RS Jachttechniek in volle vaart vooruit

Rs-jachttechniek-aalsmeer-vandaag
Vader Jan de Rooij met zijn zonen Frank (l) en Jan

(Advertorial) Na 30 jaar Uiterweg verhuisde RS Jachttechniek onlangs naar een nieuw onderkomen aan de Zwarteweg. Een ingrijpende beslissing waarbij het familiebedrijf niet over één nacht ijs ging. Maar het vooruitzicht dat de Uiterweg de komende jaren nog wel een behoorlijke bottleneck blijft, overtuigde de broers Jan en Frank de Rooij en vader Jan ervan dat deze stap gezet moest worden. Komende zaterdag wordt de nieuwe vestiging feestelijk geopend.

Het lijkt een vreemde stap. Een op de pleziervaart gericht bedrijf dat verhuist van de waterkant naar het binnenland. Het wordt de derde verhuizing van RS Jachttechniek in het 30-jarig bestaan. Twee keer werd er al op de Uiterweg verkast, de derde keer moet wel scheepsrecht zijn. Maar op Zwarteweg 133, op het terrein van Kooij Laminations, voelt familie De Rooij zich nu al als een vis in het water.

Pauzemomentje tijdens de inrichting van de winkel.

Hindernissen
“We zitten hier precies tussen de oude en nieuwe N201 in waardoor we uitstekend bereikbaar zijn,” steekt broer Jan van wal, “dat was op de Uiterweg wel anders. We kregen veel klachten van klanten die het echt niet meer leuk vonden om een bestelling bij ons op te halen. Waren ze eindelijk door de hindernissen, bleek dat het bestelde nog niet bij ons bezorgd was omdat DHL het vanwege de drukte niet geleverd had. Maar ook gebrek aan ruimte was een reden om ons te oriënteren op een andere locatie.” Volgens de mannen zijn er vele malen meer klanten die met de auto komen dan met de boot. En wat parkeren betreft biedt het terrein meer dan genoeg ruimte.

Belevingswinkel
Terwijl de laatste hand wordt gelegd aan de inrichting laat Frank weten bijzonder blij te zijn met de nieuwe stek. “Het wordt hier een echte belevingswinkel,” zegt de man die voor de inrichting verantwoordelijk is, “als de klant binnenkomt moet hij op ideeën gebracht worden. Een kapiteinsstoel moet zichtbaar en tastbaar zijn uitgestald zodat je weet hoe hij zit. Datzelfde geldt voor toiletten. Stuurwielen hangen hier overzichtelijk aan de muur en audiosets zijn eenvoudig te testen. Zien is kopen,” weet de salesman die net als zijn broer zeer gelukkig is dat het nieuwe onderkomen een stuk overzichtelijker is dan voorheen. “In plaats van drie aparte locaties, is het nu allemaal onder één dak ondergebracht: showroom, magazijn en kantoor. Een dak dat ook nog transparant is zodat het binnen altijd lekker licht is.”

Alles wat een boot varende houdt
Het assortiment van RS Jachttechniek is volgens Jan groot. “We kunnen rustig stellen dat we het breedst georiënteerd zijn van alle winkels in deze branche. In principe leveren we hier alles wat een boot varende houdt, op het gebied van techniek en wat de wet verplicht stelt. Daarnaast hebben we tal van leuke accessoires als rubberbootjes, navigatieapparatuur en de Enkhuizer Almanak.”

Verder groeien
Vader Jan doet langzaamaan steeds verder een stapje terug om zijn zoons de ruimte te geven het bedrijf verder te laten groeien. Met een eigen webwinkel en de samenwerking met Bol.com zit die groei er al prima in. Van de nieuwe locatie verwachten ze hetzelfde.

Het team wordt verder aangevuld met Koen en Koen, Michal, Dawid, Arjan en Jayden. Er is nog ruimte voor een verkoopmedewerker met een sociaal hart.

Komende zaterdag staan de vers geverfde deuren voor het publiek open tussen 10:00 en 13:00 uur. Weet u van harte welkom.

RS Jachttechniek
Zwarteweg 133
1431 VL Aalsmeer
0297 – 369 596
www.rs-jachttechniek.nl

Tekst en foto’s Arjen Vos

2 reacties

  1. Helaas kan ik die morgen niet ????maar zal zo spoedig langskomen Jan Frank en Jan wens ik een goede toekomst
    Vriendelijke groet

    Jaap Witte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin