Opnieuw opende Poolse supermarkt de deuren

Er werd ruim de tijd genomen om de voormalige cadeauwinkel van Espago in de Ophelialaan om te bouwen tot een supermarkt annex slijterij. Afgelopen zondag konden nieuwsgierigen het resultaat komen bewonderen. Onder de naam 'Biedronka' (lieveheersbeestje) is Aalsmeer opnieuw een Poolse supermarkt rijker.

In de jaren '80 was het de kledingzaak van Woodstock die hier gevestigd was. Vanaf begin jaren '90 werd het pand bijna drie decennia bestierd door Espago en nu gaat het een nieuwe toekomst tegemoet met Biedronka. In Polen een reusachtige onderneming met 2000 filialen en langzaam maar zeker ook buiten de grenzen aan het uitrollen. Na Oss, Dordrecht en Rotterdam is Aalsmeer de vierde gemeente met een filiaal van dit merk.

“Vriendelijk en goedkoop,” luidt de korte uitleg van de in Rijswijk woonachtige manager Mahmoed op de vraag hoe Biedronka zich hier denkt te onderscheiden van andere Poolse supers. Ondanks concurrenten aan de Machineweg, in dorp en in dezelfde straat, ziet hij zeker potentie. “Anders waren we hier niet aan begonnen.”

Hoewel Biedronka zich richt op de Poolse gemeenschap, zijn Nederlanders zeker welkom in de winkel die zeven dagen in de week open is. Naast een assortiment houdbare producten ook verse groente en fruit, (halal)vlees en een slijterij-afdeling.

Foto's: Mahmoed en zijn medewerkster Karolina voor en in de winkel. Foto's en tekst Arjen Vos

(advertentie)

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel