Mooi van binnen en buiten bij All in Balance

(Advertorial) All in Balance is geen doorsnee schoonheidssalon; eigenaresse Brenda Keizer biedt veel meer. Ze gunt haar klanten de balans die ze zelf heeft gevonden.

Bijna twintig jaar geleden startte Brenda met haar eigen schoonheidssalon. De naam All in Balance kwam spontaan bij haar op, omdat ze veel verschillende behandelingen geeft en het belangrijk vindt om naar de balans tussen lichaam en geest te kijken. De eerste negen jaar ontving ze haar klanten op de bovenverdieping van Teddy’s in de Zijdstraat. Toen haar dochter naar school ging was het makkelijker om vanuit huis te gaan werken en verhuisde de salon naar de Begoniastraat 68. “Mijn doel is om mensen zo dicht mogelijk bij zichzelf te brengen. Ik wil ze laten ontspannen en vandaaruit laten zien hoe mooi ze zijn, mooi van binnen en van buiten.”

Alles los laten
Brenda volgde een opleiding Schoonheidsverzorging. Omdat ze veel affiniteit had met voeten deed ze een opleiding tot Pedicure. Daarna leerde ze ook nog zooltjes maken. “Een zooltje heeft effect tot aan de kruin en ik merkte dat ik kennis miste.” Dus pakte ze een opleiding Massagetherapie op. Al die facetten komen terug in haar werk. “Ik reken geen apart consult; het hoort er gratis bij. Het heeft mij iets gebracht en dat wil ik delen. Als ik twee handen onder het hoofd leg en vraag wat iemand voelt, dan focust diegene zich op mijn hand en niet op het boodschappenlijstje. Als je mensen aanraakt, dan kunnen ze dingen loslaten en zijn ze het kwijt. En als je ontspannen bent, vind je jezelf mooier. De eerste stap is dus om alles even los te laten.”

Behandelingen
Veel klanten komen voor een pedicure behandeling. “Ik kijk altijd waar de voetklachten vandaan komen. Als iemand tussen de afspraken door pijn heeft, mag hij of zij kosteloos eerder terugkomen, want niemand hoeft last van zijn voeten te hebben.” Anderen klanten komen voor een gezichtsbehandeling met een huidanalyse. “De eerste afspraak is vaak wat langer, omdat ik dan kijk welke invloeden er zijn op iemands huid. Ik kijk wat iemand nodig heeft en soms is dat wat anders dan waarvoor iemand komt, dat vraagt flexibiliteit.”

Sjaaltjes voor de kleuranalyse

Juiste kleuren
Voor de skincare gebruikt Brenda producten van het merk LOOkX. Deze producten zijn ook in kleine verpakkingen te koop. “Soms blijkt een probleem zoals vochttekort van tijdelijke aard, dus dan is het beter om daarna weer met een ander product verder te gaan. Huidverbetering vindt eigenlijk thuis plaats.” Verder kan Brenda een kleuranalyse doen als extra service. Met sjaaltjes kijkt ze welke kleuren het best bij iemand staan. “Door het dragen van de juiste kleuren kleding wordt iemand al mooier, maar het is ook waardevolle informatie voor een make up advies. Make up is niet bedoeld om jezelf achter te verstoppen, maar om je zelfverzekerder te maken door het mooie in je gezicht te benadrukken. Maar het is belangrijk om te weten dat je goed bent zoals je bent.” Make up gebruikt ze ook van het merk LOOkX. “Het is niet op dieren getest en heeft vaak een dubbele werking.”

Etherische oliën
Brenda heeft zelf een behoorlijk pittige tijd achter de rug, maar nu voelt ze zich een gezegend mens. “Ik heb de mooiste baan ter wereld, geen dag is hetzelfde. Alles valt samen. In mijn jeugd heb ik origami en kalligrafie geleerd en dat gebruik ik voor mijn cadeaubonnen. Ik gun anderen die balans ook. Ieder mens is hier welkom. Ik wil mensen laten zien dat ze mogen zijn wie ze zijn.”

Ontspannen in een voetenbad

In haar salon op de bovenverdieping vertelt ze hoe belangrijk etherische oliën zijn. “Als je slecht slaapt of je moet je focussen op een examen doe je een bepaalde olie in een inhalator. Ik gebruik olie bij de behandeling en geef de geur mee zodat mensen thuis ook kunnen ontspannen.”

In een kleinere ruimte kan iemand met zijn voeten in een detox badje zitten om afvalstoffen af te voeren. Ondertussen komt er een heerlijke geur uit een diffuser. In een derde kamer kan iemand zijn voeten plaatsen in een chi-vitalizer, een apparaat dat de afvalstoffen uit het lichaam schudt, waardoor het lichaam ontspant. Bij All in Balance kunnen klanten van top tot teen ontspannen. Kijk voor alle informatie op www.allinbalance.eu

(Tekst Conny Vos, foto’s Arjen Vos)

 

6 reacties

 1. Lieve Bren, wat een mooi stuk over jou en je salon en ze weergeeft precies hoe je bent.
  Ik ben al ruim 14 jaar klant bij je en je bent een topper.
  Liefs

 2. Hoi Brenda, fijn dat ik met mijn voeten en ook met mijn teennagels bij jou terecht kan.
  Mijn grote teennagel zat horizontaal een scheurtje in, je hebt het zo mooi opgelost, nogmaals dank.!
  Groetjes Mennie

 3. Heerlijk ontspannen kom ik altijd bij je uit de stoel je bent een grote steun geweest je behandel huid en geest

 4. Hallo Brenda, wij kennen elkaar al vele jaren, ik ben nu weer heel blij met mijn pijnloze voeten, groetjes Marga

 5. Hoi Brenda,
  Mooi stuk. Kom nog niet zolang bij je ,maar ik ben zeer tevreden.
  Groetjes Inge

 6. Zo Brenda wat een mooi stukje over jou en je prachtige salon
  Ik.kom al vele jaren met heel veel plezier bij je
  Gr Helma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin