Goemans overgenomen door Den Ouden

Vlnr John, Maureen en Ruud, zittend Stan.

Door: Conny Vos. Het liefst willen ze stilletjes stoppen, maar als je meer dan 40 jaar klaar hebt gestaan voor je klanten, is een beetje aandacht in de media wel passend. Ruud Fontaine, echtgenote Maureen en medewerkers John en Stan van Goemans Tapijt & Slaapcomfort gaan het nieuwe jaar een stapje terug doen. Het familiebedrijf op Zijdstraat 23 wordt overgenomen door Den Ouden wonen & projecten uit Mijdrecht. “We blijven nog wel betrokken,” vertelt huidige eigenaresse Maureen met een kopje koffie in haar hand, “maar we zijn straks niet meer het gezicht van de zaak. De naam wordt Den Ouden – Goemans. We blijven dezelfde producten verkopen en net zo’n goede service verlenen, daar twijfel ik niet aan.”

John en Stan in actie

Den Ouden is ook een familiebedrijf, waar inmiddels de derde generatie de scepter zwaait. Er werken daar zo’n 25 mensen. “Wij doen alles met een klein clubje. Ik zorg voor de winkel, de boekhouding en de inkoop. Mijn man Ruud gaat op pad om te meten, maakt offertes en plaats gordijnen en zonwering. Mijn broer John doet de stoffering. Als je het druk hebt, heb je niet veel tijd om ergens bij stil te staan. De afgelopen periode hebben wij drie weken vrij gehad. Toen hebben we gewoon geroepen dat we ermee gaan stoppen. Daarna kwamen er verschillende bedrijven op ons pad, maar Paul en Cok van Den Ouden praatten dezelfde taal als wij en dat sprak ons aan.”

Brand bij de buren
Als tienjarig meisje mocht Maureen al meehelpen in de winkel van haar ouders. “We zijn begonnen in een pand twee huizen verderop. In 1981 kwamen we in deze ruimte waar voorheen een supermarkt zat. We bouwden er een verdieping van duizend vierkante meter bovenop, daar verkopen we nu bedden. In 2021 ontstond er brand bij onze buren; daardoor hadden wij veel schade. We moesten alles vernieuwen: het plafond, de vloeren, maar we zijn weer doorgegaan. Daarna kwam corona en moesten we weer dicht. Toch zijn we die periode goed doorgekomen.”

Trends
Veel Aalsmeerders hebben gordijnen of een vloer van Goemans in huis. “We kwamen in luxe woningen met een garage onder het huis waar wel tien auto’s in passen, in oude huizen, nieuwbouw en in appartementen. We proberen dan de stijl te kiezen die bij zo’n huis past. Het gaat er niet om wat wij leuk vinden, maar dat de bewoners blij zijn met het resultaat. Je ziet natuurlijk trends ontstaan. Vroeger hadden we zestien rollen met vinyl vloeren hangen. Nu verkopen we veel PVC-vloeren. Overgordijnen zijn bezig met een opmars, vanwege het isolerend vermogen. We moeten bij de tijd blijven.”

Maureen gaat haar werk zeker missen. “We hebben veel mooie contacten gehad en goede gesprekken gevoerd omdat je elkaar al zolang kent. Dat merk je vooral nu mensen horen dat we een stapje terug gaan doen. We hebben veel fijne herinneringen.”

Bezinken
Plannen voor de komende tijd heeft het echtpaar nog niet. “We moeten het nog even laten bezinken en tot rust komen. We wonen vlak bij het strand en we hebben twee kleinkinderen. Nu kunnen we op zaterdag een keer bij het voetbal gaan kijken. Mijn man moet geopereerd worden aan zijn hand, dat hebben we steeds uitgesteld. Er zijn nog wat mooie klussen om af te ronden en we blijven beschikbaar. Wij hebben vertrouwen in Den Ouden dat zij ons werk op een goede manier gaan voortzetten.”

(Foto’s Jaap Maars)

8 reacties

 1. Wat ontzettend jammer, stonden waar ze voor staan en zij?.. NIET TOT NU TOE. RECLAMES OVERAL NOG TE ZIEN IN HET DORP, MAAR ALS JE EROP REAGEERT…. DAT IS NIET MEER GELDIG???? Dan maar niet. Niet betrouwbaar zoals Goemans.

 2. Al 52 jaar klant. St.Janstraat-Perronzijde-Linnaeuslaan-Berkenlaan-Roerdomplaan-Fuchsiastraat. Altijd tevreden en leuk contact met iedereen. Dank voor alles en ga lekker genieten.

 3. Wij gaan jullie missen. Advies en goede service gehad al die jaren. Genieten met de kleinkinderen. Groet Ronald en Greet.

 4. Hi Ruud en Maureen,

  Wij gaan zeker ons best doen dezelfde kwaliteit en service te blijven leveren. De afgelopen weken hebben we al fijn samengewerkt. We blijven nog even beroep doen op jullie kennis 😉

 5. ruim 40 jaar klant en altij tot volle tevredenheid geholpen en geadviseerd. eerst door de ouders en daarna door de dochter en haar man.
  bedankt voor uw service . geniet van uw welverdiend pensioen
  fam guldemond

 6. Altijd goed en netjes behandeld was een mooie zaak en voor iedereen een oplossing. We wensen jullie een mooie toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin