Het Tuinhuis: elk bezoek een feestje

(advertorial) Het Tuinhuis heeft in korte tijd de harten van de Aalsmeerders veroverd. Hoewel het niet aan de stijl is af te lezen, bepaalt deze horecagelegenheid nog maar twee jaar het aangezicht van de Historische Tuin. Zowel van binnen als van buiten ademt Het Tuinhuis de geschiedenis van de tuinbouw in Aalsmeer. Het goede nieuws is dat het terras weer open is. Zowel in de ochtend– als middagzon is het genieten geblazen.
 
Het Tuinhuis laat haar creativiteit zien op vele manieren. Originele ornamenten aan de muur, het plafond of verwerkt in de presentatie van de gerechten. Bitterballen in een oude klomp of een high-tea die in een letterbak op tafel verschijnt zijn doordachte staaltjes waarmee het verschil wordt gemaakt. Hout en gereedschap van vroeger geeft het geheel hier een nostalgisch sausje.
 
Vegetarische bitterbal
Nieuw op de kaart is de serie vegetarische bitterballen van de hand van Kudelstaarter Erik Otto. Deze chef tovert met exotische ingrediënten als Pakistaanse curry, zwarte truffel, eekhoorntjesbrood en mango de heerlijkste smaken in een vijftal verrukkelijke en unieke bitterballen. Daarbij dragen ze verleidelijke namen als Coco Thai, Torri Jappi, Tartufo, Baltibal en Chili Mex. In de kenmerkende Tuinhuisstijl opgediend eet je de vingers er bijkans bij op.
 
Bloemrijke tuin
Ook interessant: de rondvaart- en fluisterbootjesverhuur voor de deur.  Daarmee is er in het seizoen altijd gezellige drukte. Het sfeervolle terras biedt uitzicht over de Brandewijnsloot, korenmolen De Leeuw en de Dorpskerk aan de ene kant en de bloemrijke tuin aan de andere kant. Dát in combinatie met de ambachtelijk bereide en met aandacht geserveerde producten maakt elk bezoek tot een feestje.
 
Nieuw is de mogelijkheid om in het Tuinhuis te ontbijten of een picknickmand te bestellen om zo ook op het water te genieten van de heerlijkheden die hier worden bereid.
 
Het Tuinhuis
Praamplein
1431 CV Aalsmeer
0297 322 562

 

Lees vorig bericht

Vreemde zaken

Lees volgend bericht

Column: Yannick Duport


1 Reactie

  • Jammer nog weinig FairTrade producten in gebruik.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *