ingezet voor maatschappelijke projecten en initiatieven. Ook beloofde de burgemeester dat de praam tijdens de Pramenrace in actie zal komen. Om straks compleet en passend in de traditie de Aalsmeerse wateren te bevaren is de gemeente nog wel op zoek naar een Pentamotor.

De burgemeester benadrukte dat de aankoop ook een geste is richting iedereen die zich inzet voor de Historische Tuin en Oud Aalsmeer, samen verenigd in de Stichting Historisch Aalsmeer. De wetenschap dat het geld hier terecht komt, was een extra reden om juist deze praam aan te kopen.

3 reacties

  1. Als ze nu afspreken de praam jaarlijks van elkaar terug te kopen met een winst van steeds 500 euro, dan kunnen de Gemeente en de Historische Tuin hiermee beide schatrijk worden 😀

  2. ik denk dat het ca 30 jaar geleden is dat de gemeenteraad op voorstel van Dick Kuin en mijzelf een praam is gekocht door de gemeente om ook aan de pramenrace mee te doen. ik ben benieuwd wat er met die praam is gebeurd.

  3. Wat geweldig dat deze praam behouden blijft,als laatste van de naaste familie ben ik hier heel blij om!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin