Proef & Meer wordt Christiani, Vino E Cibo

Door: Klaas Leegwater. Proef & Meer is overgegaan in andere handen. Onlangs is het etablissement aan de Stommeerweg aangekocht door een collectief dat onder meer ook eigenaar is van Eetcafé De Zwarte Ruiter in de Dorpsstraat en twee restaurants in Amsterdam. De locatie langs de Westeinderplassen wordt omgedoopt in Christiani, Vino E Cibo. Met een vernieuwd concept: honderd soorten wijn, kwalitatief goede pizza’s en een mediterrane sfeer. 

“De aankoop van dit restaurant geeft mij een speciaal gevoel. Ik heb mooie herinneringen aan deze locatie, als klein jongetje kwam ik met familie vaak in ’t Bonte Schort. Altijd gezellig en vaak veel bezocht. Met een ander concept willen we proberen met dit restaurant aan de oevers van de Poel die tijd te laten herleven,” zegt één van de nieuwe eigenaren Jorn Varenhorst. 

Toeloop
De toekomstige realisatie van het Waterfront aan de Stommeerweg/ Kudelstaartse weg was voor Varenhorst een belangrijke reden om zich te melden als kandidaat koper. “Wij verwachten dat het verbrede strand, de opgeknapte promenade voor een toeloop zal gaan zorgen van wandelaars en watersporters. Wat is dan mooier dat mensen dichtbij een goed restaurant kunnen bezoeken? Daarom is dit hét moment om in te stappen, vinden wij. We hebben er veel fiducie in.”

Wijnbar
Zoals de naam al doet vermoeden wordt Christiani, Vino E Cibo een plek met een Italiaanse tint. Op de bovenverdieping komt een wijnbar waar honderd verschillende wijnen van over de hele wereld worden geschonken. Varenhorst: “Bij De Zwarte Ruiter is veel vraag naar wijnen bij het diner, daar willen we hier graag op inspelen.” Op de begane grond zullen zeven dagen per week pizza’s worden geserveerd. “Dat worden de lekkerste Romeinse pizza’s, op authentieke wijze bereid. En op de menukaart komt een ruime selectie van antipasti.”

Wijde blik
Momenteel wordt het restaurant omgeturnd tot een locatie met Italiaanse sferen, veel timmerwerk en men is in de weer met verfkwasten. Ook het aangrenzende terras op de bovenverdieping krijgt een kleine opknapbeurt. “Daar komt een nieuwe voorpui. Vanaf het terras en voor gasten vanuit het restaurant een prachtig wijde blik over de Westeinder,” vertelt Varenhorst die hoopt in juni zijn zaak te openen. “Afhankelijk natuurlijk van de coronamaatregelen.” 

Veel plezier beleefd
Het etablissement is de afgelopen twintig jaar verschillende keren verwisseld van eigenaar. Een succesformule  zoals van ’t Bonte Schort, met het ‘sateetje’ als meest populair gerecht, is tot nu toe niet geëvenaard. Afgelopen jaren was het restaurant in handen van familie Bergsma uit de Zaanstreek. Met ‘Welkom Thuis’ en later met ‘Proef en Meer’ werden verschillende concepten uitgeprobeerd. Kim Bergsma ziet de periode in Aalsmeer niet als mislukt. “Jammer dat u dat zo stelt, wij hebben met ons restaurant altijd veel plezier beleefd. De tijd is aangebroken dat we ons gaan richten op onze andere zakelijke ondernemingen.”  

Vertrouwen
Het zijn vanwege de coronacrissis onzekere tijden. Vooral de horeca verkeert in grote problemen. Neemt Varenhorst geen groot financieel risico met de aankoop van het restaurant? “We denken van niet, we hebben veel vertrouwen dat vanaf het moment de winkels, restaurants en andere uitgaansgelegenheden weer open mogen duidelijk zal worden dat de samenleving echt de behoefte heeft om veel leuke dingen in te gaan halen. Daar zal een bezoek aan een restaurant zeker bij horen.”

 Foto’s Arjen Vos

 

4 reacties

  1. Gisteren 4 november pizza gegeten mijnen was een keer langs gefietst en zei wij kwamen ook jaren bij het bonte schort er zit een leuk italiaans restaurant ziet er leuk.uit dus we waren in de buurt we gaan daar lekker eten ik nam pizza met tonijn mijn man pizza met sardientjes nou het zag er leuk uit maar de pizza was super dun tonijn was ver te zoeken de sardientjes op de pizza was ook.sobertjes ik zei al tegen mijn man ons bint zunig nee voor ons geen 2e keer meer jammer

  2. Hi wat een verrassing, dat wordt smullen bij jullie! We komen zeker bij jullie eten als het weer kan! Zo een prachtige locatie daar bij de Westeinde plassen! Wij wensen jullie heel veel succes met deze nieuwe stek! Groetjes Jac & Wil Jongkind!

  3. @Petra Imanse we worden vooral een wijnbar waar je ook heel lekker kunt eten. We vergelijken onszelf zeker niet met ’t Bonte schort. De schrijver bedoelt waarschijnlijk vooral dat het na lange tijd weer een zaak wordt met de aanloop en drukte van weleer 🙂

  4. Het Bonte Schort jeugd sentiment en idd als daarna haalde dat er niet bij. Vraag me af of je met pizza en Italiaanse gerechten je kan en mag
    vergelijken met het Bonte Schort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel