Buurt omarmde ‘De Horn’ voor laatste maal

Zaterdag was de allerlaatste dag van de drogisterij van Jan en Heleen. Na 45 jaar is het boek dicht en daarmee ook de winkel. De Hornmeer zal het voortaan moeten doen zonder 'De Horn', wat nu al als een gemis wordt ervaren, zo was te voelen en te proeven tijdens het laatste openingsuurtje van de winkel.

De zaak was werkelijk afgeladen met klanten en buurtbewoners die Jan en Heleen nog persoonlijk wilden bedanken en gedag zeggen. “Het was de hele afgelopen week al enorm druk, heel mooi en bijzonder,” aldus Jan die, samen met zijn vrouw, klanten tot het laatste moment bleef helpen. Winkeliers in hart en nieren. Het echtpaar en hun winkel betekenden veel voor de buurt, en op deze dag van afscheid deed de buurt wat terug.

Stokje voor gestoken
Er werden twee statafels naar binnen gedragen en in een mum van tijd stonden deze vol met hapjes en vloeibare versnaperingen. “Hier wist ik echt niets van hoor. Ik wist wel dat er iets stond te gebeuren, maar wist niet precies wat,” aldus Jan.
 
Heleen had geprobeerd voor deze laatste dag wat drankjes en hapjes te bestellen bij de Hoogvliet, de supermarkt een deur ernaast. Hoogvliet-medewerkers staken daar echter een stokje voor en regelden een en ander voor het echtpaar, samen met buurtbewoners.

Al het lekkers vond gretig aftrek bij de bezoekers die de stromende regen hadden getrotseerd om afscheid te kunnen nemen. De stellingen in de winkel, vrijwel leeg door de opheffingsuitverkoop, vulden zich langzaam maar zeker met bloemen en cadeaus. En de kassa? Die rinkelde nog even gestaag door. Totdat ook voor dit apparaat het onvermijdelijke einde kwam. 

Tekst en foto's: Mariëlle Wegman

(advertentie)

 

2 reacties

  1. Deze ondernemers zijn niet vervangbaar !
    Heel veel gezondheid en geluk in het verdere leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel