Foto 415: verzin en win

(Foto Jaap Maars)

Door: Arjen Vos. De verzin-en-winopgave van deze week heeft als thema ‘verdozing’. Wat ik me de laatste tijd steeds meer afvraag: zijn de dozen van vandaag de kassen van destijds? Het Aalsmeerse en Kudelstaartse (polder)landschap veranderde in de jaren ’60, ’70 en ’80 toch ook flink met de bouw van kassen? Was daar destijds weerstand tegen of alleen maar lof omdat het werkgelegenheid en welvaart opleverde? Het zijn veel vragen in dit korte intro maar als u er iets over kunt vertellen, verneem ik het graag. Mailen mag naar info@aalsmeervandaag.nl.

De nieuwste doos bevindt zich op de Jac. Takkade. U herinnert zich ongetwijfeld de commotie begin dit jaar nog wel rondom het paardenweidje dat hiervoor het loodje moest leggen. De doos bleek niet tegen te houden. Teleurgestelde of misschien zelfs verdrietige omwonenden plaatsten er een bord bij met ‘Beschermd Dorpsgezicht?’ Veelzeggend, maar toch kunt u het deze week misschien aanvullen met uw eigen gedachten. Mooi of lelijk, gewenst of ongewenst? Gooi het eruit, daar is deze rubriek voor.

(Foto Jaap Maars)

Terug naar het opmerkelijke beeld van afgelopen week; uitleg over wat er precies gebeurde op dat vlot voor het gezondheidscentrum moeten we u schuldig blijven. Soms moet je ook niet alles willen weten. We vonden de opmerking van Benny S (Ben Splinter) wel goed passen bij het tafereel: ‘Wat een (ver) schutting, weer de plank misgeslagen het hout niet over…’ schreef hij erbij. Daarmee slaat Ben de plank helemaal raak en mag hij binnenkort naar Broodje van de Zaak om zijn prijzen te verzilveren.

Traditioneel geven we graag het woord weer aan u.

 

12 reacties

  1. Het mooie (dorps) uitzicht met molen, pony’s, en grasland veranderd in mooie (beschermde) herinneringen.

  2. De vergrijzing begint in aalsmeer al op jonge leeftijd grootse vormen aan te nemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin