Eigenaar Poolse super tast in het duister

Door: Arjen Vos. Hoe toevallig kan het zijn dat er vrijwel tegelijk op identieke wijze twee winkels van hetzelfde concern in vlammen opgaan? Op die vraag mag de politie een antwoord proberen te vinden. De Biedronka supermarkt/slijterij in de Ophelialaan is eigendom van Mohammed Mahmoed, de getroffen zaak in Heeswijk-Dinther van iemand anders.

Op de website van RTL Nieuws vertelt Mahmoed, dat toen hij vannacht het alarm hoorde afgaan de camerabeelden probeerde te bekijken. Dat lukte niet waarna hij in zijn auto stapte om ter plekke te zien dat zijn zaak zo goed als verloren is. De schade schat hij op ‘misschien wel een ton’. Hij hoopt dat hij ergens anders zo snel mogelijk weer open kan gaan omdat de schade anders nog groter wordt. Verder geeft hij aan geen problemen te hebben met mensen die het mogelijk gedaan zouden kunnen hebben en te hopen dat de daders zo snel mogelijk gepakt worden. Of er nog camerabeelden veilig gesteld zijn, is niet duidelijk. Op Hart van Nederland vertelt Mahmoed dat hij gehoord heeft dat er een explosief op het raam is geplaatst.

Op het NOS journaal van tien uur verwoordde burgemeester Oude Kotte de gevoelens van de buurt: “De schrik in deze straat zit er na de explosie goed in. Of er opzet in het spel is moet onderzoek uitwijzen maar het zou wel heel verwonderlijk zijn als op hetzelfde moment in Noord Brabant hetzelfde gebeurt. Het is een wonder dat er geen gewonden zijn gevallen. De tien mensen die er naast woonden zijn door familie opgevangen en kunnen de komende uren nog niet terug,” aldus Oude Kotte die een opmerkelijke en vast niet zo bedoelde woordkeuze had door te stellen dat de eigenaars en uitbaters hun winkel ‘met veel vuur’ hebben gerund. Interviewer Henrik-Willem Hoffs zat er overigens naast met zijn bewering dat een Poolse auto naast het pand vlam had gevat. De Volkswagen had een Litouwse kentekenplaat.

Vanmorgen vroeg is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie ter plaatse geweest om onderzoek te doen. Later in de ochtend zijn er ook speurhonden ingezet. Zelfs de winkelpuien van Primera en pizzeria Ophelia aan de overzijde van de straat zijn geraakt door de explosie. Niet bekend is of daar ook daadwerkelijk schade is aangericht.

Lees hier het verhaal van de opening van Biedronka in augustus 2019

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van schoonmaakbedrijf De Vries

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel